Otóż właśnie, o tym mówię. Finansowo bywa różnie, ja narzekać nie mogę absolutnie, za to ciągle jeszcze, nie wiem jak długo, wolno mi wychowywać dzieci po swojemu.
swiatopogladowo to bywa trudno czy to w kraju katolickim , innowiernym, czy tez zroznicowanym, telewizja, szkola i niternet "pomogaja" w wychowywaniu.
Najleprza pomoca w wychowaniu dziecka jest mozliwosc poswiecenia mu czasu, a w np. Polsce to nie latwe
[cite] forma:[/cite]swiatopogladowo to bywa trudno czy to w kraju katolickim , innowiernym, czy tez zroznicowanym, telewizja, szkola i niternet "pomogaja" w wychowywaniu.
Najleprza pomoca w wychowaniu dziecka jest mozliwosc poswiecenia mu czasu, a w np. Polsce to nie latwe
Wiesz w Polsce nawet w tzw opinii publicznej pewne wartości jeszcze żyją, ludzie jeszcze walczą. Przynajmniej mam takie wrażenie.
[cite] Cart&Pud:[/cite]Tak to ładnie z zewnątrz wygląda.
Zwłaszcza, jeśli czytasz fora lub portale katolickie.
Ale wyjdź na ulicę- gówno z prądem płynie, aż niemiło...
[cite] Cart&Pud:[/cite]Tak to ładnie z zewnątrz wygląda.
Chcesz powiedzieć, że nie mam po co wracać? No ładny demotywator.
[cite] forma:[/cite]tu ludzie tagrze walcza ale z reguly nie na internecie ale we wlasnych srodowiskach
Nie rozumiesz chyba o co mi chodzi. Bo jakoś nie spotkałem Austriaka mającego poglądy na wartości, nazwijmy to "odwieczne" chociaż w 1% zbliżony pogląd. Polaków znam masę.
[cite] forma:[/cite]tu ludzie tagrze walcza ale z reguly nie na internecie ale we wlasnych srodowiskach
Forma, nie zrozum mnie źle, nie chcę się czepiać, ale ortografia jest ważną częścią naszego języka i warto (zwłaszcza na emigracji) zwracać na nią uwagę.
Może to trochę górnolotne, ale miłość do Ojczyzny i języka ojców objawia się także w tak prostej rzeczy, jak szacunek do zasad rządzących tymże językiem
Tylko proszę, nie obrażaj się, dalej będę czytać wszystko, co piszesz.
[cite] Cart&Pud:[/cite]
..miłość do Ojczyzny i języka ojców objawia się także w tak prostej rzeczy, jak szacunek do zasad rządzących tymże językiem
Jakże prawdziwe. Znasz dobry podręcznik do gramatyki abym mógł sobie przypomnieć ( w szkole gramatyki nie lubiłem, z ortografią za to problemów nie miałem - teraz mam większe, ale tu na forum odpowiednia wtyczka do liska mnie wyręcza.)
Forma, nie zrozum mnie źle, nie chcę się czepiać, ale ortografia jest ważną częścią naszego języka i warto (zwłaszcza na emigracji) zwracać na nią uwagę.
Może to trochę górnolotne, ale miłość do Ojczyzny i języka ojców objawia się także w tak prostej rzeczy, jak szacunek do zasad rządzących tymże językiem
bardzo was przepraszam ale mam dyslekcje polaczona z dysortografia... a polske bardzo kocham i tesknie, gdyby tak nie bylo nie bylabym na tym portalu
[cite] forma:[/cite]
bardzo was przepraszam ale mam dyslekcje polaczona z dysortografia... a polske bardzo kocham i tesknie, gdyby tak nie bylo nie bylabym na tym portalu
Z góry zaznaczam, że to nie złośliwość: na dysortografię jest lekarstwo: słownik
niestety to trzeba leczyc a w moim wieku to trudne, faktycznie moglabym posac z slownikiem w dloni ale zajelo by to wieki.
a tak po zatym to zes my trochawo odplyneli od tematu
Niewygodnie pisać ze słownikiem, po za tym słownik nie leczy, tylko błędów nie robisz, więc nie jest lekarstwem.
Ale może pomóż Formie, jak zainstalować taką wtyczkę, jak ta, która działa u Ciebie?
U mnie też podkreśla, ale ja myślałam, że to tak samo z siebie.:shamed:
Komentarz
Ważne, że trwacie tam razem.
Tylko proszę, nie obrażaj się, dalej będę czytać wszystko, co piszesz.
Wracaj, może jak się wszyscy razem przysadzimy, to to gówno zawrócimy?
Ale na pewno któraś z dziewczyn- polonistek coś doradzi.
a tak po zatym to zes my trochawo odplyneli od tematu
Ale może pomóż Formie, jak zainstalować taką wtyczkę, jak ta, która działa u Ciebie?
U mnie też podkreśla, ale ja myślałam, że to tak samo z siebie.:shamed: