Ależ wiem, że przysłowie. To jak: Św. Józek wiezie trawy wózek. Św. Agnieszka wypuszcza skowronka z mieszka. Św. Cecylia jesień nam umila. Św. Wawrzyniec niesie z pola wieniec. Św. Marcin błoniem jedzie siwym koniem. Na św., Grzegorza idzie zima do morza. Na św. Wojciecha w polu radość, uciecha. Św. Zofija kłosy rozwija. Od św. Anki chłodne wieczory i ranki. I pewnie wiele jeszcze innych ludowych mądrości, co ja ich nie pamiętam.
Sylwunia mam kangurke harcerska kolor oliwkowy zgnilozielony na okolo 164. Moge tez ci wyslac gore munduru zhp( z bialo czerwona flaga i lilijka) jezeli odstapisz mi bluze bez tych naszywek. Tylko upszedzam bluza jest mocno sprana bo byla przez cztery lata inensywnie uzywana. Tak Lila to ta sama ktora dostalam od Ciebie na chwile. Cora jest w drzewie pokoju wiec flaga i lilijka sa nieregulaminowe, aczkolwiek dopuszczalne. A kangurka i tak jest twoja bo dziewczyny maja palatki.
@Katarzyna dotarły do mnie wczoraj waranki. Bardzo dziękuję już się nie mogę doczekać, aż wezmę skrzynkę na klucze w swoje ręce. Zobaczymy co z tego wyniknie. Akcja renowacja
Moje ulubione - Na Św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma
U nas to funkcjonowało jako ludowa przepowiednia pogody, która zawsze się sprawdza i brzmiało: Kiedy na św. Prota Jest pogoda albo słota, Na św. Hieronima Deszczyk jest, albo go ni ma.
Super wątek i super sposób na warany. Chętnie bym taki założyła konkurencyjny i oferte też bym miała szeroką, choć zapewne nie tak zacną. Ale wiem doskonale że utknęłabym na lini dom poczta wożąc warany w aucie przez długie miesiące. Wiec ja mogę osobiście zaprosić.
Super wątek i super sposób na warany. Chętnie bym taki założyła konkurencyjny i oferte też bym miała szeroką, choć zapewne nie tak zacną. Ale wiem doskonale że utknęłabym na lini dom poczta wożąc warany w aucie przez długie miesiące. Wiec ja mogę osobiście zaprosić.
@maliwiju jak masz jakies wloczki lub materialy to moge Cie od nich uwolnic, ale niestety wysylka.
@maliwiju jak ogłosisz z ograniczeniem do mieszkających w trójkącie Śląsk, Podkarpacie , Warszawa, to ciężarówka Łowców Waranów może podjechać i zawieźć w cenie poczty polskiej :-)
@maliwiju jak masz jakies wloczki lub materialy to moge Cie od nich uwolnic, ale niestety wysylka.
Nie mam jestem raczej nieszyciowa a zresztą tak jak pisałam na poczte sie nie wybieram.
Komentarz
Św. Józek wiezie trawy wózek.
Św. Agnieszka wypuszcza skowronka z mieszka.
Św. Cecylia jesień nam umila.
Św. Wawrzyniec niesie z pola wieniec.
Św. Marcin błoniem jedzie siwym koniem.
Na św., Grzegorza idzie zima do morza.
Na św. Wojciecha w polu radość, uciecha.
Św. Zofija kłosy rozwija.
Od św. Anki chłodne wieczory i ranki.
I pewnie wiele jeszcze innych ludowych mądrości, co ja ich nie pamiętam.
Kiedy na św. Prota
Jest pogoda albo słota,
Na św. Hieronima
Deszczyk jest, albo go ni ma.
DZIĘKUJĘ!
Chętnie bym taki założyła konkurencyjny i oferte też bym miała szeroką, choć zapewne nie tak zacną. Ale wiem doskonale że utknęłabym na lini dom poczta wożąc warany w aucie przez długie miesiące. Wiec ja mogę osobiście zaprosić.