Dziewczyny jak o sukienkach mowa moze podpowiecie, co prawda nie dla mnie ale mam 7 letnia wymagajaca dziewczynke - lubi klasyke, nieprzejdzie kicz z odpustu a choinka tuz tuz, widzialam w niektorych sklepach opcje dla mamy i corki ale ceny zwalily mnie z nog. Mozecie cos polecic dodam ze ona z tych szczuplutkich? I dla mnie cos ciazowego tylko nie worek - na wiosne swieta a potem slub siostry (bo Boze Narodzenie spedzilam w dresie )
Prosz, zaszaleje i nas wstawie. Znalazlam krawcowa na fb, dogadalam się o rozmiarach i opcji wszycia zameczkow dla karmiacej. Transakcje finalizował mój Mąż. Malinova Atelier nauczymy cię szyć lub uszyjemy dla ciebie - na FB
@Agmar generalnie korzystnie, male jakoś po 80, duża w wersji do karmienia z wszytymi zamkami z przodu 180? Szczerze? Transakcje finalizował mój Mąż i nie wiem ile ostatecznie zapłacił. Mnie się wydawało wariactwem wydać tyle na ubrania i zrezygnowałam
Majtkowy kolor, ja bym nie wybrala spodnicy w tym kolorze. Z jednej strony swietna dlugosc i ta koronka( mrrrr kocham) ale ciezko Ci bedzie ja ograc. Takie morelowe kolorki lubie miec na gorze, przy twarzy - bluzeczke sobie taka kupilam w zeszlym tygodniu, delikatna koronka na dekoldzie i na plecach.
Ja odwrotnie. W różu przy twarzy wyglądam mdło, dlatego lubię takie kolory na dole, a bluzka czarna najlepiej. Do twarzy mi w czarnym. Spódnica ładna, tylko trzeba mieć długie nogi i szczupłą pupę.
@Agnicha noo. Dlatego na początku po wycenie zrezygnowałam :P ale ostatecznie taniej może by wyszło gdybym sama chciała szyć, a nie umiem, więc mogłabym też kupić dużo drożej. Jak schudnę do niej tyle ile chce to będzie ok tylko wtedy dziewczyny wyrosną hehe;)
@Agmar, wcale nie trzeba identycznych sukienek. Wystarczy kolor. U mnie cztery córki mają śliczne granatowe sukienki z koronki z cooclub za 30-40 zł. - Kupione na wyprzedażach. Ja dokupilam nieco inna z granatowej koronki. Wygląda bardzo dobrze.
Na aliexpress też można takie komplety dopasować. To dla tych, co nie mają czasu i cierpliwości, sił i za dużo dzieci, żeby biegać po sklepach i dobierac podobnych sukienek Inna sprawa że mega trudno jest znaleźć kiecę do karmienia dla mamy podobna do kiecy dla córki. Czy do karmienia, czy ciążowa. Choć pewnie za miliony monet się da.
Moje mialy na chrzciny takie same kremowe sukienki a ja kremowa ale nie taka samą. Glupio wygladam z falbankami a one głupio w kopertowo olowkowych;) choc gdybym byla chuda to bym ubrala taka jak one mialy bo widzialam wersje do karmienia.
Ooo, @Cart&Pud faktycznie jest tu pare ciekawych sukienek, dla kazdego cos milego. Najfajniej prezentuje kiecki ta pani czarnulka w dlugich, spietych wlosach. Sliczna dziewczyna!
@uJa oni mają specyficzną obsługę przez neta. Jak mi się zepsuł w mojej zamek do chciałam dopytać czy gdzieś jest jeszcze dostępny mój rozmiar odpowiedź: jak w Internecie jej nie ma to nie ma. Okazało się, że w sklepie był jeszcze jeden mój rozmiar :P
A nie przeszkadza Wam, że one są w całości z poliestru?
Mam od nich jedną ze szlachetnej bawełny, świetna jest A druga z poliestru właśnie i ta jest jeszcze świetniejsza! Ma genialną opinającą podszewkę, dzięki czemu wierzch ładnie leży i nie opina się na fałdkach Jest mięsista i bardzo miła w dotyku. Ale fakt, ja generalnie lubię materiał dotknąć, bo bawełna bawełnie i poliester poliestrowi nierówny.
Problem w tym, ze ja jestem "nieproporcjonalna w budowie. I jeszcze nigdy nie udało mi sie kupic nic netowo, co by pasowało. Kazdą rzeczy musze mierzyc. I tak naprawdę mam spory z tym problem.
U nas w okolicy są w dwóch lub trzech centach handlowych, więc u Ciebie na pewno więcej Przymierzyłam tam z 20 sukienek, wybrałam dwie. Z czego jedną kupiłam w końcu przez net, bo ta, którą mierzyłam w sklepie była ciut za wąska. A większą mieli tylko w necie. Jeśli masz możliwość, to faktycznie przymierz. To prawda, że w necie mają trochę inny asortyment, na żywo w tych z wyprzedaży jakby większy wybór.
Komentarz
Ja kupiłam córce starszej taką
https://www.kappahl.com/pl-pl/dziecko/86-128/sukienki-spodnice/swiateczna-sukienka/146043
I tak mi się podoba, że chętnie bym sobie kupila taką samą
Spódnica ładna, tylko trzeba mieć długie nogi i szczupłą pupę.
Inna sprawa że mega trudno jest znaleźć kiecę do karmienia dla mamy podobna do kiecy dla córki. Czy do karmienia, czy ciążowa. Choć pewnie za miliony monet się da.
Monnari, simple dla Ciebie, dla młodej sieciowka
https://quiosque.pl/wyprzedaz/sukienki.html
Mają teraz wyprzedaż, ceny bardzo dobre, lubię ich za różnorodność
A druga z poliestru właśnie i ta jest jeszcze świetniejsza! Ma genialną opinającą podszewkę, dzięki czemu wierzch ładnie leży i nie opina się na fałdkach
Jest mięsista i bardzo miła w dotyku.
Ale fakt, ja generalnie lubię materiał dotknąć, bo bawełna bawełnie i poliester poliestrowi nierówny.
Fajne te sukienki.
Przymierzyłam tam z 20 sukienek, wybrałam dwie. Z czego jedną kupiłam w końcu przez net, bo ta, którą mierzyłam w sklepie była ciut za wąska. A większą mieli tylko w necie.
Jeśli masz możliwość, to faktycznie przymierz.
To prawda, że w necie mają trochę inny asortyment, na żywo w tych z wyprzedaży jakby większy wybór.