Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Tort - masa marshmallow

1252628303148

Komentarz

  • .......gdybym wiedziała jak najprostszą masę zrobić to bym spróbowała córce na grudniowe urodziny.
    :( :(
  • jakies proporcje czy cuś?


    z tą jaglanką to na serio???
    ;)
  • i co dalej?

    kolor uzyskuje się jak?
    kiedy nakładać na tort i w ogóle jak,ja nic nie wiem i dlatego pytam.
    rozwałkować czy nie,i te wszystkie ozdoby......

    :(
  • @AB,dziękuję,może sie uda,do 13 mam dwa tygodnie to najpierw zdziałam coś na próbę,zobaczę i jak wyjdzie.Jakby co to będę jeszcze pytać.
    :)
  • Ja musze w styczniu cos smerfowego zrobic i sie zastanawiam, czy nie dac sobie luzu i po prostu nalozyc na tort taki oplatek z nadrukiem... tylko to troche malo kreatywne.
  • dla mojej córki rybka idealnie,bardzo lubi rybki.
    a te barwniki to do jajek?

  • spożywcze...tych do jajek zjeść się nie da
    :P
  • zrób biało- niebieski z piankami smerfami;)

    a co to pianki smerfy?
  • Marshmallows w kształcie smerfów.
  • Gdzei takie cudo kupic?
  • edytowano listopada 2013
    Nie wiem, gdzie je kupić, ale znalazłam taką oto scenę rodem z horroru :
    "zwycięstwo Gargamela"
    image
  • Haribo ma jakies nieksztaltne potwory. No nic, bede kombinowac jakos.
  • Ale piekny! Jakby sie synowi jednak koncepcja zmienila to bede Cie meczyc o szczegoly :)
  • @AB ale że to Twoje dzieło??? :-O

    no zbieram szczenę z podłogi...
  • patrz jaka skromna ;)
    Kobieta wielu talentów !
  • Sowy to ZUO.
    Ale poza tym zarąbisty :)
  • Śliczny jest! 
    W pierwszym momencie spojrzałam na zdjęcie i byłam pewna, że gdzieś znajdę dopisek, że to z cukierni jakiejś artystycznej...
    :)
  • Wiedziałam, że nie należy wchodzić do tego wątku na początku nowego tygodnia...
    :((
  • dziewczyny na co mozna klasc mase AB oprocz maslanej?
  • @MAFJa - jeśli zrobisz cukrową z mojego przepisu to możesz też kłaść na bitą śmietanę z mascarpone.
  • Agnieszka5 super- masz talent
    ja też robie torty
    nawet mnie chwalą, ale Twoje są mistrzowskie
  • Spiderman story ciąg dalszy... ;)

    image

    image
  • Czy polewałyście kiedyś tort czekoladą? 

    Ja się przymierzałam, żeby zużyć dwie tabliczki, które dostałam. Jedna była Wedla deserowa, druga "noname". W kąpieli wodnej próbowałam rozpuszczać, ale ciągle było bardzo gęste, na placek nie dałoby się wylać. Wlałam do tego kieliszek spirytusu - ale zgęstniało jeszcze bardziej. 

    Nie da się rozpuścić tabliczki czekolady i polać nią tortu? 
  • @Amica ja rozpuszczałam czekoladę i smarowałam. Może od czekolady zależy?

    Tylko nie rozumiem reakcji ze spirytem. Ja kiedyś dodałam łyżeczkę wody i po zabawie - zgęstniała i jakby zważyła się. Już nie było szans by ją rozpuścić. Dlaczego?
  • edytowano stycznia 2014
    @Savia, Smarowałaś tak jak chleb masłem?  I powstawała gładka, lśniąca powierzchnia? Ja na taką liczyłam, ale chyba by nie powstała, gdybym to co  było w garnuszku zanurzonym w kąpieli wodnej zaczęła smarować. 

    Ze spirytusem u mnie było dokładnie tak, jak napisałaś. Liczyłam na to, że będzie bardziej płynna, a tu odwrotnie. 
  • Ups, rzeczywiście smarowałam, ale cisteczka. Do dużych powierzchni - robiłam polewę.
  • edytowano stycznia 2014
    @Savia, masz dobry przepis na polewę, która zastyga i się nie lepi? 

    Ja zawsze robię "polewę dualną":
    2 łyżki mleka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki kakao 

    podgrzać w garnuszku.

    Ale to nie twardnieje na cieście, tylko się lekko lepi. 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.