Jak w tytule.
Sklep otwieramy i prosimy o porady.
Przede wszystkim CO byście chcieli w nim widzieć.
Czego poszukujecie w necie do kupienia,
a co przydałoby się gdyby było w jednym miejscu
Na początek
Chemia - seria biały jeleń ze wszystkim.
Bielizna dziecięca - rajstopy, majtki, skarpetki, podkoszulki itp.
Spożywka? Głośno myślę.
Wszelkie cenne rady baaardzo mile widziane, gdyż albowiem liczę na to, że będziecie naszymi klientami
Poproszę o burzę mózgów!
Komentarz
ale pomysłyyyyy!! dawaj pomysły
może jakieś rękodzieło?
Zdrowe żarcie gotowe to u mnie, proszę mi nie robić konkurencji
Ale wszystko w podobie badapaku proponuje,
byleby sprowadzić kontener z Chin za parę dolarów
i potem sprzedawać
rewelacyjnie idą, trampoliny, zjeżdżalnie i inne chińskie "duże" zabawki
ale to ciężki i trudny biznes
na Polskich i niszowych rzeczach jest d....
jeśli mogę doradzić:
1. znajdź swoją niszę
2. znajdź dostawców - najlepiej blisko Ciebie
3. jeszcze raz wszystko policz - jakie musisz mieć marże żeby opłacało Ci się działąć, jaki powinnaś mieć obrót żeby stać Cię było na podstawowe koszty działalności typu zus, jakie będziesz miała koszty stałe itp.
4. nie próbuj handlować tym co wszyscy - bo przebić się będzie bardzo ciężko, musisz znaleźć coś atrakcyjnego w atrakcyjnej cenie (co nie znaczy bardzo niskiej)
I może nawet kupować ). Najwięcej kupuję książek ,ale ponoć z książkami teraz raczej kokosów nie ma. Na drugim miejscu są kosmetyki przeciwzmarszczkowe
.
Gdybym miał założyć jakiś nowy sklep internetowy, to bym sprzedawał... flagi. To bardzo dziwna branża, opanowana przez niemieckie firmy. Ale głupio jakoś zamówić w Die Flaggenfabrik polską flagę, bo uczucia patriotyczne się burzą. Z kolei w Międzylesiu odwiedziłem niedawno sklepik z flagami, gdzie sprzedawca na mnie nakrzyczał, bo chciałem flagę dwumetrową, a według niego takich nie ma. Ja mu mówię, że sam taką miałem, ale mi się podarła, a ten na mnie wrzeszczy. A więc flagi i wszystkie gadżety patriotyczne, biało-czerwone, koszulki z orłem i tak dalej.