Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

ciecierzyca (cieciorka)

edytowano czerwca 2012 w Kuchnia
Zakupiłam w celu sprawdzenia czy będzie mi smakować tak jak w pasztecie.  Może macie jakieś fajne przepisy na ten rodzaj grochu? :)
«134

Komentarz

  • Ja mam przepis Katarzyny: gotujemy, a potem "kulki" stoją w misce na stole i je sukcesywnie wyjadamy ;).

    I robiłam z cieciorki podrabiany humus.
    k.
  • Gotujemy cieciorkę.
    Prażymy sezam na patelni.
    Cieciorkę z sezamem i ząbkiem (lub kilkoma - jak kto lubi) miksujemy na pastę.
    Zjadamy.

    Dorabiamy kolejną porcję :)
    k.
  • Super! Idę zaraz ją wsadzę do wody coby się namoczyła ;) bo kupiłam taką suchą ;)
  • makaron z ciecierzycą i brokułami!

    Składniki "na oko": paczka makaronu, ugotowana ciecierzyca, brokuł, podsmażona cebulka, czosnek, podprażony na suchej patelni sezam, sól i curry do smaku. Wszystko mieszamy i zjadamy 


    takie coś znalazłam.. też niezłe ;))
  • Cieciorka...czekajcie ludy...zdaje się, że robiłam z niej niegdyś kotleciki...podobnie jak z jaglanki. Z tym, że z ciecierzycą prościej. Rozgotowana i rozciapana cieciorka była połączona z jajem i z posiekaną pietruszką, obtoczona bułką tartą i voila!
  • AgaAga
    edytowano czerwca 2012
    curry warzywno-cieciorkowe
    gulasz warzywno-cieciorkowy
    zamiast mięcha, z podsmażoną cebulą (w zależności od weny twórczej i czasu cieciorka może zostać przerobiona na kotlety, ale równie dobrze smakuje taka prosto z gara)

  • Ciecierzyca z warzywami duszonymi, mniam.
  • A ta warzywka to jakiś standardowy zestaw? Cukinia, cebula, marchew, pomidory itp?
  • którymi Aniu D. sezonowymi? Bo ja mam dostęp do ogórków, pomidorów, pieczarek, kapusty, sałat, rzodkiewiki, ziemniaków, buraków - takich co wiem że nie pryskane mocno no i całej reszty marketowo-targowych ale od pośredników
  • Moja ulubiona sałatka to duuuużo posiekanego i podsmażonego wraz z pokrojoną czerwoną papryką pora (białe części). Gotowana cieciorka. Łyżeczka majeranku i łyżeczka cząbru. Wymieszać i najlepsza na drugi dzień, jak się przegryzie.
  • IrenaB ja pamiętam Twój przepis na zupę porową... hmm.. muszę go odnaleźć bo pyszna jest!!! ach!
  • Niesamowite jestescie! Dla mnie do tej pory ciecierzyca byla niejadalna- groch przynajmniej jakis smak ma konkretny a to cholerstwo nic! Suche, bez smaku i wyrazu... Ta pasta mnie zainteresowala, sprobuję, jak już wroce do cywilizacji, w ktorej takie dziwactwa sprzedają. :)
  • można kupić (podobno) też w puszcze.. ;)
  • można kupić (podobno) też w puszcze.. ;)
    Tu zajadamy się metką chojnicką i smazonym serem z kminkiem. Cieciorce w puszce mowimy zdecydowane "nie" :)

  • rany!!!!!!! ale się mi tam do Ciebie chce przyjechać!!!!!!!!!! szaleję za METKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Chojnice? to tak między Kaszubami, Wielkopolską i Pomorzem?
  • No mniej wiecej. :)
    Ja jestem blizej Tucholi (stolica Borow Tucholskich) ale metka nazywa się chojnicka. I pozeramy ja z duzym nabozenstwem :D

    Sylwunia, to dawaj, dawaj! Zrobie zapas metki na Wasz przyjazd! :)
  • ja uwielbiam każdą :) i tę grubo - i tę drobno mieloną :) 
    i nawet tę łososiową 
















    kurcze no, nie gadam więcej z Tobą



    głodna sie zrobiłam ;)






    p.s. F ogląda mecz?;)
  • Nie ma na czym. Sprawdzamy co chwila na hiszpanskim "onecie" :) wyniki. Tylko na tyle pozwala nam zasieg, ktory tu jest.
  • 1:1 w karnych
  • mogę Ci to na bieżąco :)
  • włączcie program pierwszy polskiego radia tam może jest relacja ;)
  • nadal 3:2 , była poprzeczka
  • Hiszpania w finale
  • koniec meczu :)
  • Dzięki! :D

    Cholera, zapomnialam flagi na wakacje zabrac! :D
  • krótko i treściwie :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.