1Grupa i kończy 24 marca i zaczynamy Nową Nowennę za Olesię 25 marca Modlitwa Wstępna ,wierzę w Boga Ojcze nasz i 3zdrowaśki @OlaN- Tak TAJEMNICE RADOSNE 1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@Bridget-Tak 2. Nawiedzenie św. Elżbiety.-@palusia-Tak 3. Narodzenie Pana Jezusa.@Agnieszka82 4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.@jukaa-Tak 5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Marzena33
TAJEMNICE ŚWIATŁA
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@Felicyta 2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@E.milia-Tak 3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@Elżunia-Tak 4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.@Katarzyna 5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Olesia-Tak
TAJEMNICE BOLESNE
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu. 2. Biczowanie Pana Jezusa.@Agnicha 3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@Kerima-Tak 4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@kiwi 5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@Kana-Tak
TAJEMNICE CHWALEBNE
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa. 2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.@Katia 3. Zesłanie Ducha Świętego.@chabrowa 4. Wniebowzięcie Matki Bożej.@ola_g-Tak 5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@Qintana -Tak Modlitwa na zakończenie (Błagalna) @Namorowa
2 grupa kończy 25 marca Modlitwy wstępne-
TAJEMNICE RADOSNE.
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@Aga 2. Nawiedzenie św. Elżbiety.@anulaczarnula-Tak 3. Narodzenie Pana Jezusa.@Milamama-Tak 4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni. 5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Dot-Tak
TAJEMNICE ŚWIATŁA
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@nowa-Tak 2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@Agaska+7-Tak 3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@ola_g 4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor. 5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Elwik
TAJEMNICE BOLESNE
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.@Anna78 2. Biczowanie Pana Jezusa.@natalnika 3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@Dot Mąż-Tak 4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@Ania i Adam-Tak 5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@agnodike5
TAJEMNICE CHWALEBNE
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.@Milagro 2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa. 3. Zesłanie Ducha Świętego.@asia 4. Wniebowzięcie Matki Bożej. 5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@magdzik -Tak Modlitwy koncowe @ola_g.
No dobra, moje z fb, wkleję i tu. Miałam dać w wątku Ks. Jana, ale po namyśle postanowiłam tutaj.
Wspomnienie o Księdzu Janie Kaczkowskim...? Wszędzie teraz ich pełno... Nie, nie zdążyłam poznać Księdza osobiście, choć był tak blisko... Bardzo żałuję... Zapewne nie jestem odpowiednią osobą do pisania wspomnień. Napisałam maila - o czym - to pozostanie moją tajemnicą. Obiecany tort zjemy razem po drugiej stronie... Kiedyś... Ksiądz Jan towarzyszył mi przez ostatnie kilka miesięcy nieustannie, jego słowa i książki. Dzisiaj dziękuję Bogu za życie Księdza Jana. Za to, co zrobił i za to, co zostawił. Za nadzieję, którą mi dawał każdym swoim słowem, tym mówionym i tym zapisanym. Za to, że mnie prostował, stawiał do pionu, nie pozwalał rozczulać się nad sobą. Za to, że tak bardzo do bólu uczciwie i prawdziwie pokazywał perspektywę. Tę Jedyną. Do zobaczenia wkrótce, Księże Janie! Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie...
Komentarz
@Bridget jestem do dyspozycji. Tylko jeszcze daj znać co i od kiedy.
i kończy 24 marca i zaczynamy Nową Nowennę za Olesię 25 marca
Modlitwa Wstępna ,wierzę w Boga Ojcze nasz i 3zdrowaśki @OlaN-
Tak
TAJEMNICE RADOSNE
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@Bridget-Tak
2. Nawiedzenie św. Elżbiety.-@palusia-Tak
3. Narodzenie Pana Jezusa.@Agnieszka82
4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.@jukaa-Tak
5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Marzena33
TAJEMNICE ŚWIATŁA
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@Felicyta
2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@E.milia-Tak
3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@Elżunia-Tak
4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.@Katarzyna
5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Olesia-Tak
TAJEMNICE BOLESNE
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.
2. Biczowanie Pana Jezusa.@Agnicha
3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@Kerima-Tak
4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@kiwi
5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@Kana-Tak
TAJEMNICE CHWALEBNE
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.
2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.@Katia
3. Zesłanie Ducha Świętego.@chabrowa
4. Wniebowzięcie Matki Bożej.@ola_g-Tak
5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@Qintana -Tak
Modlitwa na zakończenie (Błagalna) @Namorowa
2 grupa kończy 25 marca
Modlitwy wstępne-
TAJEMNICE RADOSNE.
1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi P.@Aga
2. Nawiedzenie św. Elżbiety.@anulaczarnula-Tak
3. Narodzenie Pana Jezusa.@Milamama-Tak
4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni.
5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni.@Dot-Tak
TAJEMNICE ŚWIATŁA
1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.@nowa-Tak
2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie.@Agaska+7-Tak
3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia.@ola_g
4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor.
5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii, będącej sakramentalnym wyrazem misterium paschalnego.@Elwik
TAJEMNICE BOLESNE
1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu.@Anna78
2. Biczowanie Pana Jezusa.@natalnika
3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa.@Dot Mąż-Tak
4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię.@Ania i Adam-Tak
5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu.@agnodike5
TAJEMNICE CHWALEBNE
1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa.@Milagro
2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa.
3. Zesłanie Ducha Świętego.@asia
4. Wniebowzięcie Matki Bożej.
5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie.@magdzik -Tak
Modlitwy koncowe @ola_g.
+
Miałam dać w wątku Ks. Jana, ale po namyśle postanowiłam tutaj.
Wspomnienie o Księdzu Janie Kaczkowskim...? Wszędzie teraz ich pełno...
Nie, nie zdążyłam poznać Księdza osobiście, choć był tak blisko... Bardzo żałuję... Zapewne nie jestem odpowiednią osobą do pisania wspomnień.
Napisałam maila - o czym - to pozostanie moją tajemnicą. Obiecany tort zjemy razem po drugiej stronie... Kiedyś...
Ksiądz Jan towarzyszył mi przez ostatnie kilka miesięcy nieustannie, jego słowa i książki.
Dzisiaj dziękuję Bogu za życie Księdza Jana. Za to, co zrobił i za to, co zostawił. Za nadzieję, którą mi dawał każdym swoim słowem, tym mówionym i tym zapisanym. Za to, że mnie prostował, stawiał do pionu, nie pozwalał rozczulać się nad sobą. Za to, że tak bardzo do bólu uczciwie i prawdziwie pokazywał perspektywę. Tę Jedyną.
Do zobaczenia wkrótce, Księże Janie!
Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie...
Echo serca w porządku. Mogę dalej się leczyć.
+++
ale nadal bede pamiętać! tylko nie w ramach pompy.
Trochę się cykam, jak będzie...
Ale mam nadzieję.
Jezu, ufam Tobie!
Lecz się i niczego nie bój.