Cytat, z tego co napisal, wspomniany przeze mnie imam:
"35 Churches have been targeted in France in the last 12 months, 12 of them in the last week alone. (“Reportedly”/“allegedly”/whatever). I’m not pointing any fingers at extremists (Muslim or not), but I just don’t believe this, I really don’t. That was probably the fastest fire investigation we have ever seen. Get lost. "
Syn znalazł gdzieś w Internecie, że tenże kapelan ok. 3 tygodnie przed pożarem przeszedł specjalne szkolenie jak postępować z Koroną i Sakramentem w przypadku ognia. Nie doszukuję się drugiego dna, tak mi się tylko przypomniało.
To nie przejdzie Francuzom przez gardło. Bo i kto by to miał podpalić, przeciez nie pełni miłości bliźniego muzułmanie. Teraz trzeba opinii publicznej wryć w mózgi "zwarcie" i tego się będą trzymać.
Syn znalazł gdzieś w Internecie, że tenże kapelan ok. 3 tygodnie przed pożarem przeszedł specjalne szkolenie jak postępować z Koroną i Sakramentem w przypadku ognia. Nie doszukuję się drugiego dna, tak mi się tylko przypomniało.
Jak mi się dziecko potężnie zakrztusilo, to dwa dni wcześniej akurat w necie widziałam co trzeba robić w takim przypadku.
Ja właśnie tez tak uważam. Wszyscy gruba kase deklarują ale jeśli to ma być multi coś tam bez krzyża czy kopuła wręcz to trza uważać. Ja wolałabym żeby krzyczące ruiny zostały niż coś takiego.
Rozmawiałam dzis z ciocią mieszkającą w Paryżu, wg niej zastanawiają się nad forma odbudowy - czy idealnie odtworzyć, czy też użyć np. nowoczesniejszych materiałów, konstrukcji jako kontynuacji całego procesu powstawania katedry, natomiast poza jakimś marginesem nikt nie rozwaza, że dalej nie miala by to być świątynia katolicka.
Komentarz
"35 Churches have been targeted in France in the last 12 months, 12 of them in the last week alone. (“Reportedly”/“allegedly”/whatever). I’m not pointing any fingers at extremists (Muslim or not), but I just don’t believe this, I really don’t. That was probably the fastest fire investigation we have ever seen. Get lost. "
Edit: to miało być pod wpisem maliwiju
https://www.pch24.pl/pozar-nie-mogl-rozpoczac-sie-od-zwarcia---twierdzi-dawny-opiekun-notre-dame--pch,67706,i.html
Taka propozycja...