A damskie/dziewczęce rękawiczki miejskie, palczaste ale NAPRAWDĘ CIEPŁE na wiecznie marznące dłonie macie jakieś sprawdzone? Wiem, że nie zabawka, ale sprawdzonego HITu szukam. KITów kupiłam już pod dostatkiem
Czy z tych kulek magnetycznych można faktycznie robić fajne, przestrzenne rzeczy?
Tak, im więcej kulek w zestawie tym lepiej. Można się tym bawić rozmaicie. Dziś rano syn mi pokazał swój "wytwór" - wziął książkę i każdą stronę przełożył jedna kulka i tak całą książkę otworzył - jako konstrukcja - każdą kartka osobno, tworzyły wachlarz.
@Ania D. jeśli lubią takie rzeczy, to to jest naprawdę fajne i dobrej jakości. Na tej stronie jest wiele super propozycji, ale ten ma spoko cenę a jest ok:
Czy ktoś ma tor wyścigowy typu Carrera go? Jest to warte w ogóle uwagi i ceny?
My mamy. Obecnie na strychu. Zabawa fajna, ale trochę trwa rozkładanie. Lepiej jak nie trzeba składać po zabawie, bo te elementy łączące mogą się łatwo popsuć, ale w praktyce nie jest to możliwe bo zajmuje po rozłożeniu sporo miejsca.
Jeden gość też grzebał w tych resorakach, bo szukał Subaru. Ja tylko rzuciłam okiem, w poniedziałek wezmę ze sobą starszego syna - wybierzemy same torpedy.
@wiesia u mnie bardzo sprawdziło się Miejskie Centrum Ratunkowe Imaginext, nawet teraz najmłodsze dziewczyny się nim bawią. Chłopcy bawili się też torami Tomek i przyjaciele z ciuchciami na magnes z serii Take-n-Play. Można dokupować i łączyć ze sobą zestawy, łatwo i szybko się je składa. Tylko to tez kwestia czy lubi Tomka. Są też rożnego rodzaju tory Hot Wheels, powstała teraz seria, którą też można łączyć dokupując kolejne zestawy. U mnie w tym wieku młodszy bardzo lubił układać puzzle.
- z pociągów Tomka nie zna, ale jest duplo (dużo mamy i radzi sobie, polecam) i drewniane tory (to za trudne - czasem sie nie zejdzie, sprytu wymaga)
- RC (zdalnie sterowanych) mamy dużo i Mąż dostanie w tajemnicy jako zrzutka od dziewczyn to się pobawią z 4latkiem na pewno
- pluszaka dostał na urodziny
- puzzle... lubi... jak mu siostry układają nie zawsze chcą
Nie mamy a jawią mi się fajne:
- HOT WHEELS... mogą być zgrzyty, na zasadzie, że trzeba mu zbudować i pomagać (moduł lenia)?
- akc. do walki... pytanie dodatkowe: czy kupować np. 2-3 piankowe miecze/pistolety nerf? Nie mamy takich rzeczy, a jak kupię 1 komplet to wątpię czy będzie zabawa.
@wiesia, Hotwheels, to u mnie dostał 7 latek, 4latek nie poradziłby sobie sam że złożeniem ich. Ale jak złożysz i masz miejsce, żeby stały, to jest fajna zabawa. My mamy na razie jeden tor i zabraniam stawiac w salonie. Bawią się u siebie za zamkniętymi drzwiami, bo to halasuje. U jest taka pętla Hotwhells, a teraz będzie garaż.
Moi mieli taki najprostrzy zestaw z "wystrzeliwaczem" i przetrwał kilka lat. Ale to było kilka lat temu i nawet już takich nieskomplikowanych nie widzę....może były lepszej jakości?
U nas w zeszlym roku dostali tut tut garaz i potem straz im m dokupil... o il3 samochodziki to byl hit 2 lata temu ( dla deulatkow) o tyle tor srednio chwycil... chwila i odstawka... u nas wi3cej edukacyjnych twraz... polecam skumajto... fajne txeczy.. zamowilismy matematyczny stomatolog... tablety do rysowania na baterie z przydasie pl po kilkanascie zlotych..
Ciekawe, bardzo . U nas już się budżet wyczerpał na prezenty. Ale powiem Ci, że podoba mi się to, co podlinkowalas.
Zwłaszcza, że mamy inny zestaw, łatwiejszy korbo i takie klocki co widzę obok duze kwadraty z wypustatkami też, ciekawe czy te 3 zestawy by razem się dały połączyć.
U mnie w domu totalnym hitem obecnie są takie puzzle mechaniczne https://wood-shop.pl/pl/menu/puzzle-drewniane-532.html. Mega frajda z układania, zupełnie co innego niż standardowe puzzle. Dzieciaki się rajcują każdym dodanym elementem, bo zaczyna się fajnie prezentować całość.
Może "La Cucaracha" gra z nanokaraluchem, który biega po labiryncie, który gracz zmienia w zależności czy wyrzuci łyżkę, widelec czy nóż. Może mało intelektualna, raczej zręcznościowa.
Może ktoś polecić jakąś fajną grę dla chłopca 5 lat? Jak na razie gra tylko w grzybobranie ,w chińczyka i węże i drabiny , szukam czegoś gdzie gra nie polega głównie na przesuwaniu pionkami przy tym liczeniu
Polecam smartgames. W tej serii jest duzo ciekawych gier logicznych. A jak cos bardziej do gry zndoroslymi to Ubongo. Jest oddzielny poziom trudnosci dla rodzica i dziecka, więc nie jest zniechęcająca. 6 latek spokojnie ogarnia a ile emocji dla całej rodziny
Komentarz
Wiem, że nie zabawka, ale sprawdzonego HITu szukam. KITów kupiłam już pod dostatkiem
Tak, im więcej kulek w zestawie tym lepiej. Można się tym bawić rozmaicie. Dziś rano syn mi pokazał swój "wytwór" - wziął książkę i każdą stronę przełożył jedna kulka i tak całą książkę otworzył - jako konstrukcja - każdą kartka osobno, tworzyły wachlarz.
Samochody z Playmobil: straż pożarna, albo karetka, albo jakaś osobowka.
Akcesoria rycerskie: miecz, tarcza. Jakiś sprzęt do wojowania: nerf czy rzutki (bezpieczne).
Figurki Schleich, tematycznie do zainteresowań: u nas zwierzęta morskie obecnie.
Zdalnie sterowany samochód.
Jeśli macie drewniane tory, to pociąg na baterie lub zdalnie sterowany.
Ulubiony z bajki/kreskówki duży pluszak.
My mamy na razie jeden tor i zabraniam stawiac w salonie. Bawią się u siebie za zamkniętymi drzwiami, bo to halasuje.
U jest taka pętla Hotwhells, a teraz będzie garaż.
https://zabawkaplaykid.pl/?fbclid=IwAR3jZXThr277scQrggZK9OZPDIkvlga2Q_4-xYMteO-IK9Ci2uOEFSlM8D0
https://korbo.eu
Ale powiem Ci, że podoba mi się to, co podlinkowalas.
Zwłaszcza, że mamy inny zestaw, łatwiejszy korbo i takie klocki co widzę obok duze kwadraty z wypustatkami też, ciekawe czy te 3 zestawy by razem się dały połączyć.