Piękna sukienka, ale żakiet chyba odpada przy takim kołnierzu! Na dwór jakaś krótka kurteczka do talii albo płaszczyk odrobinę tylko krótszy od sukienki, srebrny/złoty/ecru. Odważna jesteś, że wspomniałaś o żakiecie w kwiaty
Bardzo ladna sukienka, piekny kolor i bardzo kobiecy krój. Najlepiej byloby ja nosic bez zadnej "przykrywki". Jesli jednak konieczne jest jakies okrycie wierzchnie to ja bym tu widziala jakis delikatny plaszczyk tej samej dlugosci co sukienka. Szmaragdowy to chlodny kolor, moze wiec pasowac plaszyk w ciemniejszym odcieniu szmaragdu albo grafitowy. Widzialam tez ciekawe polaczenia szmaragdowego z karmelowym/miodowym/zlotym.
jakby ktoś był chętny to sprzedam nasze sukienki czerwone z motylkami, potem wstawie zdjęcie i link do ogłoszenia. może dla trzech córek. Rozmiary 38, 128, 62.
Plaszczyk ??? Hm . Moze bedzie trzeba poszukać czegos .@Rejczel , dzieki za pomysl z plaszczykiem . Jakis chyba rozkloszowany bylby ok , choc nie chce wygladac jak gruszka . Nie pomyslalam o kolorze zielonym na wierzchnie okrycie ale wlasnie taki jasny szmaragdowy nada się . W brązach mi nie do twarzy a w złotych jeszcze gorzej . A buty.???? Cieliste ?
Ja normalnie w spodniach chodzę choc ostatnio kupiłam kilka sukienek trapezowych . Takie lubię . Udka to moje najgrubsze częsci ciała więc ołówkowe odpadają
A i dajcie mi pomysl na krój plaszcza . Proszeę!!!! Jakieś zdjęcie albo kreacja podobna do mojej z wierzchnim okryciem ???? O teraz wpadl mi pomysl , że chyba księżna Kate lubi podobne sukienki ..... moze poszukam zdjecia z jej kreacjami .
Naprawdę będziesz kupować płaszczyk do jednej sukienki? Bo on by musiał dość specyficzny być, bez kołnierza, rozkloszowany i o długości sukienki. I jeszcze kolor znaleźć taki, żeby pasował... Dość karkołomne wyzwanie biorąc pod uwagę, że do niczego innego raczej nie będzie pasował.
Ja bym na to założyła trencz, bo trencz sprawdza się zawsze. I zazwyczaj ma się go w szafie.
@Quintana nie bierz takiego plaszcza, bedziesz w nim wygladac jak fleja, przepraszam. To zupelnie nie ten styl, nie ten szyk. Plaszczyk powinien miec lekko trapezowy kroj, z przodu prosty, bez udziwnien, najlepiej ze stojka, z tylu na wysokosci lopatek lub troche pod - zakladeczka czy szczypanka i z tego miejsca rozchodzilby sie ewentualny dyskretny klosz. Mam plaszczyk o tym kroju( innego koloru niz tu omawiane), sprobuje zrobic zdjecie, zobaczysz czy takie cos by Ci odpowiadalo.
Ale dlaczego jak fleja? Właśnie fajne jest takie przelamanie eleganckiej sukienki luznym płaszczem. Oczywiście wszystko jest kwestia gustu. Co do koloru to nie wiem czy bedzie pasował. Ja osobiście taka nasycona zieleń lubię z fioletem. zieleń taka bardziej moro lubię znpudrowym rozem. Ale kupiłabym płaszcz który by mi później odpowiadal. Np na tyle dlugi, zeby sukienki nie było widać. A pod szyje szal.
Mi ten czarny tez sie bardzo podoba ale moze masz gdzies reserved pod reka i możesz soe przejść pomierzyć. Fajne plaszcze powinny tez byc w mohito (w sensie nie jakieś koszmarnie drogie)
Dziewczyny ale u nas na komunie jest przeważnie jakies 7 stopni i leje . To juz jest normalka. Chetnie niczego bym nie ubierała . No ale jak bedzie lodówka ???? Poza tym ide z dziećmi komunijnymi i nie chce za bardzo prochowca ubierać . No i jak tu babie dogodzić ?????
A moze zadzwonię do modbis i zapytam co do takiej sukienki pasuje .
Komentarz
https://modbis.pl/product-pol-14953-Rozkloszowana-sukienka-z-modnym-kolnierzem-14953-elegancka-kreacja-z-paskiem.html
Ktoś moglby mi udzielić rady ?
Myślałam że moze cos w kwiaty lub fiolet . Trudno znaleźć fioletowy gdziekolwiek
Na dwór jakaś krótka kurteczka do talii albo płaszczyk odrobinę tylko krótszy od sukienki, srebrny/złoty/ecru.
Odważna jesteś, że wspomniałaś o żakiecie w kwiaty
A ta sukienka cudna! Nie bralabym żakietu do niej
Lub żakiet pudełkowy w tym stylu:
https://pl.pinterest.com/offsite/?url=http://www.polyvore.com/jacques_vert_stand_collar_bolero/thing?.embedder=6478989&.src=share_desktop&.svc=pinterest&id=163173059&utm_campaign=default&token=501-274&pin=470063279842380690&client_tracking_params=CwABAAAADDc3MTAyMzI2MzU5OQA-0
O krój mi chodzi, nie patrz na kolor i fakturę:
Ja bym na to założyła trencz, bo trencz sprawdza się zawsze. I zazwyczaj ma się go w szafie.
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/outerwear/sv366-34x/faux-suede-coat
Sukienka piękna.
Tylko droga, jak na poliester.
A moze zadzwonię do modbis i zapytam co do takiej sukienki pasuje .
Ale będziesz wyglądać jak milion dolarow i wzrok wszystkich skupi się na Tobie