Trzylatka przychodzi i trochę wystraszonym a trochę niepewnym głosem mówi: mamooo oczy mi się obniżają ja: obniżają? boli cię coś? T: nie, no mówię że się obniżają ja:to może pokaż jak... W tym momencie zaczyna poooowoooli mrugać
Nie dziecko, tylko mój mąż zdołowany przebieraniem kupy pomiędzy spotkaniami w pracy on line a programowaniem: "życie rodzinne jest jak zesłanie na Syberię. Generalnie 30 lat kołchozu i tylko czasem świeci słońce"
Chyba potrzebujemy wieczoru z winem i sałatką
@Polly muszę swojego zapytać czy potwierdzs przy jednym dziecku
Siedzi Małgosia przed otwartą lodówką i ryczy. Oddaj jej, oddaj jej! Samodzielnie wyciągnęła pojemnik, w którym schowałem jedzenie dla psa. Przylapalam, że przekłada sobie łyżką na talerz. I odebrałem łup.
Skaleczylam sobie palec nożem z piłą, krew się lała, kiedy już udało się palec zaplastrować, syn lat 10 mówi do mnie przejęty: "Mamo, to teraz powinnaś leżeć i pachnieć w ładnej sukience!"
I jeszcze starsza dzis błysnęła Rozmawiam z mężem o naszej byłej parafi i nie mogę sobie przypomnieć imienia jednego z księży. Na to wtraca się Emilka: Ten starszy ksiądz mial na imię Proboszcz, a ten mlody Artur!
Nie dziecko, tylko mój mąż zdołowany przebieraniem kupy pomiędzy spotkaniami w pracy on line a programowaniem: "życie rodzinne jest jak zesłanie na Syberię. Generalnie 30 lat kołchozu i tylko czasem świeci słońce"
Chyba potrzebujemy wieczoru z winem i sałatką
@Polly muszę swojego zapytać czy potwierdzs przy jednym dziecku
@Izka, niezależnie czy potwierdza, wieczór z winem się wam przyda
@ganna4 kiedyś mój najmłodszy syn wypełnieł ćwiczenia z matematyki i na zdjęciach w książce były buty za 200 zł, czapka za 50zł itp. i był baaardzo zdziwiony skąt takie ceny myślał że to błąd w książce....
O tym jak to dziecko z autyzmem mówi bez cenzury. Po zakończeniu długiego kazania na mszy on line: "uff, wreszcie koniec tego głupiego pieprzenia" Nie mam wątpliwości, że w kościele skomentowałby tak samo.
Wczoraj moja 17 latka zaczyna wymieniać kto ile ma lat w naszej rodzinie. Kiedy dochodzi do mnie mówi: mama ma 46 lat. Na to mój 9 latek: Nie wypominaj mamie jej starości.
Ostatnio w niedzielę zrobiłam sobie makijaż ( rzadko to robię). Przygląda mi się 3,5 latek i mówi: Mamo! ale ty masz stare oczy... Chyba dobrze wyglądam bez malowania
Nasz 2 latek ciagle przełącza muzykę na kolędy. Czy nawet w Wielkanoc musimy słuchać kolęd? Odpowiada 5 latek: Narodzenie i Zmartwychwstanie to podobne zjawiska, bo zmartwychwstanie to powtórne narodzenie, wiec kolędy pasują.
Dodam, ze w Noc Zmartwychwstania jak dzieci poszły spać słuchałam kazania z Wigili Paschalnej właśnie o jedności Narodzenia i Zmartwychwstania.
J. (lat 13) siedzi zamknięty w łazience, G. (lat 4,5) wkłada lufę pistoletu w wywietrznik na dole drzwi i woła "zastrzelę cię!" J. płaczliwym tonem: "nie strzelaj, jestem starą babcią, nie strzelaj!" G.w odpowiedzi: "jesteś stara, i tak niedługo umrzesz!"
I jeszcze G. po śmierci psa: Karuś umarł i zdechł... A gdy Z. (6) szukała komórki mojej w celach nielegalnych, to z satysfakcją ją poinformował, że komórka "zgubił się i umarł"
Komentarz
Oddaj jej, oddaj jej!
Samodzielnie wyciągnęła pojemnik, w którym schowałem jedzenie dla psa. Przylapalam, że przekłada sobie łyżką na talerz. I odebrałem łup.
N: Mamo, lecę zrobić 3
Ja:?? To znaczy co?
N: no 2 i 1, to razem 3!
Rozmawiam z mężem o naszej byłej parafi i nie mogę sobie przypomnieć imienia jednego z księży.
Na to wtraca się Emilka:
Ten starszy ksiądz mial na imię Proboszcz, a ten mlody Artur!
@Izka, niezależnie czy potwierdza, wieczór z winem się wam przyda
Dwie!
No jak? Jest Zosia, Tosia i Małgosia!
Małgosia jest za mała. Jest siostrzyczką!
Czekam aż mi urośnie wielka, czarna, gęsta, męska broda!
Modnie!
Czy nawet w Wielkanoc musimy słuchać kolęd?
Odpowiada 5 latek: Narodzenie i Zmartwychwstanie to podobne zjawiska, bo zmartwychwstanie to powtórne narodzenie, wiec kolędy pasują.
Dodam, ze w Noc Zmartwychwstania jak dzieci poszły spać słuchałam kazania z Wigili Paschalnej właśnie o jedności Narodzenia i Zmartwychwstania.
- Tort Pav lo va...
- Czyli można od niego puścić pawia?
A gdy Z. (6) szukała komórki mojej w celach nielegalnych, to z satysfakcją ją poinformował, że komórka "zgubił się i umarł"
https://www.instagram.com/reel/Cn-B9UNL9ff/?igshid=YmMyMTA2M2Y=