Nie sądzę aby umyślnie kpili. Ale są bardzo głupi ponieważ hasło praca czyni wolnym było parodią katolickiego prawda czynj wolnym. Oni są głupcami z tą nawiedzoną Sochą na czele.
Leczy sie leczy, ale zbyt pozno trafiaja do szpitala i najczesciej z wlasnej winy, a nie lekarzy. Nie szczepia sie, lecza Amaltadyna, a gdy zdecyduja sie wreszcie stawic w szpitalu, to choroba jest zaawansowana.
@Klarcia, mnie nikt nie leczył. Wysłali karetkę z testami dla całej rodziny, nałożyli kwarantannę i już. Szczęśliwie wszyscy przeszliśmy dość łagodnie. Jedynie policja pytała, jak się czujemy, sprawdzając nas codziennie, czy z domu nie uciekliśmy. Wiele osób nie trafiłoby do szpitala, gdyby od początku byli badani (nie przez telefon) i leczeni.
Tak tytułem uzupełnienia, można powiedzieć że był jeden polski obóz koncentracyjny. Za takowy może być uważany obóz w Berezie Kartuskiej używany jako miejsce izolacji dla przeciwników Piłsudskiego (w końcu czego innego można się spodziewać po socjaliście). Wiąże się z tym anegdota, kiedy Piłsudski był krytykowany za stworzenie takiego obozu przez któregoś z zagranicznych oficjeli, odparł, że trzyma tam antysemitów, co całkowicie ucięło wszelką dalszą krytykę. Tak naprawdę jednak największą grupę osadzonych tworzyli komuniści, zarówno Polacy jak i Żydzi. Chociaż pierwszymi osadzonymi byli członkowie ONRu.
Leczy sie leczy, ale zbyt pozno trafiaja do szpitala i najczesciej z wlasnej winy, a nie lekarzy. Nie szczepia sie, lecza Amaltadyna, a gdy zdecyduja sie wreszcie stawic w szpitalu, to choroba jest zaawansowana.
Wiesz jak się leczy? Mojemu mężowi nałożyli izolacje i witaminę c kazała pani doktor brać, i tyle. Dobrze że przeszliśmy lekko, powiedziała że jak już nie będzie dawał rady to po karetkę może zadzwonic. Drugi raz zadzwoniła w ostatni dzień izolacji czy mu nie trzeba jej przedłużyć... W tym czasie mogło się wiele wydarzyć, nas policja przez ten czas ani razu nie odwiedziła.
Nie sądzę aby umyślnie kpili. Ale są bardzo głupi ponieważ hasło praca czyni wolnym było parodią katolickiego prawda czynj wolnym. Oni są głupcami z tą nawiedzoną Sochą na czele.
Niedokładnie parodią. Zdaje mi się, że w tłumaczeniu protestanckim jest dosłownie: Praca czyni wolnym (zamiast prawda), więc sztandar chrześcijański, a "wykonanie" wiadomo jakie było.
Przy takiej retoryce, to przy podatku dochodowym skończy nam się słownictwo.
Wiesz jak się leczy? Mojemu mężowi nałożyli izolacje i witaminę c kazała pani doktor brać, i tyle. Dobrze że przeszliśmy lekko, powiedziała że jak już nie będzie dawał rady to po karetkę może zadzwonic. Drugi raz zadzwoniła w ostatni dzień izolacji czy mu nie trzeba jej przedłużyć... W tym czasie mogło się wiele wydarzyć, nas policja przez ten czas ani razu nie odwiedziła.
Ja miałam identycznie, w zasobnych Niemczech. Doradzono mi leki, jakie bierze się przy nieżycie dróg oddechowych, Miałam dodatkowo wymioty i biegunkę, to brałam MCP. Przy covidzie tak się właśnie postępuje. Pacjent powinien mieć pulsometr, w Polsce dawali, w Niemczech trzeba było samemu sobie kupić.
Tutaj opracowałam, jak się leczy przy zachorowaniu na covida:
"Przed głosowaniem Konfederacja zapowiedziała, że nie poprze nowelizacji
ustawy o radiofonii i telewizji. Posłowie partii wstrzymają się od
głosu.
- Konfederacja będzie głosować jednolicie i podwójnie. Zarówno teraz,
jak i po najbardziej prawdopodobnym wecie Senatu będziemy wstrzymywać
się od głosu. Arytmetyka sejmowa jest bezlitosna zarówno teraz, jak i po
powrocie z izby wyższej. To nie jest nasza wojna - poinformował Tomasz
Grabarczyk, dyrektor biura prasowego Konfederacji.
- Tak jak mówiłem arytmetyka sejmowa jest bezlitosna. Ustawa wróci z
Senatu, a nasze wstrzymanie oznacza de facto brak poparcia dla przejścia
ustawy w sejmie. Nie mówiąc już o tym, że dzisiaj PiS najpewniej ma
swoją większość, więc głosy Konfederacji nic nie zmieniają - dodał."
Raczej wygląda to na brak chęci zabrania głosu w sprawie a nie żadne tam arytmetyki.
W przypadku projektu Fundacji Pro głosowali za dalszym procedowaniem, chociaż było oczywiste, że przewaga głosów przeciwnych będzie miażdżąca.
Bo ustawa lex TVN to wojna PiS-KO i nie wszyscy chcą brać w niej udział.
Konfederaci zaproponowali niedawno poprawki do tej ustawy które cywilizowały ją i pozwalały na stworzenie czegoś rozsądnego co było rzeczywiście w interesie Polski. Ani PiS ani KO nie były tym zainteresowane, bo grają o wszystko. Przedkładają interes partyjny nad interes Polski.
Nie posiadać "kartę nadczłowieka", ale zwyczajnie, lokal jest dostępny tylko dla 2G. Tak jest już w całej Europie; w Polsce panuje anarchia, to bywa inaczej. jednak dlatego właśnie macie ponad 500 zgonów na dobę. Klarcia powie - niezaszczepionym, dobrze tak.
8 grudnia w Niemczech padł rekord czwartej fali pod względem dobowej liczby zgonów. Tego dnia zmarło 529 osób. Ostatnio ponad 500 zgonów stwierdzono w lutym 2021 r. Warto dodać, że jeszcze miesiąc temu liczba zgonów oscylowała w granicach 200.
Jeżeli chodzi o zakażenia, 8 grudnia Instytut Roberta Kocha poinformował o 69 601 nowych infekcjach koronawirusa. Dobowy rekord czwartej fali, i jak dotychczas epidemii COVID-19 w Niemczech, padł 25 listopada. Tego dnia odnotowano ponad 76 tys. zachorowań.
@Klarcia już Ci tłumaczyłam mamy taki sam poziom zgonów jak Niemcy bo oni liczą tylko zgony covidowe a my również z chorobami współistniejącymi więc nijak to się ma do Twojej teorii
8 grudnia w Niemczech padł rekord czwartej fali pod względem dobowej liczby zgonów. Tego dnia zmarło 529 osób. Ostatnio ponad 500 zgonów stwierdzono w lutym 2021 r. Warto dodać, że jeszcze miesiąc temu liczba zgonów oscylowała w granicach 200.
Jeżeli chodzi o zakażenia, 8 grudnia Instytut Roberta Kocha poinformował o 69 601 nowych infekcjach koronawirusa. Dobowy rekord czwartej fali, i jak dotychczas epidemii COVID-19 w Niemczech, padł 25 listopada. Tego dnia odnotowano ponad 76 tys. zachorowań.
Jak by nie patrzeć, to i tak połowa hospitalizacji i zgonów w porównaniu do Polski. Jest mnóstwo lewych certyfikatów covidowych (we Francji już ponad 100 tys. wykryto), ich właściciele rozwlekają zarazę.
Poza tym - w tamtym roku, w grudniu mieliśmy w Niemczech ponad 1200 zgonów na dobę. Wtedy właśnie wprowadzono narodową kwarantannę.
Mnie taka informacja w restauracji nie razi. Oczywiście, na zasadach wzajemności. Skoro ja mam udostępniać właścicielowi swoją dokumentację medyczną, to niech on udostępni mi swoją. Nie będę prosił o wyniki badań ginekologicznych, ale chętnie obejrzę pantomogram zębów. A jak nie, to nie zamierzam tam wchodzić.
@Klarcia już Ci tłumaczyłam mamy taki sam poziom zgonów jak Niemcy bo oni liczą tylko zgony covidowe a my również z chorobami współistniejącymi więc nijak to się ma do Twojej teorii
Nieprawda - co najmniej w mojej okolicy, domniemuję więc, że w innych landach jest tak samo, liczone są wszystkie zgony pacjentów zakażonych SARS-CoV. Umiera znikoma liczba rodowitych Niemców, są zaszczepieni i uważają na siebie.
Nieprawda - co najmniej w mojej okolicy, domniemuję więc, że w innych landach jest tak samo, liczone są wszystkie zgony pacjentów zakażonych SARS-CoV. Umiera znikoma liczba rodowitych Niemców, są zaszczepieni i uważają na siebie.
A co - Niedzielski twierdzi, że Niemcy podają tylko zgony z powodu covida, a nie zgony wszystkich zakażonych SARS-CoV-2? Jeżeli tak, to głupoty plecie.
A co - Niedzielski twierdzi, że Niemcy podają tylko zgony z powodu covida, a nie zgony wszystkich zakażonych SARS-CoV-2? Jeżeli tak, to głupoty plecie.
Komentarz
Wiele osób nie trafiłoby do szpitala, gdyby od początku byli badani (nie przez telefon) i leczeni.
https://naszapolska.pl/2021/11/10/epidemie-antyszczepionkowcy-i-teorie-spiskowe-za-drutami-obozu-koncentracyjnego-stutthof/
Przy takiej retoryce, to przy podatku dochodowym skończy nam się słownictwo.
Ja miałam identycznie, w zasobnych Niemczech. Doradzono mi leki, jakie bierze się przy nieżycie dróg oddechowych, Miałam dodatkowo wymioty i biegunkę, to brałam MCP.
Przy covidzie tak się właśnie postępuje. Pacjent powinien mieć pulsometr, w Polsce dawali, w Niemczech trzeba było samemu sobie kupić.
Tutaj opracowałam, jak się leczy przy zachorowaniu na covida:
https://prnt.sc/1ravosf
- Konfederacja będzie głosować jednolicie i podwójnie. Zarówno teraz, jak i po najbardziej prawdopodobnym wecie Senatu będziemy wstrzymywać się od głosu. Arytmetyka sejmowa jest bezlitosna zarówno teraz, jak i po powrocie z izby wyższej. To nie jest nasza wojna - poinformował Tomasz Grabarczyk, dyrektor biura prasowego Konfederacji.
- Tak jak mówiłem arytmetyka sejmowa jest bezlitosna. Ustawa wróci z Senatu, a nasze wstrzymanie oznacza de facto brak poparcia dla przejścia ustawy w sejmie. Nie mówiąc już o tym, że dzisiaj PiS najpewniej ma swoją większość, więc głosy Konfederacji nic nie zmieniają - dodał."
Dopóki nie obudzimy się w takiej rzeczywistości.
Tak jest już w całej Europie; w Polsce panuje anarchia, to bywa inaczej. jednak dlatego właśnie macie ponad 500 zgonów na dobę.
Klarcia powie - niezaszczepionym, dobrze tak.
https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,co-sie-dzieje-w-niemczech--padl-rekord-zgonow-z-powodu-covid-19,artykul,27252110.html
Jak by nie patrzeć, to i tak połowa hospitalizacji i zgonów w porównaniu do Polski.
Jest mnóstwo lewych certyfikatów covidowych (we Francji już ponad 100 tys. wykryto), ich właściciele rozwlekają zarazę.
Poza tym - w tamtym roku, w grudniu mieliśmy w Niemczech ponad 1200 zgonów na dobę. Wtedy właśnie wprowadzono narodową kwarantannę.
Umiera znikoma liczba rodowitych Niemców, są zaszczepieni i uważają na siebie.
Jeżeli tak, to głupoty plecie.