Edit: Jednak faktura przyszła dwukrotnie wyższa... Zaczyna się kolejna batalia z Orange.
Sprawdź zapisy w umowie. Ja lata temu kupujac tel w abonamencie -nie mogłam zapłacić całości za telefon przy podpisywaniu umowy bo operator nie dawał takiej możliwości, tylko płatność comiesięczna na urządzenie, usłyszałam ze ta tzw rata za tel kończy się w połowie trwania umowy i potem rachunki będą pomniejszone o ta kwotę. Niestety nie były, zapis w umowie mówił ze po spłaceniu telefonu abonament wzrasta o kwotę tej tzw raty. Oczywisvie to moja wina, bo nie przeczytałam umowy tylko na słowo uwierzyłam. Ale dzięki temu wyleczyłam się z kupna tel i innych sprzętów u operatorów
Gdybym to ja podpisywała to mogłoby tak być @hipolit, ale nie mąż W umowie stoi bodajże, że przedłużenie automatyczne na czas nieokreślony na tych samych warunkach. A faktura dwa razy wyższa nawet niż ta z ratą...
OK, dzięki @Lila. Chodziło mi tylko o to dlaczego wisi na niby aktualnej rządowej stronie skoro Orange od dawna twierdzi, że nie honoruje karty. Rozumiem, że strona jest aktualizowana na bieżąco w jedną stronę - tzn. są dodawani przystępujący nowi partnerzy. Ale w drugą nie bardzo, bo trudno uznać za aktualne dane z 2016.
Mąż chciał zgłosić firmę. Zajmują się handlem poleasingowym sprzętem komputerowym, znanych marek Dell, HP, Lenovo. Stawiają na jakość (dobry sprzęt, dobrze przygotowany pod Klienta), oryginalne oprogramowanie (współpracują bezpośrednio z Microsoftem ).
Tak @Lila, bardzo chcę kontakt, nawet Cię wczoraj o to prosiłam tylko... widzę, że nie wysłałam posta Przepraszam, dość intensywny i trudny czas mamy teraz i trochę nie panuję nad sytuacją.
We wrześniu przenosiliśmy numery z Play (gdzie mieliśmy zniżkę na KDR :-) ) do Orange - powód światłowód w nowym miejscu zamieszkania (Oraange) i b. słaby sygnał radiowy Play.
W punkcie sprzedaży (dziś już zlikwidowany) podczas negocjacji próbowaliśmy uzyskać informację czy są zniżki dla KDR i po weryfikacji najpierw lokalnie (kierownik) w potem na linii dostaliśmy odp., że już takiej oferty nie ma.
I na tym się zakończyło.
Czekam teraz na koniec umowy i wypisuję się z O, pewnie zostawię tylko światłowód. Jeden z powodów to brak kompetencji aby z kimkolwiek porozmawiać nt. płatności, dwóch kont (internet plus komórki - jak by nie mogło być na jednym rachunku) itp. W porównaniu do Play to niebo i ziemia
Chciałam tylko napisać, że warto pójść ścieżką wskazaną przez @Lila.
Wygląda, na to, że system w Orange jest totalnie nie przystosowany do oferty na KDR, którą teoretycznie posiadają. Ale jak się wystarczająco wysoko uderzy to ofertę dostaje się wybitnie prorodzinną
Tak więc @pierniki jeśli jesteś jeszcze w Orange to koniecznie bierz namiary od @lila i się odwołuj.
System w Orange jest fatalny - jak przedłużalismy umowę dla 4 telefonów (maz mówił, że dla rodziny) to nawet nie zająkneli się, że jest oferta na KDR...
@beabea, oni twierdzą że nie mają oferty nawet jak im udowodnisz, że mają. Z jakiegos powodu w systemie tego nie widzą wiec pracownik podobno nie może tych rabatów włączyć. I tak jest nieodmiennie od 2017 r. kiedy zawieralismy umowę . Ale jeśli Wam nie zaproponowali na KDR a macie to odwołajcie się do pani odpowiedzialnej za KDR w Orange. Mają co prawda taki bałagan, że naliczyli nam tym razem jakiś rabat podwójnie tak, że w rezultacie płacilibysmy niewiele wiecej niż połowę dotychczasowej stawki. Mąż musiał dla odmiany wyjaśniać gdzie się pomylili, żebyśmy mogli płacić więcej... Komedia...
W kwestii telefonow my mamy Viking 25zl za miesiąc połączenia za darmo internetu mnóstwo. Ktoś ma lepsze warunki i przenosisz nie w 5 min przez internet
Tak jsk się uczy. Elektroniczna podobno jest szybko ale na fizyczną mój syn czeka już prawie dwa miesiące i cisza... W czwartek był sprawdzić czy to tylko sms nie zaginął ale nie ma jej w UM.
Księgarnia (+mydło i powidło) Bonito.pl wycofało się z programu pod koniec kwietnia. Właśnie dostałam bezpośrednio mejlową informację od pracownika (gdyż strona www, nie oferowała dodatkowego rabatu). Szkoda.
Od kiedy straszliwie dali ciała przy prezentach na Boże Narodzenie (fatalna komunikacja z klientem!) odpuściłam ich i aros.pl. Dla niezorientowanych, to jedna firma.
Księgarnia (+mydło i powidło) Bonito.pl wycofało się z programu pod koniec kwietnia. Właśnie dostałam bezpośrednio mejlową informację od pracownika (gdyż strona www, nie oferowała dodatkowego rabatu). Szkoda.
Ja kupowałam w Bonito ze wzgledu na uczestnictwo w KDR. Ceny ze zniżką często wychodziły jak gdzie indziej bez, czasem i ciut drożej ale uważałam, że warto wspierać tych, którzy przystąpili do programu. Szkoda, że zrezygnowali. Trochę na tym stracą, przynajmniej wizerunkowo.
Dzięki @Gosia5, zebrałam zamówienia po rodzinie, zrobiłam koszyk tu i tu. Wyszło na sucho Bonito352,37 vs Aros: 345,37. Z rabatem dla stałych klientów (2-5%) Bonito wychodzi taniej, tym razem 341,78. Ech ;-)
O sorki, jeszcze dopisek: Bonito ma bezpłatną wysyłkę od 300 (stąd ten mój koszyk), Aros od 500.
Ja zamawiałam w Bonito, bo mam niedaleko punkt odbioru i wtedy zawsze przesyłka jest za 0. Starałam sie zamawiać u nich tez ze wzgledu na rabat na KDR. Dopiero jak nie mieli danej ksiązki to szukałam dalej.
Komentarz
Ja lata temu kupujac tel w abonamencie -nie mogłam zapłacić całości za telefon przy podpisywaniu umowy bo operator nie dawał takiej możliwości, tylko płatność comiesięczna na urządzenie, usłyszałam ze ta tzw rata za tel kończy się w połowie trwania umowy i potem rachunki będą pomniejszone o ta kwotę.
Niestety nie były, zapis w umowie mówił ze po spłaceniu telefonu abonament wzrasta o kwotę tej tzw raty.
Oczywisvie to moja wina, bo nie przeczytałam umowy tylko na słowo uwierzyłam. Ale dzięki temu wyleczyłam się z kupna tel i innych sprzętów u operatorów
W umowie stoi bodajże, że przedłużenie automatyczne na czas nieokreślony na tych samych warunkach. A faktura dwa razy wyższa nawet niż ta z ratą...
Ktoś ma lepsze warunki i przenosisz nie w 5 min przez internet
Ps polecam się jako polecjacy
pisze priv