@Monira - obawiam się ceramicznych, ze względu na ich nietrwałość :-( Ja mam w domu stadko wściekłych dzieci i nie jestem w stanie ich upilnować, żeby mi tej kurtki z wieszaka czasem nie zrzuciły. A w sieni kafelki na podłodze. Jakoś nie mam złudzeń, że w starciu guzika z płytką podłogową, ten pierwszy odniesie większe obrażenia. BTW, guziki ceramiczne bardzo mi się podobają.
@Agax4 - a co mogłabyś zaproponować na guziki (28-30 mm i do kompletu mniejsze na rękawy) do kurtki w kolorze jasny beż wpadający w łososiowy? Chętnie u Ciebie zamówię komplet guzików - 4 większe i 7 mniejszych. Fajnie, żeby były jakieś dość kontrastowe względem materiału, żeby było je widać. Ale chyba bym nie szła w jakieś bardzo wywrotowe kolory.
Z delikatnym różem, różo-beżem, często ładnie komponuje się turkusowy (choć oczywiście nie wiem, czy tak będzie w przypadku tego konkretnego odcienia).
@Pigwa - ale to nie róż. Na moje oko, to turkusowy tam nie będzie pasował. Ale ja nie do końca prawidłowo widzę kolory i nie koniecznie potrafię określić co, do czego pasuje.
No i zaraziłaś mnie, znalazłam płaszcz w kolorze mlecznej czekolady - uwaga, uwaga!!! - BEZ... no... bez czego?! Bez guzików ) To sobie też zamówię, a co! Na poporodzie będzie jak znalazł )
Bardzo się cieszę, że jestem dla Was inspiracją :-) Ja dostałam w zeszłym roku po szwagierce płaszcz. Długi prawie do ziemi. Elegancki. Tylko cóż z jego elegancji, jak miał na dole niespieralną plamę. Dlatego przerobiłam płaszcz na kurtkę i teraz kombinuję z guzikami, żeby to szykowniej się prezentowało ;-)
@Pigwa - ale to nie róż. Na moje oko, to turkusowy tam nie będzie pasował. Ale ja nie do końca prawidłowo widzę kolory i nie koniecznie potrafię określić co, do czego pasuje.
Jeśli bardziej w stronę beżu, to może bordo? A jeśli lekko wpada w pomarańcz (łososiowy), to np. granat, fiolet? Ale to taka zgadywanka:)
Świetny pomysł z tymi guzikami - i jaki ciekawy wątek:)
Ha! Patrzcie i podziwiajcie moje guziczki jak przyszyję to wstawię. I chyba ukradkiem poodpruwam jakieś z innych ciuchów Są śliczne i nie mogę się na nie doczekać!!!
Komentarz
Już doczytałam, że zdecydowałaś się na inne.
Jakby ktoś potrzebował jakiegoś cuda ceramicznego to do Engi uderzcie.
BTW, guziki ceramiczne bardzo mi się podobają.
właśnie prasuję swój granatowy bezbarwny ciążowy płaszcz i tak rozmyślam czy by mu choć jednego guzika nie zmienić
Ja dostałam w zeszłym roku po szwagierce płaszcz. Długi prawie do ziemi. Elegancki. Tylko cóż z jego elegancji, jak miał na dole niespieralną plamę. Dlatego przerobiłam płaszcz na kurtkę i teraz kombinuję z guzikami, żeby to szykowniej się prezentowało ;-)
Świetny pomysł z tymi guzikami - i jaki ciekawy wątek:)
Rozmawiałam z Nią(mama wielodzietna),guziki tez mogą być
i wielkie brawa =D>
słów mi brakło !