Od lat nie używam kosmetyków. Tusz do rzęs robi robotę (polecany przez Hipolit pump up za 10 zl) i ewentualnie krem łagodząco nawilzajacy Celia kolagen za 4 zl. Kiedy wy macie czas to wcierac? Krem polecam.
I jeszcze mam zel aloesowy. 100 proc Altermedica ( za ok 10 zł). Lubię go.
@hipolit, a masz do polecenia jakiś krem na pojawiające się zmarszczki na twarzy (czoło, oczy), przy cerze tłustawej i skłonnej do wypryskow? Czy ten tolpa co polecalas powyżej byłby ok?
Na wszelkie wypryski itp ten polecany z Tołpy (sebio+) jest świetny.
Zaden krem zmarszczek nie zniweluje. Żadne kolageny w kremach, kwasy, czy inne magiczne substancje. Warto -i to chyba najważniejsze- nawilżać skore i od zew i od wew. Na same zmarszczki pomaga tylko Botox. I swoją droga-polecam. Ja zaluje ze tak późno zrobiłam pierwszy raz. Uważałam ze „za młoda jestem” a wiek tu nic do rzeczy nie ma.
@hipolit mojej koleżance tak zrobili botox, że jedną brew miała normalnie, a drugą w połowie czoła, chyba z pół roku jej to trzymało. Szczęśliwie ma burzę włosów i grzywkę na pół twarzy... nie bałaś się takiego efektu? Podobno nawet jak robi to dobry lekarz to może się tak zdarzyć...
Ja polecam olejek z wiesiołka wewnętrznie, mam wrażenie, że skóra lepiej nawilżona i lepiej wygląda dzięki temu... w kremu też nie wierzę, to chyba nie może zadziałać inaczej, niż właśnie nawilżenie i przez to poprawienie wyglądu...
Ja używam kosmetyków (głównie szampony i odżywki) Agafii. Jestem bardzo zadowolona. Szampon brzozowy pachnie jak sok z brzozy, w ogóle nie czuję chemicznego aromatu. Lubię też czarne mydło Agafii z liściem brzozowym w środku. Myje się tym świetnie ciało i włosy. Na pewno trzeba sprawdzać skład. Co ciekawe, będąc latem w Estonii nigdzie serii Agafii nie zauważyłąm.
Wiesiołek - tak!!! Dobrze, że przypomniałyście, u mnie to efekt gładkiej i jakby jędrniejszej, zdrowszej skóry.
I mój niezbędnik - maseczka różana Dermiki. Na noc pod oczy + dwa razy w tygodniu na całą twarz i szyję. Pozostałe kremy Ziaja - żadnej różnicy między Ziają a Lorealem nie dostrzegam.
@hipolit mojej koleżance tak zrobili botox, że jedną brew miała normalnie, a drugą w połowie czoła, chyba z pół roku jej to trzymało. Szczęśliwie ma burzę włosów i grzywkę na pół twarzy... nie bałaś się takiego efektu? Podobno nawet jak robi to dobry lekarz to może się tak zdarzyć...
Ja polecam olejek z wiesiołka wewnętrznie, mam wrażenie, że skóra lepiej nawilżona i lepiej wygląda dzięki temu... w kremu też nie wierzę, to chyba nie może zadziałać inaczej, niż właśnie nawilżenie i przez to poprawienie wyglądu...
Zawsze się boje kiedy nakładam coś nowego na twarz nigdy nie mam pewności jak zareaguje moja skóra. Nie robiłam w pierwszym lepszym gabinecie, ani u kosmetyczki (kosmetyczka może co najwyżej depilacje zrobić ), trochę zajęło mi czasu nim się zdecydowałam i znalazłam dobrego lekarza. A i jeszcze nim siadłam na fotel to widziałam pare kobiet które poddały się zabiegom w tym gabinecie.
Po ostrzyknieciu zawsze idzie się na kontrole! I podczas tej kontroli -gdyby przydarzyło mi się to co twojej koleżance- koryguje się poprzez dodatkowe ostrzyknięcie. Po pierwszym botoxie sama chciałam żeby dodatkowo ostrzyknac żeby brwi były mniej uniesione. Ciezko mi było się przyzwyczaić. Za drugim razem już było ok, tzn już przywykłam ze one lekko uniesione. Mam tez brwi permanentne i tu tez zaluje ze tyle zwlekałam bo efekt świety, oszczędność na kosmetykach do stylizacji brwi a i nie muszę się malować bo brwi są tu tez długo szukałam i znalazłam. Spory wydatek ale opłacalny
Ja miałam na myśli wiesiołek - w zielarskich można kupić olej z wiesiołka, ja kupuję w butelce bo wtedy jest tylko olej, a nie dodatkowo otoczka kapsułki. Po kilku tygodniach skóra wygląda lepiej, jest lepiej nawilżona
Od roku używam do oczyszczania twarzy i demakijażu mleczka 4w1 Mary key i jestem zachwycona. Ich krem na dzień też mi nie podpasowal Właściwie to jeszcze nie znalazłam dobrego kremu do twarzy
To ja chce zareklamować primer z firmy Catrice, Tensation. Stosowałam różne, tańsze i droższe, ale wszystkie sa jakieś takie silikonowe. Ten jest jak krem, skóra wyglada rewelacyjnie po nim! A cena tez bardzo przystępna
@Elunia ja swego czasu odrost robiłam w salonie, i moja fryzjerka poradziła mi -kiedy zapytałam o farbę drogeryjna do odrostów w sytuacjach kiedy muszę je zrobić a szans na dostanie się do salonu nie mam, żeby trzymała się z daleka od Syoss i Londy. Mam swoje dość ciemne, a odrost robię wg jej wskazówek - Garnier Color Naturals 6.0 -głęboki jasny brąz. Idealnie pokrywa siwiznę, i jest -po farbowaniu- identyczny z moim naturalnym, choć jak wyżej wspomniałam, moje naturalne to dość ciemny brąz.
To tez chodzi żeby drogeryjna wspoldzialala z salonowymi farbami. Linda i Syoss są koszmarem dla fryzjerów.
Elunia, może to lekka flejowatosc z mojej strony ale ja przetrzymuje włos żeby rzadziej farbować maz mi farbuje i nie przepada za tym zeby non stop nie było nic a nic widocznego siwego to tez musiałabym co 3 tyg
Komentarz
Krem polecam.
I jeszcze mam zel aloesowy. 100 proc
Altermedica ( za ok 10 zł). Lubię go.
Zaden krem zmarszczek nie zniweluje. Żadne kolageny w kremach, kwasy, czy inne magiczne substancje. Warto -i to chyba najważniejsze- nawilżać skore i od zew i od wew.
Na same zmarszczki pomaga tylko Botox.
I swoją droga-polecam.
Ja zaluje ze tak późno zrobiłam pierwszy raz. Uważałam ze „za młoda jestem” a wiek tu nic do rzeczy nie ma.
Tam kupowałam
https://ecospa.pl/?gclid=Cj0KCQjwgNXtBRC6ARIsAIPP7Ru3saOfcrY80cPgDzqzoGX_go7E7OtPgGVWphiuXMX8ncMP-c5G_h8aAjFiEALw_wcB
Nie robiłam w pierwszym lepszym gabinecie, ani u kosmetyczki (kosmetyczka może co najwyżej depilacje zrobić
Po ostrzyknieciu zawsze idzie się na kontrole! I podczas tej kontroli -gdyby przydarzyło mi się to co twojej koleżance- koryguje się poprzez dodatkowe ostrzyknięcie.
Po pierwszym botoxie sama chciałam żeby dodatkowo ostrzyknac żeby brwi były mniej uniesione. Ciezko mi było się przyzwyczaić. Za drugim razem już było ok, tzn już przywykłam ze one lekko uniesione.
Mam tez brwi permanentne i tu tez zaluje ze tyle zwlekałam
bo efekt świety, oszczędność na kosmetykach do stylizacji brwi a i nie muszę się malować bo brwi są
tu tez długo szukałam i znalazłam. Spory wydatek ale opłacalny
Nawilżanie od środka, macie na myśli picie wody?
Ich krem na dzień też mi nie podpasowal
Właściwie to jeszcze nie znalazłam dobrego kremu do twarzy
a może być dla nie trądzikowej?
ja swego czasu odrost robiłam w salonie, i moja fryzjerka poradziła mi -kiedy zapytałam o farbę drogeryjna do odrostów w sytuacjach kiedy muszę je zrobić a szans na dostanie się do salonu nie mam, żeby trzymała się z daleka od Syoss i Londy.
Mam swoje dość ciemne, a odrost robię wg jej wskazówek - Garnier Color Naturals 6.0 -głęboki jasny brąz. Idealnie pokrywa siwiznę, i jest -po farbowaniu- identyczny z moim naturalnym, choć jak wyżej wspomniałam, moje naturalne to dość ciemny brąz.
Edit
siwizne robię raz miesiąc, półtora.
Elunia, może to lekka flejowatosc
maz mi farbuje i nie przepada za tym
zeby non stop nie było nic a nic widocznego siwego to tez musiałabym co 3 tyg