A jaki masz rozmiar. Mam jedna dlugo kolorowa sukienkę ktora by byla idealna na taka figurę jak mówisz. Ale jest zupełnie do ziemi i bardzo kolor Full.q
Mi sie teraz snia sukienki po nocach - Komunia w tym roku i chce sobie kupić jakas ladna. Tylko mam ogromny problem bo te co mi się podobają i są z dekoltem do karmienia to musowo do nich trzeba szpilki założyć - no dobra, kupie sobie szpilki, znaczy sie jakies czolenka na obcasie cos ala clarksy @annabe w kolorze nudę, ale juz po Kościele w nich nie wyczymię i musze założyć balerinki a do tych sukienek balerinki nie pasują. Poratujcie jakimiś sukienkami co by pasowały do nich i jedne i drugie buty. I za kolano by byly. I pasowaly na mnie małą. Kompletnie nie umiem sie ubrac żeby wszystko pasowalo.
@Katarzynamarta rozważam czy strzelić focha za to twoje grube 42 czy poczekać ukryć moją urazę i jak się kiedyś sptkamy kopnąć cię w twoją nie_grubą dupę tak że polecisz i poczujesz się lekka jak skowronek. Wybieram opcje dawa.
@katarzynamarta najwidoczniej Twój mąż miał dość widoku kości i chciał się mieć do kogo przytulić - to tak żartem - a na serio - czy mąż narzeka? i też proponuje kolejne diety? - bo jeśli tak to można się zastanowić czy faktycznie dla zdrowia byłoby lepiej - jeśli nie to może dobrze jest jak jest ale to piszę ja - która nie szczególnie przejmuje się tym co mówią na temat mojego wyglądu, nigdy nie wiem w co kto był ubrany itp uwielbiam sukienki i spódnice - ale tylko długie - połowa łydki i dłuższe - i nie za bardzo się przejmuję że może w innej długości możnaby jakoś korzystniej ukryć "conieco" czego za dużo
No dobra...a jakie sukienki poradzicie dla karzełka 150cm, któremu się przytyło parę kg (brzuch i uda) po ciążach do 58-59 kg, niby niedużo, ale przy tak niskim wzroście każdy kg widać i naprawdę nie mam się w co ubrać.
Mam 1,57m wzrostu, w pasie i biodrach bywało że pasowal tylko 42-44 rozmiar. I to już nie było ładne i kształtne. Tylko grube. I już. Szczególnie że u góry po karmieniu zostało dumne A.
I mam odwieczny problem z długością ubrań, jak dobre na szerokość to za długie.
Taki mam plan od 5 lat. Nie wychodzi Tak więc ubieram to co mi się podoba i w czym czuję się dobrze i mam gdzieś czy komuś tak grubo czy za długo.:D np chętnie bym pochodziła w tiulach ale niestety przy moich dzieciach nie ma opcji
@Malgorzata outfity na pinterescie sa mega super kopalnią pomyslow. Wpisalam ostatnio flat shoes outfit i pokazalo mi swietne baleriny modne w tym sezonie.
I tez doszlam do wniosku ze jesli kupi sie dobrej jakosci baleriny to jak najbardziej moga pasowac do eleganckiego outfitu.
Nie bijcie, ale ten szał na nude jest dla mnie niezrozumiały. Taki jakiś ten kolor bezjajeczny dla mnie @Agnieszka82 mam dwie komunie w tym roku (chrześnice). Kupiłam kieckę kopertową, bo przy dobrych wiatrach i zmyślnym dekolcie można dziecię spokojnie nakarmić. Butów jeszcze nie mam, ale planuję coś na obcasie i nie w kolorze nude
Buty w kolorze nude sa w zamysle po to, by optycznie wydluzyc nogi. I jak sie czujesz jak bania, to w nich tez bedzie bania ale wyzsza i smuklejsza. Zawsze to cos.
A jak przy butach jestesmy...kupilam sobie niedawno takie siatkowe bez palcow, jasny wielbladek kolor, wysoki obcas ale dobrze zbalansowane, mowie Wam...wyzsza bania Za chwile bede w nich hasac, nogi mam w nich kilometrooowe.
Ja tam lubię te cieliste, bo jakby ich nie było i moje nogi po ciotce Annie nie są przedmiotem głównej uwagi. Nie są jakieś tragiczne, te nogi, ale nie bardzo subtelne. A w cielistym obcasie są po prostu dłuższe i już.
Komentarz
Wybieram opcje dawa.
ale to piszę ja - która nie szczególnie przejmuje się tym co mówią na temat mojego wyglądu, nigdy nie wiem w co kto był ubrany itp
uwielbiam sukienki i spódnice - ale tylko długie - połowa łydki i dłuższe - i nie za bardzo się przejmuję że może w innej długości możnaby jakoś korzystniej ukryć "conieco" czego za dużo
o
I mam odwieczny problem z długością ubrań, jak dobre na szerokość to za długie.
Tak więc ubieram to co mi się podoba i w czym czuję się dobrze i mam gdzieś czy komuś tak grubo czy za długo.:D np chętnie bym pochodziła w tiulach ale niestety przy moich dzieciach nie ma opcji
I tez doszlam do wniosku ze jesli kupi sie dobrej jakosci baleriny to jak najbardziej moga pasowac do eleganckiego outfitu.
Zesmy o tym nie gadaly a spostrzezenia te same
@Agnieszka82 mam dwie komunie w tym roku (chrześnice). Kupiłam kieckę kopertową, bo przy dobrych wiatrach i zmyślnym dekolcie można dziecię spokojnie nakarmić.
Butów jeszcze nie mam, ale planuję coś na obcasie i nie w kolorze nude
A jak przy butach jestesmy...kupilam sobie niedawno takie siatkowe bez palcow, jasny wielbladek kolor, wysoki obcas ale dobrze zbalansowane, mowie Wam...wyzsza bania Za chwile bede w nich hasac, nogi mam w nich kilometrooowe.
Ja szukam swoich idealnych butow nude