My jeszcze mamy w planach ornitologiczne wycieczki - do Ujścia Warty, do Doliny Baryczy, może jesienią do Mikoszewa (Mewia Łacha), które będą realizacją prezentu z okazji I KŚ.
Nasza średnia 6l też lubi ptaki... Objawia się to różnie zwykle przez rysunki np. łabędzi. Jakoś na wiosnę napisała list(!) zaadresowany do szpaków i zostawiła go w ogrodzie. Nic nie powiedziałam, nie chciałam gasić zapału dziecka...
Kilka dni po tym znaleźliśmy na naszym terenie niebieskie JAJO!!!
PS. Mewią Łachę i Ptasi Raj mamy schodzony. Lornetki trza wziąć i coś na kleszcze/komary.
My mamy ten zestaw, jest bardzo fajny i od trzech lat w kółko w użyciu, ale według mnie to nie jest taka prawdziwa elektronika, nie wiem czy można się tu czegoś realnie nauczyć, raczej pobawić. U nas chyba na szóste urodziny było.
Mówcie święta idą. Po drodze mam mnóstwo pomysłów A potem jakoś uciekają... chciałam chłopakom tabliczki z tatutatam z imionami.. są bardzo ładne ale na sosenka czy jakoś tak 8 razy tańsze... ;-) na tym tatutatam dużo mi się rzeczy podoba... Ale nie wiem czy zatrybiliby... mam ostatnio słabość do minimalizmu. Na razie obserwowanego . A te zabawki w stylu Montessori takie są.. niezbyt wielkie objętościowo nie krzycząc kolory fajne i... drogie ;-) może ktoś coś polecić? Chłopcy zaczęli się bawic- duplo, puzzlami ok.20, lubią psi patrol, najbardziej lubią się tarzac i zabijac... ale drabinek im nie kupimy bo bez nadzoru sie pozabijaja wlasnie..
Szukam też czegoś ciekawego o samolotach i statkach? Przedział 5-7 lat?
I jeszcze chciałam zapytać o Łukasza Wierzbickiego. Czytamy "Afrykę Kazika", bardzo się podoba. Czy inne książki tego autora też są dobre i można kupować w ciemno? 5-7 lat
Młody ornitolog Andrzeja Kruszewicza Ta chyba najbardziej podpasowała K. na razie. Dostał ja jako 7 latek, ale wtedy czytał już sam. Dla maluchów piękny jest Mały atlas ptaków Ewy i Pawła Pawlaków. Ma kartonowe strony, więc u nas najchętniej teraz sięga po nią 3 latek.
Szukam też czegoś ciekawego o samolotach i statkach? Przedział 5-7 lat?
I jeszcze chciałam zapytać o Łukasza Wierzbickiego. Czytamy "Afrykę Kazika", bardzo się podoba. Czy inne książki tego autora też są dobre i można kupować w ciemno? 5-7 lat
W wątku o książkach dziewczyny polecaly. Myśmy czytali też dziadek i niedźwiadek, bardzo się podobała córce
Czy jeśli dzieci lubią koraliki do prasowania to jest sens iść w Pixit? Sporo to droższe, myślicie, że tyle są lepsze, że warto? @annabe , @Polly Wy chyba macie?
@Dudus, fajne, fajne. Tyle że ja nie znam tych koralików. Pixit dobre na koncentrację, ćwiczenie lewej półkuli mózgu, małą motorykę. Sensorycznie też przyjazne.
Komentarz
Starsza siostra czyta
(z zestawu najwięcej frajdy moim daje radyjko i śmigło)
wazne było dla nas ze były 3 różne
traktowane bez czci i działa już jakiś czas
Wcześniej mieliśmy tez jakaś motorole ale zginęła.
My mamy takie. Używają od roku albo dwóch.
W lesie i pod namiotem. Chłopaki szaleją.
Można się wbić z rozmową na jakąś okoliczną budowę i bywa wesoło
Ta chyba najbardziej podpasowała K. na razie. Dostał ja jako 7 latek, ale wtedy czytał już sam.
Dla maluchów piękny jest Mały atlas ptaków Ewy i Pawła Pawlaków. Ma kartonowe strony, więc u nas najchętniej teraz sięga po nią 3 latek.
Myśmy czytali też dziadek i niedźwiadek, bardzo się podobała córce