Pamiętacie obrazek z ludźmi na balkonie i policją? We Włoszech się nie udało:
"W centrum
stolicy Włoch policjanci interweniowali w wynajętym apartamencie,
w którym bawiło się kilkanaście osób. Gdy do niego weszli, niektórzy
uczestnicy prywatki schowali się na tarasie, gdzie również zajrzeli
funkcjonariusze. Wśród ukaranych są nieletni."
Każdy etap edukacyjny ma swój mem - ten powyżej to mój pierwszy syn w technikum, a ten z Mikołajem - drugi syn w 2 klasie podstawówki Nic mnie tak nie cieszy jak to że dziś ostatni dzień zdalnego w podstawówce...
Nie byłabym taka pewna o ostatnim dniu nauki zadanej. Ostatni w tym roku, obawiam się że po feriach wróci ten cyrk nauki zdalnej
Niestety muszę napisać, że nic mnie w tej pandemii tak nie wkurza, jak trzymanie dzieciaków i młodzieży przemocą w domu. Chociaż dzięki temu usłyszałam fajny komplement od córki. "Jak dobrze, że jesteśmy z wami zamknięci, bo wy jesteście spoko, a nie wszyscy mają tak dobrze". Dodam, że córka ma 15 lat, więc nabiera to znaczenia. Edit:literówka
Moi na szczęście już w piątek mieli ostatni dzień i to w dodatku bez lekcji, tylko pogaduchy. Normalnie w ostatni dzień mają "wigilijki klasowe." Niestety, nie wyrobiliśmy się że wszystkimi egz ed, które chcieliśmy, przed świętami. Trudno, w ferie może syn przysiadzie, po feriach, coś czuję, starszaki będą ciągle na zdalnym, to resztę zdalnie się zaliczy..
Komentarz
PS Jestę prorokję: wiedziałam, że zwrócisz uwagę na ten obrazek
Edit:literówka
i w dowcipy włazi zaraza jedna
i nie w celu rozbawiania
I przeraża.