Ostatecznie zrobiłam kotlety- z prażonym sezamem, podsmażoną cebulką, natką pietruszki. W smaku ok. Ale trudno mi było je smażyć, bo się rozpadały. Ktoś wie, dlaczego? Do masy oczywiście dałam jajko i obtaczałam w bułce.
Jadłam ostatnio pyyyyszne kotlety i wydaje mi się, że były wegetariańskie albo nawet wegańskie. Myślę, ze smak zawdzięczają właśnie ciecierzycy, ale miały pełno składników. Upnę sobie wątek bo może macie jakiś pomysł na podobną potrawę. Tylko bez użycia maszynki do mięsa
Komentarz
@Doe, a te placki to jak się robi?
Upnę sobie wątek bo może macie jakiś pomysł na podobną potrawę. Tylko bez użycia maszynki do mięsa
A miałam taką ochotę na te falafele.
Czy ktoś gotował może ciecierzyce w szybkowarze bez namaczania wcześniej? Da się tak??