Czerwone ziemniaki to może być np bellarosa. Nam te smakują. Dla mnie najwiekszy problem, to jak ziemniaki po ugotowaniu ciemnieją. Jaka może być przyczyna? Nie jest to związane z odmianą.
Kurak zawsze kupuje u jednogo gościa zieniaki Cyproan.
Jest taki moment, że Cyprian się kończy i wtedy kupuje Lorda.
Tylko tydzien temu myślałam, że facet pomylił odmiany bo z tego lorda wyszło mi po ugotowaniu prawie puree. No żesz... dziś mąż mu powiedział, że pewnie się pomylił i kupił Lorda i znowu to samo, co się dzieje?? Wczesniej brałam Lorda i było ok. a teraz masakra.
A dynie na pewno będą , ogórki chyba tez jak zaraza się nie wpakuje , tak samo pomidorki bo kwitnąć zaczynają . mleko jest po 2-3 litrów dziennie , kurs dojenia kozy możliwy ograniczanie wiekowe 4+ Namiot/przyczepę kempingowa jest od biedy gdzie postawić
@nowa nieźle, u mnie sezon ogórkowy skończył się 2 tyg temu jak grad wszystko ubił a zaraza zjadła po dwóch rzutach ogórków. Ziemniaki od dłuższego czasu też kupujemy w markecie bo swoich brak, maz nie chciał sądzić bo od rodziców zawsze worek dostanie ale w przyszłym roku stwierdził że musimy posadzić bo on nie będzie tyle za ziemniaki płacić my potrzebujemy wczesnych i niezbyt suchych:)
@Agmar vineta ziemniaki na nasienie może będzie u mnie ale nie gwarantuje, U mnie ogórki późno siane i dopiero się zaczynają, oj jak przyjedziesz to znajdę z kosz ziemniaków to przy tych cenach....szkoda że pietruszki nie mam bo by się bardziej opłacało jechać do mnie
@nowa u mnie pietrucha ladna tylko przerwać nie mogę bo skala a nie ziemia, nać się rwie (a codziennie podlewam) a ziemniaki w centrali nasiennej kupię ale dziękuję za propozycje
Nowa konkretnie: na ilu lokalnych grupach oglosilas że masz :cukinię , zienniaki itd. na db napewno jest kilka lojalnych grup sprzedwzowych, na olx, kto?
Komentarz
ale nie wiem , jak one się nazwyają
Dobre
Edit. Miało być Warszawa a wyszło warzywa przepraszam Warszawiaków
kurs dojenia kozy możliwy ograniczanie wiekowe 4+
Namiot/przyczepę kempingowa jest od biedy gdzie postawić
Ziemniaki od dłuższego czasu też kupujemy w markecie bo swoich brak, maz nie chciał sądzić bo od rodziców zawsze worek dostanie ale w przyszłym roku stwierdził że musimy posadzić bo on nie będzie tyle za ziemniaki płacić my potrzebujemy wczesnych i niezbyt suchych:)
U mnie ogórki późno siane i dopiero się zaczynają, oj jak przyjedziesz to znajdę z kosz ziemniaków to przy tych cenach....szkoda że pietruszki nie mam bo by się bardziej opłacało jechać do mnie