Można kogoś ze śląskiego? Wesołe Miasteczko-Legendia.
Bilet na KDR się po prostu nie opłaca. Nie kumam po co przystępują do programu? Dla samej naklejki? Oto, co mi odpisała pani z Legendii:
"Jeśli wybierałaby się Pani do nas z trójką dzieci i wybrała opcję zakupu biletu rodzinnego offline wtedy cena za dwie osoby dorosłe i trójkę dzieci do lat 12 wyniesie 285 zł. Jeśli chciałaby Pani zakupić bilety indywidualne dla wszystkich osób cena wyniesie 2*89zł(osoby dorosłe) + 3*69zł(dzieci do lat 12) cena wyniesie 385 zł. Po rabacie z KDR będzie to 385*80%, czyli 308zł."
Chyba tylko wtedy KDR ma sens, jeśli idzie 1 rodzic+1 dziecko. Albo samo dziecko, no ewentualnie rodzice sami...
W kopalni Wieliczka - polecam bardzo! - na wyprawę z dziećmi "Solilandia" można kupić bilet rodzinny tańszy od zniżek na KDR. Bilety na "Solilandię" odbiera się w biurze, bez kolejek (np. kilka godzin oczekujących na wejście...). Trzeba tylko przesłać mailową rezerwację miejsc na "Solilandię".
Na lokalnym Orlenie wyciągam najpierw KDR potem karty lojalnościowe i dostaję fakturę. Albo im się odmieniło albo nowa pracownica. Przypadkiem temat wyszedł bo wczoraj tankujac prywatne auto dostałam zniżkę i potem zostałam spytana o fakturę ku swojemu zdziwieniu. Dziś zatankowalam auto firmowe z kdr i fakturą bez problemu.
Nie wiem, czy ktoś pisał, ale własnie dostałam maila, że Ecoflores (https://www.ecoflores.eu/pl/n/28) ma 5 % na KDR (to takie rózne akcesoria do robienia mydełek, świeczek itp.)
"Dom na Podwalu" w Lublinie, piękny niedrogi hostel przy Starówce, z własnym kościołem dostępnym dla gości, prowadzony przez archidiecezję. 10 proc zniżki dają. Polecam byliśmy już dwa razy.
@Sylwunia sytuacja wygląda tak, że nie można od razu zapłacić on-line tylko w komentarzu należy podać, że ze zniżką KDR, potem wysyła się nr karty i podają kwotę do zapłaty.
Tą uciążliwość można by ominąć tak, że w momencie składania zamówienia jest opcja KDR podaj nr i następnie jest kwota do zapłaty - nadal nie ma weryfikacji jest tylko podanie nr karty a jest szybciej - z punktu widzenia kupującego
Uderzam do Gminy z prośbą o ulgę w gospodarowaniu śmieciami na podstawie KDR. Jest podstawa prawna:
Dz.U. 1996 nr 132 poz. 622
Art. 6k. 1. Rada gminy, w drodze uchwały:
4. Rada gminy, w drodze uchwały, może zwolnić w całości lub w części z opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi właścicieli nieruchomości, na których zamieszkują mieszkańcy, w części dotyczącej gospodarstw domowych, w których dochód nie przekracza kwoty uprawniającej do świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej, o której mowa w art. 8 ust. 1 lub 2 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz. U. z 2017 r. poz. 1769 i 1985 oraz z 2018 r. poz. 650 i 700), lub rodziny wielodzietne, o których mowa w ustawie z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2017 r. poz. 1832 i 2161).
Doszłam po notce, na serwisie rządowym KDR.
Zniżki na opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi
Gminy na podstawie art. 6k ust. 4 ustawy o utrzymaniu
czystości i porządku w gminach mogą zwolnić w całości lub części z opłat za
gospodarowanie odpadami komunalnymi członków rodzin wielodzietnych spełniających
warunki do otrzymania Karty Dużej Rodziny.
Wątpię czy to przejdzie, ale spróbować warto. Ktoś pisał wniosek o ulgę?
PS. Sasiednia gmina daje 50% ulgi. Chyba w formie petycji powinniśmy...
Komentarz
A Red is bad?
Wesołe Miasteczko-Legendia.
Bilet na KDR się po prostu nie opłaca. Nie kumam po co przystępują do programu? Dla samej naklejki? Oto, co mi odpisała pani z Legendii:
"Jeśli wybierałaby się Pani do nas z trójką dzieci i wybrała opcję zakupu biletu rodzinnego offline wtedy cena za dwie osoby dorosłe i trójkę dzieci do lat 12 wyniesie 285 zł. Jeśli chciałaby Pani zakupić bilety indywidualne dla wszystkich osób cena wyniesie 2*89zł(osoby dorosłe) + 3*69zł(dzieci do lat 12) cena wyniesie 385 zł. Po rabacie z KDR będzie to 385*80%, czyli 308zł."
Chyba tylko wtedy KDR ma sens, jeśli idzie 1 rodzic+1 dziecko. Albo samo dziecko, no ewentualnie rodzice sami...
Bilety na "Solilandię" odbiera się w biurze, bez kolejek (np. kilka godzin oczekujących na wejście...).
Trzeba tylko przesłać mailową rezerwację miejsc na "Solilandię".
Zawsze można nie korzystać
Nie piszę zaczepnie, tak uważam
bo zwlekam i zwlekam
Dziś zatankowalam auto firmowe z kdr i fakturą bez problemu.
aż 10% z tego co na szybko wyczytałam
https://www.lot.com/pl/pl/kdr
Nie wiecie czy cała sieć, czy tylko "moi" tacy pazerni?
@MAFja @AB
na końcu korzytarza ostatni bar, mają tam również lody
http://osir.olsztyn.pl/pl/aquasfera
I na tej podstawie naliczyć rabat
Dz.U. 1996 nr 132 poz. 622
Zniżki na opłatę za gospodarowanie odpadami komunalnymi
Gminy na podstawie art. 6k ust. 4 ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach mogą zwolnić w całości lub części z opłat za gospodarowanie odpadami komunalnymi członków rodzin wielodzietnych spełniających warunki do otrzymania Karty Dużej Rodziny.PS. Sasiednia gmina daje 50% ulgi.
Chyba w formie petycji powinniśmy...