Ale mi narobilas ochoty na pączki, nigdy nie robiłam sama, zawsze mama ale może juz czas na własną produkcję.Ile czasu trzeba zarezzarezerwować na paczkowanie? Jest gdzies na forum tlustoczwartkowy wątek?
Wieczorem wyciągnę męża na kolejny rajd po sklepach. Już wczoraj stwierdził, że tyle benzyny spalił szukając tej konfitury, że to będą najdroższe pączki z różą, jakie kiedykolwiek jadł
Nie lubię tego aromatu różanego a w tłusty czwartek jak na złość nasze piekarnie takie nieoszukane różane pączki serwują. W tym roku usmażymy sobie oponek z dziewczynami A to ten czwartek jest tłusty czy następny?
Ja zawsze robiłam z wiśniami w syropie, znaczy - wyjętymi z syropu
Ale odkąd dostałam od znajomej słoik prawdziwych utartych płatków róży, odtąd nie smakują mi już żadne inne. Ten tescowy faktycznie pachnie różą, smakuje też coś jakby, więc mam nadzieję, że będzie ok
Juz mam kupione dwa pudełka. Mój mąż jest kochany!
No wiecie... nasza siódemka, z 10 osób ze wspólnoty, bo od lat smażę i wszyscy twierdzą, że dobre, to ciągle ktoś wpada - a to oddać coś, a to "przejazdem" przy okazji, ale właśnie jakoś tak dziwnie we czwartek No i zaprosiłam kilka osób. Chłopcy w tym roku mają tez przygotowanie do liturgii w domu, więc jeden talerz pójdzie do nich...
@matka6, ja na smalcu. Ale kiedyś smazylam na jakimś specjalnym tłuszczu do frytkownic, taki w przemysłowych, dużych blokach sprzedawany, i faktycznie mniej smierdziało. mnie tam ten tłustoczwartkowe zapach nie przeszkadza. Raz w roku
Ostatnio jak smazylam faworki to zapach smazonwgo smalcu okropny. Az sie z @mamababcia zastanawialysmy z czego ten smalec.
Poczkow raczej nie robie bo zwykle mi nie wychodzą. Juz kilka razy probowalam. Ale jakby mi ktos dał dobry przepis z gwarancja, ze na 100% wyjdą ro moze bym sie jeszcze pokusila. Inna kwestia, ze czasu brak
Komentarz
https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120740698?gclid=CMSp9uS2odICFQktGQodfY8Iig
A konfiture robi mama w lecie jak kwitniw róża; )
Już wczoraj stwierdził, że tyle benzyny spalił szukając tej konfitury, że to będą najdroższe pączki z różą, jakie kiedykolwiek jadł
w tym roku zrobię te konfiturę
mam róże
Idę góglać.
To to?
https://secure.ce-tescoassets.com/assets/PL/052/5051007043052/ShotType1_328x328.jpg
W tym roku usmażymy sobie oponek z dziewczynami
A to ten czwartek jest tłusty czy następny?
robię z pwidłami
Ale odkąd dostałam od znajomej słoik prawdziwych utartych płatków róży, odtąd nie smakują mi już żadne inne.
Ten tescowy faktycznie pachnie różą, smakuje też coś jakby, więc mam nadzieję, że będzie ok
Juz mam kupione dwa pudełka. Mój mąż jest kochany!
No i zaprosiłam kilka osób. Chłopcy w tym roku mają tez przygotowanie do liturgii w domu, więc jeden talerz pójdzie do nich...
I tak co roku z 2-3 kg mąki
mnie tam ten tłustoczwartkowe zapach nie przeszkadza. Raz w roku
Poczkow raczej nie robie bo zwykle mi nie wychodzą. Juz kilka razy probowalam.
Ale jakby mi ktos dał dobry przepis z gwarancja, ze na 100% wyjdą ro moze bym sie jeszcze pokusila.
Inna kwestia, ze czasu brak