@awia, mi tak nawracało po kolejnych dzieciach. na wizycie u gina 2 miesiące po porodzie nadal pokazywało na usg resztki krwi połogowej
@wielorybek, miałam opryszczkę uuuuu ile razy - nic nie działa tak dobrze jak witamina c 1000mg. Serio, żadne smarowania tak szybko jej nie ograniczały, jak zwykła doustna wit c
awia też tak miałam, myślałam że okres wrócił. Ale po jakimś czasie przeszło. A okres dopiero po roku. Lekarz mówił, że tak może być. Ale jeśli Cię niepokoi, to umów się na wizytę.
@stasia1 o leczeniu to polecam książkę Mit chorób nieuleczalnych i wielki biznes Neo ( Jacek Safuta). Autor sam cierpiał na tą chorobę i się wyleczył. Podaje w książce jak to zrobić. Na Facebooku prowadzi swoją grupę pod tym samym tytułem i tam udziela rad.
Też jestem ciekawa co poradzicie. Mój mały ma takie coś na jednym policzku od tygodnia i wychodzi mu to głównie pod koniec dnia lub zaraz po przyjściu ze spaceru. Smaruje mu to i nawilżam, ale znowu się pojawia. Dzisiaj mamy wizytę u dermatologa z innego powodu, ale o to też zapytam.
Ja nie po poradę, ale może komuś się przyda (oby nie!) .... 10 dni temu nasza czterolatka oparzyla sobie dość poważnie rączkę od łokcia do nadgarstka....uratowały nas opatrunki Aqua-Gel i na to bandaż elastyczny samoprzylepny, zmieniane co 12h....młoda w ogóle się nie skarżyła na ból, normalnie mogła uzywac tej rączki, goi się rewelacyjnie (jestem w szoku... przez pierwsze dni mąż zmieniał opatrunki, bo oparzenia wyglądało fatalnie i ja nie byłam w stanie)
a wczoraj u dziadka zaczął nadgryzać Tramal czyli opiaty, złapałam go w ostatniej chwili. Bo oczywiście dziadek takie leki musi trzymać na 50 cm stoliczku....
Oj, bardzo mnie bolało - tak kłująco - po oddaniu moczu. A dziś już w trakcie też. Zdecydowanie nie pęcherz, tylko cewka (?). Co mogę na to podczas karmienia? Urosept? (bo. oczywiście, na samą sobotę/niedzielę wypadło. Choć w tygodniu tez by było ciężko do lekarza)
Oj, bardzo mnie bolało - tak kłująco - po oddaniu moczu. A dziś już w trakcie też. Zdecydowanie nie pęcherz, tylko cewka (?). Co mogę na to podczas karmienia? Urosept? (bo. oczywiście, na samą sobotę/niedzielę wypadło. Choć w tygodniu tez by było ciężko do lekarza)
Mi super pomaga żurawina. Ja zjadam suszoną. Podobno jeszcze lepszy sok z apteki. Jednak nie wiem jak to się ma do karmienia. I dużo wody pić.
Komentarz
na wizycie u gina 2 miesiące po porodzie nadal pokazywało na usg resztki krwi połogowej
@wielorybek, miałam opryszczkę uuuuu ile razy - nic nie działa tak dobrze jak witamina c 1000mg. Serio, żadne smarowania tak szybko jej nie ograniczały, jak zwykła doustna wit c
Hematokryt też trochę ponad normę. ???
właśnie mąz mówi, że może być króliczek duracella :-) no nic biorę go dziś do zoo to może się zmęczy.
nie wiem jak z noworodkiem, na pewno jest bardzo niebezpieczny w ciąży.
https://www.medonet.pl/zdrowie,sok-z-brzozy---wlasciwosci--przeciwwskazania--zastosowanie,artykul,1729047.html
A tu zdjątko: