Widzialam i Jasminum i Wielka cisze,polecam.Obejrzalam ostatnio polski film Jestem,tez polecam, takze Skazany na blusa ogladalismy,podobala mi sie gra T.Kota.
Nam podobały się poniższe tytuły: Bardzo bardzo godne polecenia:
Człowiek ringu (ojciec - głowa rodziny, bokser, jego zmagania by utrzymać rodzinę itp. bardzo dobry, wartościowy film)
Misja (o misjonarzu i misji - wartościowy)
Iluzjonista (o magiku - kostiumowy, efektowny, nieoczywisty, świetny)
Wróg u bram (wojenny, ale mnie też się podobał)
Królestwo Niebieskie (o obronie Jerozolimy, piękne widoki, aktorzy, sceny, efekty, ale też wartościowy)
Hitch (chociaż to komedia i film bardzo lekki, to jednak miła rozrywka i polecamy)
Mniej ale nadal bardzo godne polecenia
Anna and the king (taki romantyczny o miłości)
The Game (o bogaczu, który wplątuje się w grę, której reguł nie zna... )
Patriot Games (facet ratuje przed zamachem członka królewskiej rodziny, zamachowcy chcą się zemścić)
Bronx Tale (o chłopcu który wychowuje się w dzielnicy którą rządzi mafia)
Family man i Byliśmy żołnierzami - mi też się b podobały
i jeszcze przypomniał mi się Między słowami będzie w TVP2 we wtorek 18 marca, godz.22.10 - podobał się zarówno mnie jak i mojemu mężowi.
Dziewczyna z perłą - o malarzu, o malarstwie, o sztuce, o dziewczynie...
i jeszcze drugi malarski: Demony Goyi - też o malarzu, ale już inny, mi się podobał, bo akurat lubię malarstwo Goyi i ogólnie mnie interesuje malarstwo...
Mój mąż awsze i wszędie lubi oglądać brudnego harrego ewentualnie inne wcielenia Clinta Estwooda, ot takie męskie bajeczki, zresztą tak to traktuje. No i jeszcze "Wejście smoka", które te kilkanaście lat temu zachęciło go do kung-fu, a teraz juz sam trenuje innych. Zresztą dzięki temu się poznaliśmy
Lecz gdy nienawiść pierś ojców pożera,
Fatalna miłość dzieci ich jednoczy
I krwawa wojna, co z wieków się toczy,
W cichym ich grobie na wieki umiera.
Miłość, kochanków śmiercią naznaczona,
Wściekłość rodziców i wojna szalona,
Zerwana późno nad mogiłą dzieci,
Przed waszym okiem na scenie przeleci.
taki scenariusz dla naiwnych nowa wersja Romea i Julii Kapulet Monteki w roli zwaśnionych rodów narody bądź systemy. Z małym wypaczeniem obrazu miłości cóż rozbicie małżeństwa nawet rosyjskiego oficyjera to nie akt dywersji ale grzech, który przedstawiony w pozytywnym świetle zachęca do naśladownictwa. Ale są gusta i guściki.
Polecam: Krwawy diament dramat ale sensacyjny z 2006 roku, wartka akcja, trzyma w napięciu, jest też wątek romantyczny oraz moralne dylematy jednego z głównych bohaterów, a więc i dla pań i dla panów - coś miłego
oraz Podejrzani - dużo starszy, bo 1995 roku
taki kryminał z zaskakującym zakończeniem.
[cite] moha:[/cite]godna naśladowania to jest raczej postawa owego rosyjskiego oficyjera...
No i właśnie czy nie o to chodziło twórcom tego filmu? Potem się dzieci / młodzież będą z niego uczyć, że najbardziej godna naśladowania była postawa radzieckiego oficera...
[cite] moha:[/cite]zaskakujące zakończenie? - "Szósty zmysł", świetny film
Komentarz
Bardzo bardzo godne polecenia:
Człowiek ringu (ojciec - głowa rodziny, bokser, jego zmagania by utrzymać rodzinę itp. bardzo dobry, wartościowy film)
Misja (o misjonarzu i misji - wartościowy)
Iluzjonista (o magiku - kostiumowy, efektowny, nieoczywisty, świetny)
Wróg u bram (wojenny, ale mnie też się podobał)
Królestwo Niebieskie (o obronie Jerozolimy, piękne widoki, aktorzy, sceny, efekty, ale też wartościowy)
Hitch (chociaż to komedia i film bardzo lekki, to jednak miła rozrywka i polecamy)
Mniej ale nadal bardzo godne polecenia
Anna and the king (taki romantyczny o miłości)
The Game (o bogaczu, który wplątuje się w grę, której reguł nie zna... )
Patriot Games (facet ratuje przed zamachem członka królewskiej rodziny, zamachowcy chcą się zemścić)
Bronx Tale (o chłopcu który wychowuje się w dzielnicy którą rządzi mafia)
Moge polecic juz polecony "Zło" choc nie wiem skad ten tytul
Historia X z edwardem Nortonem
Z kina randkowo ambitniejszego "Zapach kobiety" albo "prawdziwy romans"
Najlepszy film na jakim bylismy w kinie to "Czarny kot biały kot"
http://pl.youtube.com/watch?v=mBbzcj1t2WY
Z teatrow telewizji bezapelacyjnie "Inka"
Dawno Temu w Ameryce z Robertem De Niro
to numer 1 na mojej liście
i jeszcze przypomniał mi się Między słowami będzie w TVP2 we wtorek 18 marca, godz.22.10 - podobał się zarówno mnie jak i mojemu mężowi.
i jeszcze drugi malarski:
Demony Goyi - też o malarzu, ale już inny, mi się podobał, bo akurat lubię malarstwo Goyi i ogólnie mnie interesuje malarstwo...
bardzo godny uwagi!:bigsmile:
pojawił się też ostatnio nowy film tego samego reżysera: Droga do przebaczenia jeszcze nie widziałam, ale bardzo polecany w Radio Józef
nam się podobał
A
Fatalna miłość dzieci ich jednoczy
I krwawa wojna, co z wieków się toczy,
W cichym ich grobie na wieki umiera.
Miłość, kochanków śmiercią naznaczona,
Wściekłość rodziców i wojna szalona,
Zerwana późno nad mogiłą dzieci,
Przed waszym okiem na scenie przeleci.
taki scenariusz dla naiwnych nowa wersja Romea i Julii Kapulet Monteki w roli zwaśnionych rodów narody bądź systemy. Z małym wypaczeniem obrazu miłości cóż rozbicie małżeństwa nawet rosyjskiego oficyjera to nie akt dywersji ale grzech, który przedstawiony w pozytywnym świetle zachęca do naśladownictwa. Ale są gusta i guściki.
Krwawy diament dramat ale sensacyjny z 2006 roku, wartka akcja, trzyma w napięciu, jest też wątek romantyczny oraz moralne dylematy jednego z głównych bohaterów, a więc i dla pań i dla panów - coś miłego
oraz Podejrzani - dużo starszy, bo 1995 roku
taki kryminał z zaskakującym zakończeniem.
Taa... spirytystyczne klimaty.
Moc wrażeń "Teksańska masakra piłą mechaniczną"
"Pasja" /2004/
"Byliśmy żołnierzami" /2002/
"Patriota" /2000/
"Waleczne serce" /1995/
"Znaki" /2002/
"Teoria spisku" /1997/
"Człowiek bez twarzy" /1993/
"Maverick" /1994/
"Okup" /1996/
"Con amore" /Polska, 1976/ opis
"O jeden most za daleko" /1977/
O każdym z tych filmów można sporo napisać. Zachęcam do uważnego oglądania. :cool: