@ Rejczel , to co robić? Pomocy. Jaki ten płaszcz? Kolor itp @Malgorzata , kupię te body i powinno byc mi ciepło. Najwyżej wezme parasol i prochowiec do auta
No nie wiem, ja tam uważam, że szykowny płaszczyk będzie wyglądał lepiej niż sukienka z podkoszulkami, zwłaszcza jeśli rzeczywiście 7st. i pada. Ta sukienka jest na górze bardzo dopasowana, podkoszulki będą pogrubiać. Co innego śliska halka, co innego "tępa" bawełniana podkoszulka, do tego z długimi rękawami!
Też jestem ciekawa tego płaszczyka Rejczel. Myślałam o podobnym kroju, jak opisujesz, tylko trzeba by dobrze utrafić z długością, żeby za krótki nie był.
Idąc Twoim tropem, pogooglowałam tę Kate i znalazłam coś takiego. Podoba mi się, gdyby rzeczywiście miało być tak zimno jak piszesz/ Nawet ten kolor w połączeniu z butelkową zielenią byłby ciekawy.
@ewaklara, nie założy takiego płaszcza do tej sukienki, bo nie pasuje. Płaszcz krótszy i w dodatku węższy dołem, niż sukienka to proszenie się o kłopoty - spódnica ułoży się w falbankę i będzie się zbierać z przodu i wyłazić przez rozcięcie płaszcza. Koszmar.
A o (stosunkowo) ciepłym szalu nie myślałaś? Choć ja tam uwielbiam sweterki...
Z okryciem wierzchnim chodzi tez o to, ze w chlodny, deszczowy dzien wszyscy beda na sobie cos mieli, kazda pani narzuci sobie wdzianko, plaszczyk, kurteczke, marynarke itp a osoba w samej sukience bedzie wygladac nieadekwatnie( chocby pod spodem miala 3 ocieplajace topiki na szeleczkach), ze sie "wyletnila". Znalazlam tej moj plaszczyk. Zrobie zdjecie za dnia i posle Ci na priva @Quintana.
@Quintana, płaszcz bardzo fajny, ma dobrą długość, tylko pytanie, jak się będzie na ramionach układał na tym sukienkowym kołnierzu. No i kolor nie da rady... Edit. Chociaż może trzeba by te kolory na żywo zobaczyć, żeby stwierdzić.
nie umiem zmniejszyć. Do sukienki w tym stylu, jakie okrycie?
Tutaj dla mnie praktycznie każde. Ja bym oczywiście wybrała krotką skórzaną ramoneske, ale super tez bedzie wełniany, szary płaszcz ( na zasadzie kontrastu ciężki i lekki material)
Podoba sie w nim to, ze nie jest sztywny tylko lejacy, miekki, bedzie sie ladnie prezentowal na sylwetce typu gruszka, bo scisniesz sie w pasie paskiem i bedzie super wciecie, zachowane proporcje i gra muzyka. Trzeba podkreslac swoje atuty. Jak tak patrzylam na Twoje zdjecie z awataru to albo masz zielony antyreflex w okularach albo zielone/szare/niebieskie oczy( w kazdym badz razie nie czarne i nie brazowe) i masz tez zielona apaszke wiec widze, ze lubisz rozne odcienie zielenii. Szmaragdowy ma w sobie domieszke niebieskiego, poczatkowo myslalam o innym odcieniu szmaragdowego niz ten z linka z plaszczykiem ale po namysle stwierdzam, ze nalezaloby go przymierzyc i "poczuc sie", a nóż widelec bedzie okey.
@jukaa fajna ta ramoneska od @andora. Moglaby pasowac do Twojej sukienki, ktora ma ozdobna, bizuteryjna gore. Z kolei kurteczka jest prosta, nieprzeladowana, jedyna jej ozdoba jest ta falbaneczka u dolu. Mysle, ze taka ramoneska fajnie przelamalaby te tiule i powiewnosci, przy tym czarny + granat+ srebro = cool zestaw na wieczor
Jak chcesz ro moge podesłać, mam jeszcze polerki jasnorozowe tez z ecoskory i marynerki dwie grafitowe z cekinów. Szalowe. Cos mogenpozyczyc. Wszystko tak 40-42 rozmiar.
@rejczel , mam zielono- szare oczy a ramki okularow czarno - fioletowe . Normalnie nie nosze zieleni , oprocz apaszki czasami . Lubie różowe odcienie , niebieski itp. No ale zawsze chciałam mieć zieloną sukienkę . Myśle że zaryzykuje z tym płaszczem i kupię go . Najwyzej zwrócę . No ale podoba mi się tez do innych stylizacji . Czekam na ten Twój pomysl . Dzieki za pomoc
To chyba taki kroj i kolor sukienki do której pasować bedzie praktycznie wszystko w prawie każdym zimny kolorze. Od czarnej marynarki po skórzaną ramoneske. Kolory, czarny, szary, zimna biel, granat, srebro. Piękna sukienka
Komentarz
https://modbis.pl/product-pol-9183-Lekki-plaszcz-z-kieszeniami-Henryka-III.html
O taki
http://rennwear.com/product-pol-2024-Body-gimnastyczne-z-rekawem-3-4-B10034-grafitowe.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
@Malgorzata , kupię te body i powinno byc mi ciepło. Najwyżej wezme parasol i prochowiec do auta
Też jestem ciekawa tego płaszczyka Rejczel. Myślałam o podobnym kroju, jak opisujesz, tylko trzeba by dobrze utrafić z długością, żeby za krótki nie był.
Idąc Twoim tropem, pogooglowałam tę Kate i znalazłam coś takiego. Podoba mi się, gdyby rzeczywiście miało być tak zimno jak piszesz/ Nawet ten kolor w połączeniu z butelkową zielenią byłby ciekawy.
Przyznaję rację @Malgorzata że najbardziej pasowalaby góra z tego samego koloru, ale skoro nie dysponujemy identycznym kolorem..
To trzeba wyjść z tego impasu.
A taki kolor?? I do tego buty nude.
https://www.solar.com.pl/outlet/wiosna-lato-koncowki-kolekcji/plaszcze/za027009.html
Koszmar.
A o (stosunkowo) ciepłym szalu nie myślałaś? Choć ja tam uwielbiam sweterki...
https://forseti.net.pl/plaszcze/1718-plaszcz.html#/3-rozmiar-l
Znalazlam tej moj plaszczyk. Zrobie zdjecie za dnia i posle Ci na priva @Quintana.
Edit. Chociaż może trzeba by te kolory na żywo zobaczyć, żeby stwierdzić.
Jak tak patrzylam na Twoje zdjecie z awataru to albo masz zielony antyreflex w okularach albo zielone/szare/niebieskie oczy( w kazdym badz razie nie czarne i nie brazowe) i masz tez zielona apaszke wiec widze, ze lubisz rozne odcienie zielenii.
Szmaragdowy ma w sobie domieszke niebieskiego, poczatkowo myslalam o innym odcieniu szmaragdowego niz ten z linka z plaszczykiem ale po namysle stwierdzam, ze nalezaloby go przymierzyc i "poczuc sie", a nóż widelec bedzie okey.
to może marynarka z takim dekoltem płaskim- nie wiem jak takie się zwą, bez kolnierza