Aniela Mówimy o liberalizmie gospodarczym, czyli nie wtrącaniu się państwa w gospodarkę, niskie podatki, itp, a nie o filozofii i moralności liberalnej. ----------------- Dobrze, dobrze. Jednak to człowiek tworzy gospodarkę, człowiek, który z natury jest filozofem i którego z natury dotyczy moralność.
@Aniela, to nie jest tak mało jak na przekaz medialny z obu stronach ( i jego brak). Wiesz przecież jaką siłą są media. RM niestety, przy całym szacunku, tu też się nie wsławiło. No chyba, że były merytoryczne powody o których nie wiemy, ------------------------ Przeciez już to tłumaczyłam, że szkoda było Radiu czasu na prezentowanie Brauna jako prezydenta. Treści jakie tamten kandydat chciał przedstawiać są obecne na antenie RM cały czas i od samego początku.
Głosowałam na Brauna w I turze po to, aby zorientować się czy facet ma szanse utworzyć jakąś partię - no nie ma szans, bo nawet nie umie porozumieć się z Ruchem narodowym (tez marginalnym), którego hasła głosi. Nie ma czasu, trzeba ratowac w Polsce co się da, a nie bawić się w personalne przepychanki marginalnych partii.
W październiku mnie oddam głosu na RN, bo to głos zmarnowany.
Przeciez już to tłumaczyłam, że szkoda było Radiu czasu na prezentowanie Brauna jako prezydenta. Treści jakie tamten kandydat chciał przedstawiać są obecne na antenie RM cały czas i od samego początku. Dla mnie brzmi to co najmniej dziwacznie... Szkoda czasu w RM na kandydata, który głosi to samo co RM od samego początku?
Dla mnie brzmi to co najmniej dziwacznie... Szkoda czasu w RM na kandydata, który głosi to samo co RM od samego początku? --------------------- tak, bo nie ma szans na wygraną, chociażby z tego powodu, że mało kto go zna, a żadna siła partyjna za nim nie stoi.
W czasie kampanii większość ludzi w ogóle zobaczyła kto to jest ten Braun(nieliczni zainteresowani polityką, historią już dluższy czas go znali i to oni namówili Brauna do udziału w kampanii prezydenckiej, to był jedyny kandydat społeczny) Teraz niektórzy czytają, słuchają o nim i ma coraz większa popularność. Ja jestem pod wrażeniem jak szybko przybywa ludzi którzy lubią i śledzą stronę GB na facebooku. W takim tempie do jesieni może mieć o wiele większe szanse w wyborach.
Ja nie mam złudzeń, po doświadczeniach Marka Jurka i Zbigniewa Ziobry. Gdy córka zbierała kiedyś podpisy na Jurka (po jego wyjściu z PiSu), to wśród jej znajomych mało kto wiedział, kto to taki. A Ziobro przy swoje wielkiej popularności zebrał zaledwie 4% głosów po odłączeniu się od PiSu.
@Gregorius, nie uważam, żeby Jurek czy Ziobro byli idiotami. Taki jest system, że tylko duże ugrupowania mają wpływ na rządzenie, dlatego szkoda, że narodowcy z narodowcami nie mogą sie porozumieć.
@Aniela pisałem o wyborcach nie o wybieranych. Skoro lud głosuje na populistów i obiecywaczy a nie ludzi z rozsądkiem, to znaczy, ze jest głupi. z resztą masa zawsze jest głupia.
dlatego szkoda, że narodowcy z narodowcami nie mogą sie porozumieć. [...] Z chęcią. Gdzie go mogę porównać? --- No to stawiasz tezę, a nie wiesz czym ją poprzeć?
Tak sobie to tłumacz. Dmowski czy Piłsudski takimi zagorzałymi katolami byli jak Braun? No nie wydaje mnie się... ------- Ciekawe czym mierzysz poziom katolicyzmu u kogoś?
O tyle ważne jest pytanie TiE , że jesli ktoś idzie pod flagą hiperkatolicyzmu, to trochę to trudno pogodzić to ze świeżo zakończonym , wieloletnim związkiem niesakramentalnym. O ile coś jest istotne w kwestii przegranych.
Ja mierze stosunkiem do in vitro... jak prywatnie jest przeciw a panstwowo za to dobry katolik z takiego. a jak zona dobrze sie prezentuje to juz trads.
Ja mierze stosunkiem do in vitro... jak prywatnie jest przeciw a panstwowo za to dobry katolik z takiego. a jak zona dobrze sie prezentuje to juz trads. ---------- Mieszasz i upraszczasz sprawę, tak jak mainstream. Już Ci to tłumaczyłam na FB, czy mam jeszcze raz?
Niech wasza mowa bedzie tak tak ni nie jak to mowi ojciec dyrektor. Zamiast tlumaczyc wystarczy sie konkretnie okreslic czy jest sie za czy przeciw... nawet koledzy z silowni nie maja z tym problemu.
Komentarz
---
Utopii, która jest normalnym stanem rzeczy?
Mówimy o liberalizmie gospodarczym, czyli nie wtrącaniu się państwa w gospodarkę, niskie podatki, itp, a nie o filozofii i moralności liberalnej.
-----------------
Dobrze, dobrze.
Jednak to człowiek tworzy gospodarkę, człowiek, który z natury jest filozofem i którego z natury dotyczy moralność.
------------------------
Przeciez już to tłumaczyłam, że szkoda było Radiu czasu na prezentowanie Brauna jako prezydenta. Treści jakie tamten kandydat chciał przedstawiać są obecne na antenie RM cały czas i od samego początku.
Głosowałam na Brauna w I turze po to, aby zorientować się czy facet ma szanse utworzyć jakąś partię - no nie ma szans, bo nawet nie umie porozumieć się z Ruchem narodowym (tez marginalnym), którego hasła głosi.
Nie ma czasu, trzeba ratowac w Polsce co się da, a nie bawić się w personalne przepychanki marginalnych partii.
W październiku mnie oddam głosu na RN, bo to głos zmarnowany.
Dla mnie brzmi to co najmniej dziwacznie... Szkoda czasu w RM na kandydata, który głosi to samo co RM od samego początku?
---------------------
tak, bo nie ma szans na wygraną, chociażby z tego powodu, że mało kto go zna, a żadna siła partyjna za nim nie stoi.
Ja jestem pod wrażeniem jak szybko przybywa ludzi którzy lubią i śledzą stronę GB na facebooku. W takim tempie do jesieni może mieć o wiele większe szanse w wyborach.
Gdy córka zbierała kiedyś podpisy na Jurka (po jego wyjściu z PiSu), to wśród jej znajomych mało kto wiedział, kto to taki. A Ziobro przy swoje wielkiej popularności zebrał zaledwie 4% głosów po odłączeniu się od PiSu.
--------------
Z chęcią. Gdzie go mogę porównać?
[...]
Z chęcią. Gdzie go mogę porównać?
---
No to stawiasz tezę, a nie wiesz czym ją poprzeć?
Przykład z brzegu:
GB: Wielka Polska Katolicka
RB: Wielka Polska
Prościej?
W ww wpisie miałam na myśli (przepraszam za nieścisłość) program gospodarczy, bo światopoglądowo to się nie różnią, RN też mówi o Polsce KATOLICKIEJ
-------
Ciekawe czym mierzysz poziom katolicyzmu u kogoś?
)
O ile coś jest istotne w kwestii przegranych.
---
Patrzę na wypowiedzi. Jednemu KK zwisał i powiewał, drugi wolno myślał i wolno mulił.
----------
Mieszasz i upraszczasz sprawę, tak jak mainstream. Już Ci to tłumaczyłam na FB, czy mam jeszcze raz?