rusalka sa takie klipsy zwane transportery ..znaczy ze mozna z kolczyka na klipsa przetransportowac ..w sumie to moze sama sobie kupie transportera a podeslesz na prv co moge kupic ?
Dopiero odkrywam ten wątek. Cudne rzeczy robicie. CUDNE!
Ja skorzystałam jedynie z mańkowych pyszności i również bardzo je chwalę. W życiu nie jadłam tak pysznych ciast. Polecam gdzie tylko się da, a sama mam nadzieję jeszcze nie raz skorzystać
Nawet moja szwagierka takich ciast nie robi - a ona jest guru w rodzinie w tych sprawach
Jak aparat z czelusci wykopię. Mam kilka nowych rzeczy. Rzeczywiscie bizu jest po macoszemu traktowana, bo ostatnio pochłaniają mnie ikony a im bardziej pochłaniają tym bardziej widzę jak niewiele umiem
Ale ja się nie czepiam lalek, sa sliczne, starannie wykonane, bez watpienia dzieci się nimi bardzo kreatywnie bawią. Tylko czepiam się określenia waldorfskie- bo to ma z filozofią Stainera wiele wspólnego. I tyle.
określenie lalki waldorfskie nie ma nic wspólnego z filozofią steinerowską a odnosi się jedynie do sposobu wykonania i nie określa sposobu wypełnienia. Na wykonanie jednej lalki trzeba poświęcić około 50 godzin. Oczywiście są dostępne lalki wypełnione wełną za min 300zł. Dla mnie mają dwie wady : 1 cena, 2 wypełnienie, które stwarza sporo problemów z praniem. Dziecko chce się taką lalką bawić, spać z nią. Lalki mojej córki odgrywają różne role związane z naśladowaniem życia w przedszkolu , szkole, uczestniczą w "przyjęciu". Jak się ubrudzą mogą bez obaw wyprać.
Miałam kiedyś lalkę, śpiewającą i chodzącą i nie wolno mi się było nią bawić. Siedziała sobie na półce i zbierała kurz a ja bawiłam się szmacianym bałwankiem, którego woziłam w wózku. Taki los czeka te drogie lalki, których nie można często prać bo stracą kształt.
Moim celem było szycie lalek niepowtarzalnych, o cechach dziecka, dla którego powstaje lub postaci z bajki jako alternatywy dla zalewającej nas chińszczyzny.
taka cena jest celowa; nie jest zapłatą za godziny pracy lecz nieco przewyższa koszty i może to mało racjonalne ekonomicznie, jednak chcę aby nie był to produkt ekskluzywny lecz dostępny dla każdego dziecka i kieszeni rodzica. Dlatego zrezygnowałam drogiego wypełnienia z wełny. Wszystkie moje lalki znalazły nabywców na allegro i na zamówienie.
Jak przeczytałam o tym, jak zwalczać mole w wypełnieniu wełnianym (!) to chyba poliester (antyalergiczny) jest lepszym rozwiązaniem A wtedy te lale też się "formuje" ?
@Dori Ładne zdjecia ! Zawsze jak oglądam takie sesje to mam przed oczami swoje własne foty ślubne, robione "małpą" w korytarzu knajpianym, z drzwiami do kibla w tle :P haahahha
@Iwonaanna bardzo bardzo ładne lalki. A lniana myszka skradła moje serce
@rusalka, a jaka jest dlugość tych sopelków Bejb? Masz moze jakąś galerie czy bloga? Bo tu mi sie te zdjęcia po otwarciu takie wiegaśne otwieraja i trudno obejrzeć te piekności :P a zawieszki na łańcuszki masz w ofercie?
@Kalinosia moje wykształcenie nie ma nic wspólnego z szyciem rób to co sprawia Ci radość. Sama nauczyłam się szyć , szydełkować itp. Uczucie , kiedy widzisz , że twoja praca komuś się podoba i sprawia radość obdarowanemu jest bezcenne:) Moja siostra kadrowa z zawodu, otworzyła zakład fotograficzny i robi wspaniałe fotografie dziecięce i ślubne , ale nie tylko.
@Iwonaanna w tym coś jest :P skończyłam ukrainistykę i co? :P nawet juz ładnie przedstawić sie nie umiem - co za obciach ahhahah..
i koniec końców pracuję w zupełnie innej branży.. a kto wie co komu jeszcze przeznaczone Na przykład przypuszczam , ze jeszcze chwilka a @efka będzie robiła torty na zamowienie albo dziergała kocyki na szydełku
@rusalka -powiem Ci na pocieszenie, że ja tez nie umiem egzekwować należności hahaha. Myślę ze jakbym podliczyła wszystkie niezapłacone przez klientów prace to troszkę by się uzbierało...ale słowem się nie odezwę ..Najlepsze ze nie płacą zwykle osoby które na brak kasy nie narzekają.to ciekawe
Na przykład przypuszczam , ze jeszcze chwilka a @efka będzie robiła torty na zamowienie albo dziergała kocyki na szydełku
)
Ja już próbowałam i filcowej biżuterii, i korali, i pieczenia ciast, robienia pierogów... do tego po pierwsze trzeba mieć dużo samozaparcia, po drugie cierpliwości, i czasu i ochoty.
Mi silnej woli i chęci starcza na pierwszy miesiąc, potem wszystko upada, rozchodzi się i nie ma tematu
Komentarz
a podeslesz na prv co moge kupic ?
Ja skorzystałam jedynie z mańkowych pyszności i również bardzo je chwalę.
W życiu nie jadłam tak pysznych ciast. Polecam gdzie tylko się da, a sama mam nadzieję jeszcze nie raz skorzystać
Nawet moja szwagierka takich ciast nie robi - a ona jest guru w rodzinie w tych sprawach
Rzeczywiscie bizu jest po macoszemu traktowana, bo ostatnio pochłaniają mnie ikony a im bardziej pochłaniają tym bardziej widzę jak niewiele umiem
lalki-nawet z Torunia; o samych lalach http://lalidom.pl/lalki/
Ja i mój mąż zajmujemy się fotografią ślubną rodzinną. Zapraszamy na naszą stronę:
http://diakphotography.com/
za to gadanie jednego,
i na zachętę drugiego!
Najważniejsze w zdjęciu są wspomnienia. Jeśli to zdjęcie przywołuje te piękne to nawet zwykłą małpką i z kiblem w tle będzie cudowne!