Potrzebuję pilnie korepetycji z tematu jw., może ktoś ma praktykę? Poprosiłbym nr na priv bo chciałbym dopytać. Wdzięczny będę bardzo i walutą październikową się zrewanżuję ;-)
Ja bym Aeroflotem nie latała. Pozwolę sobie podłączyć się do wątka, czy ktoś może wie, jak najtaniej dolecieć z Warszawy na Maltę? Gdzie tego szukać. I jeszcze jedno - czy dzieci do 2 czy do 3 lat latajaą darmowo?
Maciejka "kupiłam" Tajlandie. Jakie miesiące najlepsze? My prawie zawsze mamy czas. Jakie jest tam przelozenie cenowe jedzenie/noclegi w porównaniu z PL? Wiem, ze glupawe pytanie, ale z grubsza pytam. ;-)
"PASAŻEROWIE Z PIERWSZEŃSTWEM WEJŚCIA NA POKŁAD mogą wnieść 1 dodatkowy przedmiot osobisty oprócz małego lub dużego bagażu podręcznego. Opłaty za bagaż można dokonać w następujący sposób: przez Internet w momencie rezerwacji przez Internet poprzez opcję Dodaj usługi oraz w czasie odprawy online Online do 3 godzin przed odlotem lub za pomocą aplikacji w telefonie komórkowym dzwoniąc do Telecentrum na lotnisku, Uwaga: Opłaty obowiązujące na lotnisku są DUŻO WYŻSZE niż online."
To jest cytat ze strony Wizz - o co chodzi z tym małym pzredmiotem podręćznym? Bo jeżeli to będą 2 wózki… Czy ktoś może powiedzieć, jak się tam spacerówki pzrewozi?
@MagdaCh jak dla mnie nioplaca sie wykupywać pierwszeństwa. Wózki byly zawsze niezależne z tego co pamiętam, bo idą do luku bagażowego a nie na pokład (oddaje sie przy schodkach samolotu).
Poza tym jeśli masz dziecko do lat dwóch, to pierwszeństwo masz automatycznie. No i faktycznie nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia. Wózki, jak pisze Savia, zostawia się przy schodkach samolotu, i ich przewóz jest bezpłatny, nie liczą się jako żadna sztuka bagażu.
Wątpię. Co do Malty: leciała z Wrocławia bezpośrednio, powrót przez chyba Bergamo do Pyrzowic. Tylko to było w październiku, zdaje się że w listopadzie już Ryanair nie lata. Ale jedzenie na Malcie drogie, droga woda, bo sprowadzana. Lokum ok.
@palusia ja się delikatnie przymierzam do tego miejsca - bo mam tam stałe zaproszenie, tak więc kwatera i wyżywienie podstawowe za darmo w zasadzie, ale mimo wszystko na 6 osob trochę drogi ten pzrelot, nie wiem też jak z moimi maluszkami to by było. Czy tam są drogie ubrania? Bo zamiast płacić fortunę za bagaż może łatwiej na miejscu nabyć ciuchy i na to samo wyjdzie.
Masz rację. No nic - muszę z mężem porozmawiać, bo drugi, albo i pierwszy problem to jego mała ilość urlopu. A tak mi szkoda tej Malty, bo zaproszenie jest, ale nigdy nie wiadomo, czy się ktoś nie przeprowadzi i wtedy nici z odwiedzenia tej frapującej wyspy.
@MagdaCh drogie bagaże to jakiś wydmuchany problem. ;-) Można trafić na fajne ceny. Nam bardziej oplacalo sie kupic podstawki samochodowe na allegro (3 sztuki), wpakowac w bagaż niz wypożyczyć podstawki i foteliki samochodowe na miejscu.
Do Anglii, gdzie pogoda zmienna i moze byc zimno i mokro wzięliśmy 2 bagaże na niemal 2tyg. W nich byly te 3 podstawki. Teraz na tydzień polecieliśmy tylko z podrecznymi. Ciuchy generalnie mieliśmy szybkoschnace, zaopatrzylismy sie w decathlonie. Odświeżenie nie bylo problemem.
Komentarz
edit: O, Małgorzata edytowała i już bez sensu. A tak było śmiesznie...
Gdzie do Azji bys proponowala (by pobyt byl mega tani ;-) ) i jakimi liniami?
Ameryka poludniowa? Najtańsze wg Ciebie?
Pozwolę sobie podłączyć się do wątka, czy ktoś może wie, jak najtaniej dolecieć z Warszawy na Maltę? Gdzie tego szukać. I jeszcze jedno - czy dzieci do 2 czy do 3 lat latajaą darmowo?
Jakie miesiące najlepsze? My prawie zawsze mamy czas. Jakie jest tam przelozenie cenowe jedzenie/noclegi w porównaniu z PL? Wiem, ze glupawe pytanie, ale z grubsza pytam. ;-)
mogą wnieść 1 dodatkowy przedmiot osobisty oprócz małego lub dużego bagażu podręcznego.
Opłaty za bagaż można dokonać w następujący sposób:
przez Internet w momencie rezerwacji
przez Internet poprzez opcję Dodaj usługi oraz w czasie odprawy online
Online do 3 godzin przed odlotem lub za pomocą aplikacji w telefonie komórkowym
dzwoniąc do Telecentrum
na lotnisku, Uwaga: Opłaty obowiązujące na lotnisku są DUŻO WYŻSZE niż online."
To jest cytat ze strony Wizz - o co chodzi z tym małym pzredmiotem podręćznym? Bo jeżeli to będą 2 wózki… Czy ktoś może powiedzieć, jak się tam spacerówki pzrewozi?
Wózki, jak pisze Savia, zostawia się przy schodkach samolotu, i ich przewóz jest bezpłatny, nie liczą się jako żadna sztuka bagażu.
Kupione bilety, a tu poczatek sierpnia, tydzien przed odlotem zwrot.
Te za 70 zl, to w jakich terminach? teraz juz?
ja się delikatnie przymierzam do tego miejsca - bo mam tam stałe zaproszenie, tak więc kwatera i wyżywienie podstawowe za darmo w zasadzie, ale mimo wszystko na 6 osob trochę drogi ten pzrelot, nie wiem też jak z moimi maluszkami to by było. Czy tam są drogie ubrania? Bo zamiast płacić fortunę za bagaż może łatwiej na miejscu nabyć ciuchy i na to samo wyjdzie.
No nic - muszę z mężem porozmawiać, bo drugi, albo i pierwszy problem to jego mała ilość urlopu. A tak mi szkoda tej Malty, bo zaproszenie jest, ale nigdy nie wiadomo, czy się ktoś nie przeprowadzi i wtedy nici z odwiedzenia tej frapującej wyspy.
Do Anglii, gdzie pogoda zmienna i moze byc zimno i mokro wzięliśmy 2 bagaże na niemal 2tyg. W nich byly te 3 podstawki. Teraz na tydzień polecieliśmy tylko z podrecznymi. Ciuchy generalnie mieliśmy szybkoschnace, zaopatrzylismy sie w decathlonie. Odświeżenie nie bylo problemem.