Konkretnie chodzi mi o przetwory z truskawek. U nas dopiero truskawy nieco staniały na rynku, wiec myślałam, żeby jeszcze poczekać 2-3 tygodnie. A tu dziś widziałam panią nabywającą ogromny z zapas żelfiksów i cukru. Jest jakaś zapaść truskawkowa i za tydzień się one skończą?
Komentarz
Może pani po prostu zapobiegliwa, bo potem w pełnym sezonie truskawkowym zawsze brakuje tego żelfixu w sklepach.
U nas (Racibórz) ponoć po 10 zł szwagier wczoraj mówił.
Ja od poniedziałku jeżdzę do sąsiedniego miasta na rehabilitacje i tam wpadam na targ na zakupy ( Rybnik) i tam kupiłam przedwczoraj cała łubiankę za 8 zł, a wczoraj w dzien targowy były nawet po 2,5 zł/ kg .
Mam nadzieje, ze w kolejny dzien targowy beda w tej cenie bo zamierzam kupić - korzystając z ceny- do mrożenia.
A tak to 6/7 za kg, zdarzy się i 4/5 za kg. W mieście wszystko, nie na targu.
Dziś muszę spróbować.
Działka - same zielone
@Agnicha, ja też chcę od znajomych jak można, bo moje źródło już drugi rok strajkuje i nie sadzi...
no wpadam.... i wypadam
Zeby ominąć korki )
Na rehabilitacje na Elektrownie jeżdzę
Brrrrrrrr interes marny, dziennie 50 km zeby 15 min poleżeć na kozetce.
Dobrze, ze truskawki maja w R-ku tańsze )
kurka, a ja teraz taka
mało niewyjściowaedit mało wyjściowa miało być... bym ci chociaż na trasie pomachała, żeby mieć co pisać w wątku "wielodzietni w realu"może innym razem będzie więcej czasu?
Ty to chyba rodzic powinnaś )
A czasu sporo jest!
Jeszcze se tam nie tylko pomachamy
Ja dziś kupiłam 4 kg bo pierwszy dzien sa po 6 zł a nie po 10.
Pani powiedziała ze dopiero zaczynaja zbierac te z pola , bez osłon i jak dobrze pojdzie beda do konca miesiaca, czyli mysle ze swobodnie mozna robic gdzies za 2 tygodnie, zeby bylo tak BEZPIECZNIE.
(aha moj rejon to pogranicze dolnego slaska i wielkopolski - czyli ciepło)