Ach, gdybyś Ty @nowa bliżej była to już byś żadnej cukinii nie miała... U mnie aktualnie nędza w temacie cukinii. Wszystkie sadzonki coś zezarlo poza jednym, który póki co tylko kwitnie.
dynia hokkaido jest jej duuużo i jest pyyyyszna mogę się podzielić
I u mnie obrodziła jak szalona ale do zbioru jeszcze chyba czasu? Nic nie usycha wszystko zielone i pędzi dalej. A w ogóle to ona jest taka mała? Czy u mnie jej coś nie pasuje
A mi w tym roku wszystkie sadzonki hokkaoido padły. Coś im chyba korzonki podgryzało. Ani jednej nie mam. I gdzie tu sprawiedliwość???
Pizmowe sobie kwitną od półtora miesiąca i to by było na tyle. Żadnego owoca nie uświadczysz, wrrrr... W ubiegłym roku owocowaly przyzwoicie jedne i drugie.
@Bambidu u mnie grad obtlukl i hokakido świetnie sobie poradziła a piżmowe kiepsko, ale odżyły niedawno i nawet się związały że dwie ale to chwilę temu dosłownie. W ogóle pisali wszędzie że pszczół bardzo dużo ubyło i dlatego są problemy z wiązaniem owoców. Ja kupiłam nasiona takiej jakiejś francuskiej co można do wiosny spokojnie przechowywać - 4 razy sialam i nie zeszła w ogole
@nowa byłabym przeszczęśliwa. Tylko nie wiem czy się nie podbijają po drodze, a wtedy pewnie mogą się nie trzymać zbyt dobrze. Ale hokkaido każdą ilość zjemy!
Ja ostatnio trochę usiadłem i na mniejszych dystansach się przemieszczam. @nowa jakby mnie rzuciło w Twoją stronę, to chętnie wpadnę, ale nie zanosi się.
Komentarz
Nie jedli jakieś takie miękkie.
W połączeniu np z pomidorami super smarowidlo jak ketchup. Mniam.
Link pierwszy z brzegu
https://allegro.pl/oferta/wypelniacze-do-paczek-poduszki-powietrzne-4400-szt-7866715238?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_firma_biuro-reklama&ev_adgr=Biuro+i+Reklama+-+Pakowanie+i+wysyłka+-+Torby+papierowe,+papier+pakowy,+gumki+recepturki+i+wypełniacze&gclid=EAIaIQobChMI2IjTwu285AIVBdKyCh2NNAPrEAkYASABEgIusfD_BwE
Wczoraj jadłam kluseczki z hokkaido pierwszy raz w tym sezonie
@nowa jakby mnie rzuciło w Twoją stronę, to chętnie wpadnę, ale nie zanosi się.