@rusałka, jest przepis na moich wypiekach. Smakowo super! Tylko krem następnym razem pokombinuję lekko gesciejszy. Tzn. udał się, ale dobrze stał dopiero na drugi dzień. Warto przeczytać odnośnik o samych bezach, moim zdaniem.
Moje osobiście pieczone Jagodzianki , nie wiem czy podam przepis może to bedzie tajemnica szefa szefowej kuchni i bedziecie do mnie przyjeżdżać i zachwalać
A ktos zna ciasto z kerfura? Z dobre 15 lat temu je ostatni raz jadlam. Mocno czekoladowo-orzechowy mus/ masa przelozona czyms chrupiacym, chyba platkami karmelu (?).
@MartynaN - wygląd wyglądem , ale żeby ten tort smakował dzieci często wracają z urodzin ( z pięknymi tortami )z określeniem - tort był wstrętny ale Ci doradziłam ...
Komentarz
tort szwarzwaldzki
Powiem że jeszcze lepsze gdy nie hurtowe, z prawdziwej cukierni. =P~
A nawet sama zrobić
http://www.marmiton.org/recettes/recette_trianon_61919.aspx
Niestety niektóre składniki są typowo français.
Genialna koncepcja, to chrupiące zrobić z kasztanów Wawela!
Potrzebuję formy straż pożarna!
Taka pierwsza propozycja.
uszczknąć z każdego po kawałku
Bo jak mowia ..... kradzione nie tuczy )
przeczytałam ten przepis...i .....zaplułam monitor komputera...
potem czytałam na głos dla córek i szczęka mnie boli od śmiechu
dzieci często wracają z urodzin ( z pięknymi tortami )z określeniem - tort był wstrętny
ale Ci doradziłam ...
Jak zrobić czerwoną śmietanę z czegoś normalnego?
Brownie.
I torcik z Batidy- pomarańczowo- czekoladowy :x
a waga - może sama spadnie
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-kajmakowo-gruszkowy
Z drobnymi zmianami "odchemiczniajacymi".
Wyszedł obłedny po prostu, nie za słodki, lekki. Za tydzień robię go jeszcze raz.
A propos, co ty w tym watku szukasz?
)