Przy trzecim dziecku sprawiłam sobie Body Silk Seamless Basic - Bravado. Tanie to to nie było - wygodny całkiem, całkiem. Z tym, że na porę letnią za mocno zabudowany i czułam się jak w dodatkowej koszulce. Atutem są wkładki - takie sztywniejsze, wyjmowane, dzięki którym wkładka laktacyjna "nie przebija".
Ten, którego używałam, to akurat bardziej przypominał biustonosz sportowy, więc z dopasowaniem miski nie było problemu. W tabeli rozmiarów "S" to przedział od 70B do 70E, 75B i C oraz 80B.
Zresztą z rozmiarami naprawdę różnie bywa. Sprzedając biustonosze porównywałam wielkość tego samego modelu w różnych kolorach, bo kilkakrotnie zdarzyło się, że klientka kupując np. dwa Allesy - biały i czarny, jeden wymieniała. Powód: rozmiary na metkach i wszywkach obu takie same a w rzeczywistości różnica w obwodzie ok. 5 cm
Niestety albo ma wszytą złą metkę albo zawyżoną numerację bo jest na mnie sporo za mały
Oceniam go na 70G, GG góra, czyli na 102-105 cm w biuście.
Stanik z górnej półki, bardzo ładnie wykonany, szerokie, wielostopniowe zapięcie.
Obwód w spoczynku na najwęższej haftce 64cm, naciągnięty 74 cm
na najszerszej haftce 70cm-84 cm
Kosztował 80 zł. Ma wszystkie metki.
Jakby któraś karmiąca mama była zainteresowana to chętnie odsprzedam.
[cite] Agnieszka:[/cite]Ja łapię okazje na angielskim e-bayu. Staniki, które w sklepie kosztują koło 200,- można na wyprzedażach spokojnie kupić poniżej 100 zł.
Agnieszka, a przesyłka do PL ile kosztuje?
Poniżej 100 zł za stanik Panache to chyba nawet z wysokimi cenami za przesyłkę się opłaca...
Komentarz
Zresztą z rozmiarami naprawdę różnie bywa. Sprzedając biustonosze porównywałam wielkość tego samego modelu w różnych kolorach, bo kilkakrotnie zdarzyło się, że klientka kupując np. dwa Allesy - biały i czarny, jeden wymieniała. Powód: rozmiary na metkach i wszywkach obu takie same a w rzeczywistości różnica w obwodzie ok. 5 cm
Panache Lorna Nursing rozmiar brytyjski 70H.
Niestety albo ma wszytą złą metkę albo zawyżoną numerację bo jest na mnie sporo za mały
Oceniam go na 70G, GG góra, czyli na 102-105 cm w biuście.
Stanik z górnej półki, bardzo ładnie wykonany, szerokie, wielostopniowe zapięcie.
Obwód w spoczynku na najwęższej haftce 64cm, naciągnięty 74 cm
na najszerszej haftce 70cm-84 cm
Kosztował 80 zł. Ma wszystkie metki.
Jakby któraś karmiąca mama była zainteresowana to chętnie odsprzedam.
No jak wielki jak piszę, że za mały :updown:
Teraz sprawdź
Wyobraźcie sobie te bezpańskie psy. :crazy:
Agnieszka, a przesyłka do PL ile kosztuje?
Poniżej 100 zł za stanik Panache to chyba nawet z wysokimi cenami za przesyłkę się opłaca...
Też nowy z kompletem metek. Cena 85 zł
Kupiłam bratanicy ale był za mały albo za duży, już nie pamiętam bo leży u mnie w szafie od października.
Jest to Fantasie Kara Mocha, rozmiar brytyjski 65GG, czyli na 99-101 cm w biuście
Obwód w spoczynku na najwęższej haftce 60 cm, naciągnięty 70 cm
na najszerszej: 64 cm i 78 cm
Z tym, że to nie karmnik tylko normalny stanik (dla męża )