Dziesiątki tysięcy oczywiście. Wg prawa każdy uchodzca ma prawo sprowadzić rodzinę to z 12 tys (póki co) mamy 70 tyś osób po 20 latach jako że są to rodziny bardzo wielodzietne mamy już milion muzułmanów. Współczuje moim dzieciom.
a wracając do wiktorii wiedeńskiej warto poczytać jak bardzo ÓWCZESNY papież Innocenty XI radował się i doceniał ten cud
jako ciekawostkę wkleję coś co mnie poruszyło "Na podziękowanie Bogu za to zwycięstwo śpiewano w Rzymie przez długie lata na procesji w każdą rocznicę odsieczy wiedeńskiej hymn, ułożony na wzór Te Deum: Te Ioannem laudamus – Ciebie Jana chwalimy – Ciebie mężnym wyznawamy. – Tobie, walecznemu rycerzowi – Cały Kościół cześć oddawa. – Tobie wszyscy wierni Chrystusowi – Tobie Wenecjanie i Italskie mocarstwa – Tobie Papież i Cesarz – Nieustającym głosem śpiewają: – "Dzielny, dzielny, dzielny – Król Polski! – Pełne są niebiosa i ziemia – Wielkości męstwa twojego".
rozumiem, że DZIŚ należałby się Sobieskiemu ... ochrzan(?)
@apolonia Muzułmanie mówią, że nie bronią zniszczą Europę lecz płodnością swoich kobiet. Czyli jak nie zdobędą to zasiedlą. Moja znajoma mieszkająca w Oslo ma córkę która chodzi do szkoły razem z muzułmankami. Zawsze były ciche i spokojne ale jak zaczął się ten ruch migracyjny to poczuły się bardzo pewnie- delikatnie mówiąc żeby nie pisać że im palma już odbiła. Ostatnio do córki znajomej wyskoczyły- zaczęły ją szarpać ze jej jeszcze ten "Katolicki ryj" obiją..... oby tak dalej to i u nas będą takie sytuacje
Tak, dżihad ma 3 fazy. Dopóki są mniejszością są grzeczni i cisi, jak poczują się pewnie atakują. Jedyny sposób na ograniczenie tej fali to stosowanie przez muzułmanki antykoncepcji, ale to pewnie niezgodne z ich ideologią.
Szczurzysko, ogladalam filmik ze Szwecji gdzie pytano ilu jest w szkole Szwedów. Okazało się , że dwóch...Reszta muzułmanie.Możemy za kilkanascie lat nie mieć wyjścia. Koran nawołuje do walki z niewiernymi, gwałty na niewiernych są czymś miłym allachowi...
ja z ogromną przykrością wspominam bliższy kontakt z muzułmanami 5 lat temu a były to...dzieci czeczeńskie... otóż, byłam tam gdzie one spędzały wakacje, autobus dzieci z Czeczeni ( na co dzień mieszkających w jakimś polskim mieście w ośrodku dla uchodźców) w wieku od 6 do kilkunastu lat oraz kilka mam z maluchami
szokujące i przykre odkrycie: oni nas nienawidzą!!!
byłam skazana na ich towarzystwo nieustannie przez 2 tygodnie bo korzystaliśmy z tych samych pomieszczeń i przestrzeni wokół budynku małe dziewczynki zaczepiały mnie z miną w stylu " i tak mi nic nie zrobisz" i mówiły "czemu nie wierzysz w naszego boga?", "tylko Allach jest bogiem" chłopcy byli wręcz agresywni w stosunku do mojego syna w kuchni codziennie awantury, że przemyca się im w jedzeniu wieprzowinę ( a pani z zaopatrzenia żaliła się, że naprawdę przestrzegają wytycznych) na koniec przyjechała ich komisja i jeszcze raz trzeba było słuchać pretensji w ostatnia noc dostali jakiegoś amoku szaleństwa, wrzaski, polskie opiekunki pochowały się chyba ze strachu na drugi dzień obraz zniszczeń:pourywane klamki, mydelniczki, ściany do malowania KRZYŻE Z POKOJÓW WYRZUCONE PRZEZ OKNO
i za co to wszystko? za to, że znaleźli u nas schronienie, utrzymanie, czysty i suchy kąt...
rzecz działa się w ośrodku Caritas w Sulistrowiczkach w 2010roku
Na FB moja znajoma (- obecnie mieszkająca w Anglii - mąż Anglik - 2 dzieci) wypowiadała się o wartościach nauki kościoła, że Polska powinna ich przyjmować. Jak mnie to w...ja że nauka kościoła jest traktowana jak narzędzie do załatwiania spraw..... po pierwsze jak chce się mieszać w naszym kraju to trzeba w nim byc a nie na odległość udzielać dobrych rad co powinni Polacy zrobić, a po drugie nauka kościoła - jak się nią tak zasłania mówi też o czystości przedmałżeńskiej - a ona wychodziła za mąż z metrowym welonie i z rocznym dzieckiem.......
Ależ bardzo proszę ( ja nie mam fejsa) Mam nadzieję, że brzmi to wiarygodnie bo mogę się pod tym podpisać imieniem i nazwiskiem oraz podać inne okoliczności tej sytuacji. Chociaż na razie życie (moje własne i dzieci) jeszcze mi miłe...
Kościołowi chodzi o to aby tych uchodźców nie spotkał los męczenników ( niedawno były egzekucje chrześcijan) i Asi Bibi. Przybywają tu jako cywile a nie uzbrojone wojsko, więc głupio tak do nich strzelać czy coś. My chrześcijanie w przeciwieństwie do muzułmanów mamy być miłosierni, skłonni do dzielenia się z potrzebującymi. Tylko....niestety wielu z nich to wcale nie rodziny z dzieciaczkami uciekające przed opresyjnym państwem islamskim, tylko konie trojańskie. Jedni chcą socjalu w wysokości co najmniej średniej krajowej,nie stosując się do naszego prawa, drudzy przybywają by nam tu zrobić dżihad.
Komentarz
Piotr
jako ciekawostkę wkleję coś co mnie poruszyło
"Na podziękowanie Bogu za to zwycięstwo śpiewano w Rzymie przez długie lata na procesji w każdą rocznicę odsieczy wiedeńskiej hymn, ułożony na wzór Te Deum: Te Ioannem laudamus – Ciebie Jana chwalimy – Ciebie mężnym wyznawamy. – Tobie, walecznemu rycerzowi – Cały Kościół cześć oddawa. – Tobie wszyscy wierni Chrystusowi – Tobie Wenecjanie i Italskie mocarstwa – Tobie Papież i Cesarz – Nieustającym głosem śpiewają: – "Dzielny, dzielny, dzielny – Król Polski! – Pełne są niebiosa i ziemia – Wielkości męstwa twojego".
rozumiem, że DZIŚ należałby się Sobieskiemu ... ochrzan(?)
Muzułmanie mówią, że nie bronią zniszczą Europę lecz płodnością swoich kobiet. Czyli jak nie zdobędą to zasiedlą.
Moja znajoma mieszkająca w Oslo ma córkę która chodzi do szkoły razem z muzułmankami. Zawsze były ciche i spokojne ale jak zaczął się ten ruch migracyjny to poczuły się bardzo pewnie- delikatnie mówiąc żeby nie pisać że im palma już odbiła. Ostatnio do córki znajomej wyskoczyły- zaczęły ją szarpać ze jej jeszcze ten "Katolicki ryj" obiją..... oby tak dalej to i u nas będą takie sytuacje
Jedyny sposób na ograniczenie tej fali to stosowanie przez muzułmanki antykoncepcji, ale to pewnie niezgodne z ich ideologią.
a były to...dzieci czeczeńskie...
otóż, byłam tam gdzie one spędzały wakacje, autobus dzieci z Czeczeni ( na co dzień mieszkających w jakimś polskim mieście w ośrodku dla uchodźców)
w wieku od 6 do kilkunastu lat oraz kilka mam z maluchami
szokujące i przykre odkrycie: oni nas nienawidzą!!!
byłam skazana na ich towarzystwo nieustannie przez 2 tygodnie bo korzystaliśmy z tych samych pomieszczeń i przestrzeni wokół budynku
małe dziewczynki zaczepiały mnie z miną w stylu " i tak mi nic nie zrobisz" i mówiły "czemu nie wierzysz w naszego boga?", "tylko Allach jest bogiem"
chłopcy byli wręcz agresywni w stosunku do mojego syna
w kuchni codziennie awantury, że przemyca się im w jedzeniu wieprzowinę ( a pani z zaopatrzenia żaliła się, że naprawdę przestrzegają wytycznych)
na koniec przyjechała ich komisja i jeszcze raz trzeba było słuchać pretensji
w ostatnia noc dostali jakiegoś amoku
szaleństwa, wrzaski, polskie opiekunki pochowały się chyba ze strachu
na drugi dzień obraz zniszczeń:pourywane klamki, mydelniczki, ściany do malowania
KRZYŻE Z POKOJÓW WYRZUCONE PRZEZ OKNO
i za co to wszystko?
za to, że znaleźli u nas schronienie, utrzymanie, czysty i suchy kąt...
rzecz działa się w ośrodku Caritas w Sulistrowiczkach w 2010roku
Mam nadzieję, że brzmi to wiarygodnie bo mogę się pod tym podpisać imieniem i nazwiskiem oraz podać inne okoliczności tej sytuacji.
Chociaż na razie życie (moje własne i dzieci) jeszcze mi miłe...
problem wędrówki ludów jest stary jak świat
oto ponadczasowe i jednoznaczne nauczanie Doktora Anielskiego dotyczące tematu
http://www.pch24.pl/co-sw--tomasz-z-akwinu-nauczal-o-polityce-wobec-imigrantow-,38176,i.html#ixzz3lnaapvSL
ja po prostu wkleilam caly Twoj tekst jako od znajomej (bez podawania ze to z forum wielodzietni)
niech zostanie tak jak jest