@AB zlituj się kobieto i podaj przepis! Wygląda cudnie a pewnie smakuje jeszcze lepiej
ja się więcej nie podejmuję robienia tortów z masą cukrową, się umęczyłam jak osioł a beztalencie plastyczne jestem....przy pierwszym torcie zostało mi masy cukrowej sporo i zamroziłam. Używałam jej teraz w maju na urodziny męża i córki i w ogóle nie dało jej się ulepić, kruszyła się jak niewiem co.
Chyba przejdę do tradycyjnych tortów, mniej nerwów zszarpię na nich
@Agnieszka&5 - żebyś Ty kobieto bliżej mieszkała....wszystkie torty bym u Ciebie zamówiła i miałabym problem z głowy!
@AB - moje panny właściwie najbardziej z tortu lubią właśnie tę masę cukrową, w środku beleco może być ale masa cukrowa jest super dla nich w smaku - ja niewiem mi tam nie smakuje...
Ja pierdziu,wykończycie mnie psychicznie !!! A te żaby- łaaaaaaaaaaaaaaaał !!! Moja panna 26 kończy rok,też mnie torcik czeka,chyba już zacznę wertować przepisy w wątku. Jednak też z masy marshmallow się wyłamuję, zrobię coś w stylu AB i Doroty.
ja doszlam do daleko idacych wnioskow masa marschallow czy cukrowa jest bardzo ladna, ale po pierwsze nie tania, po drugie czasochlonna, po trzecie ogranicza walory smakowe tortu co w naszej rodzinie zawsze stalo na pierwszym miejscu ))... po czwarte ozdoby cukrowe u mnie poszly do kosza wiec rownie dobrze mogla to byc plastelina lub plastik... nikt nie mogl tego zjesc.. wiec na pieciolecie poprzestalam na inwencji wlasnej.. tort byl na winie tzn. wkladalam co sie nawinie, ale wyszedl PYYYYSZNY banonowo czekoladowo smietankowy galaretkowy.. brzoskwiniowy..
no ale dla Faustynki na trzecie urodziny za miesiac przyjdzie mi sie bawic z cukrowa chyba.. AB chyba bede Cie molestowac o przypominanie szczegolow i jakies ratunki inne byc moze zyczy teletubisie.. chociaz cos z epoki lodowcowej, albo stacyjkowa czy traktora toma, toy story..moze by tez przeszlo
Czy ktoś może zapodać pomysł na masę do przełożenia i obłożenia tortu(będę robić to czekoladowe Uji). Tak, żeby stężało trochę w lodówce i żeby dało się wierzch fajnie udekorować. Najlepiej coś z bitą smietaną-może z galaretką zmieszać???? Tylko nie chcę własnych eksperymentów wdrażać, bo to jednak na roczek @-)
Komentarz
ja się więcej nie podejmuję robienia tortów z masą cukrową, się umęczyłam jak osioł a beztalencie plastyczne jestem....przy pierwszym torcie zostało mi masy cukrowej sporo i zamroziłam. Używałam jej teraz w maju na urodziny męża i córki i w ogóle nie dało jej się ulepić, kruszyła się jak niewiem co.
Chyba przejdę do tradycyjnych tortów, mniej nerwów zszarpię na nich
@Agnieszka&5 - żebyś Ty kobieto bliżej mieszkała....wszystkie torty bym u Ciebie zamówiła i miałabym problem z głowy!
Sorry, krzyknęłam z wrażenia! :-)
w końcu odważyłam się zrobić sama...
to zrobiłam:P
barwnik?
Moja panna 26 kończy rok,też mnie torcik czeka,chyba już zacznę wertować przepisy w wątku. Jednak też z masy marshmallow się wyłamuję, zrobię coś w stylu AB i Doroty.
@-)
A można do tego dorzucić barwnik spożywczy?
Już doczytałam