Macie może sprawdzone sposoby na bóle głowy? Jakieś zioła może? Nie chcę iść z tym do lekarza, bo dałby pewnie typowo na migrenę, a ja chyba jednak migreny nie mam; nie wymiotuję, nie razi mnie światło, może dźwięki drażnią trochę. Ból zwykle w skroniach, nie taki nie do wytrzymania, ale utrudniający normalne funkcjonowanie. Już od jakiegoś czasu raz lub dwa razy w tygodniu zmusza do wzięcia ibuprofenu (paracetamol nie pomaga). Nie chcę tak dalej...
Mial skórne kilka lat temu wyszło mleko i kilka innych. Był na ostrej diecie kilka lat miał kiepska skórę. IgE nie gadałam. Potem wszystko się uspokoiło skóra super. Pediatra powiedział żeby dawać nabiał i obserwować . Więc je. Skóra fajna. To IgE przypadkiem zrobiłam.
Dziękuję, dziewczyny. Wzrok i badania podstawowe są ok. Chyba trop @wiesia najbliżej... Mało piję, ostatnio po omdleniu, stwierdzili odwodnienie właśnie.
Kojarzycie może maść protopic? Pediatra przepisała Maćkowi (20 miesięcy) na AZS bo bardzo silne ale w aptece farmaceutka strasznie uczula, żeby mało i jak cokolwiek będzie się dziać z miejsca do lekarza bo ona powinna być pod okiem lekarza w szpitalu stosowana, więc poszperałem w necie i jestem przerażona, przede wszystkim ze nie powinno się podawać poniżej 2 roku i badania trwają bo podejrzenie jest że powoduje raka. Nie podam boje się. Ktoś z Was stosował? A może inny sposób bo buzia jest okropna
No weźcie! Kiedyś lekarze mówili, że to dużo dużo lepsza alternatywa dla sterydów, świetne na AZS, bez skutków ubocznych, bardzo bezpieczne i w ogóle same plusy, tylko drogie. Teraz też mi lekarka zapisała na jakąś dziwną wysypkę. Chciała dać steryd, ale z powodu ciąży zapisała Protopic, bo bezpieczniej.
@Polly nawadnianie, magnez sen dotlenienie ciśnienie w gałce ocznej
a doraźnie mi pomaga solpadeine w tabletkach musujących, biorę 2, czasem ból już nie powraca nie pamiętam już kiedy bolała mnie głowa, ale solpadeine mam zawsze przy sobie
Nie pamiętam . Właśnie ta znajoma miała patologiczny AZS u syna.. i też protopic bo sterydy Be.. A potem mówi że wszystkie żeby odwapniine i coś tam jeszcze
@Bea Zapisać się na badanie, także NMR, masz prawo telefonicznie. Trzeba tylko dostarczyć skierowanie na badanie w okresie 14 dni roboczych od dnia wpisania się na listę osób oczekujących, pod rygorem skreślenia z listy.
Czy macie doświadczenie z suplementami firmy ForMeds? Chodzi o witaminy typu b compleks czy b12. Zawsze byłam wierna Solgarowi. Ale ostatnio ktoś polecał mi właśnie ForMeds
Formeds spoko skład tylko jak w proszku to trochę kłopotliwe. Solgar to syf ( skład) i marka Monsanto. Są tez inne dobre firmy typu Aillness, Medverida, czy ziębowe Visanto. Ewentualnie Podkowa (wiem, ze dla zwierząt), ale często lepszy skład niż dla ludzi a takie samo działanie i niższa cena.
Mamy rodzinna grypę. Potwierdzone, że to grypa. Dzieci dostały lek Ebilfumin. Siedzę i studiuje ulotkę a tam okropne skutki uboczne. Macie może jakieś doświadczenie w leczeniu grypy tym lekiem? Boje się dzieciom podać. Starszy już chyba wychodzi z choroby. Ale mała 5latka czuje się źle.
Tzn igE całkowite coś pokazuje chocnie wiesz na co ta alergia. U nas wyszło 7* normą i idziemy na dokładniejsze testy teraz. Jak chcesz konkretny alergen to można i z krwii.
Mój M kiedyś sprawdzał sobie alergię na białko w moczu szczura
Zapytam tez tu....Trzymiesieczna corka od polowy grudnia ma katar....raz mniejszy raz wiejszy....raz zadszy raz gestszy. Ale rano zawsze ma sucho (bardzo sucho) w nosie i zatkane i rzęzi tam wszystko. Laryngolog i rodzinna rozkladaja rece. Mam nawilzac i tyle. Macie pomysl czy to moze byc jakas alergia??? Odkurzacza juz nawet nie chowam... A! Czy ciagle odciaganie katarkiem moze zaszkodzic?
Komentarz
Kiedyś lekarze mówili, że to dużo dużo lepsza alternatywa dla sterydów, świetne na AZS, bez skutków ubocznych, bardzo bezpieczne i w ogóle same plusy, tylko drogie.
Teraz też mi lekarka zapisała na jakąś dziwną wysypkę. Chciała dać steryd, ale z powodu ciąży zapisała Protopic, bo bezpieczniej.
nawadnianie,
magnez
sen
dotlenienie
ciśnienie w gałce ocznej
a doraźnie mi pomaga solpadeine w tabletkach musujących, biorę 2, czasem ból już nie powraca
nie pamiętam już kiedy bolała mnie głowa, ale solpadeine mam zawsze przy sobie
Chodzi o witaminy typu b compleks czy b12. Zawsze byłam wierna Solgarowi. Ale ostatnio ktoś polecał mi właśnie ForMeds
Mój M kiedyś sprawdzał sobie alergię na białko w moczu szczura
A! Czy ciagle odciaganie katarkiem moze zaszkodzic?