Chodzi mi po głowie założenie takiej Róży oczywiście pod wezwaniem bł. Marianny Biernackiej? Czy są chęntni??? Dopisuję chętnych
WRZESIEŃ
TAJEMNICE RADOSNE 1. Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - @ProMama 2. Nawiedzenie św. Elżbiety - @isa7 3. Narodzenie Pana Jezusa - Monika H. 4. Ofiarowanie Pana Jezusa w świątyni - Magda Z. 5. Odnalezienie Pana Jezusa w świątyni - Maria D. TAJEMNICE ŚWIATŁA 1. Chrzest Pana Jezusa w Jordanie - Piotr od @Agnieszka82 2. Objawienie Pana Jezusa na weselu w Kanie - @beabea 3. Głoszenie przez Pana Jezusa Królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia - @Skatarzyna 4. Przemienienie Pana Jezusa na górze Tabor - @zapomianjka 5. Ustanowienie przez Pana Jezusa Eucharystii - @Beni TAJEMNICE BOLESNE 1. Modlitwa i konanie Pana Jezusa w Ogrójcu - @Aneczka08 2. Biczowanie Pana Jezusa - @tymka 3. Cierniem ukoronowanie Pana Jezusa - @Joanna36 4. Dźwiganie krzyża na Kalwarię - @Mle 5. Śmierć Pana Jezusa na krzyżu - @ania_m TAJEMNICE CHWALEBNE 1. Zmartwychwstanie Pana Jezusa - @Agnieszka88 2. Wniebowstąpienie Pana Jezusa - @apowojek 3. Zesłanie Ducha Świętego - @Patinka 4. Wniebowzięcie Matki Bożej - Agnieszka P. od zapominajka 5. Ukoronowanie Matki Bożej w niebie @wielorybek
Podziękujcie za ten post, żebym wiedziała, że zaczęliście
w ilu różach można być, bo żeś trafiła z tą propozycją że tak powiem just-in-time tyle, że ja w 2 różach jestem już i mam trochę wątpliwości czy się formanie zapisywać do 3 ciej czy po prostu się modlić
Myślę, że dobra inicjatywa. Przystępować nie będę, ale pomysł super. Uświadomiłyście mi, że za rzadko dziękuję za Teściową, a mam świetną i kontakt mamy jak przyjaciółki.
a jest ograniczoność w tym zakresie? się do kilku wpisałam, póki w każdej dopełniam zobowiązań nie czuje przeszkód, by nie włączyć sie do następnej - w tej chwili relacji z teściową naprawiać nie muszę, aczkolwiek SAMA modlę sie dziesiątką różańca za rodziców - w tym teściów i chrzestnych, wolałabym w róży, ale takiej jeszcze nie znalazłam.
Róża Różańcowa jest modlitewną wspólnotą 20 osób, z których każda codziennie we własnym zakresie odmawia jedną dziesiątkę różańca. Każda osoba przez miesiąc rozważa jedną, przydzieloną jej Tajemnicę Różańca Świętego, w ten sposób codziennie odmawiamy cały różaniec. Członkowie Róży korzystają z łask, jakie mogliby otrzymać, sami odmawiając cały Różaniec
Jedna dziesiątka nie ma problemu. dam radę;) Chyba, że jestem cieńsza niż myślę. Tak bardzo mi nie zależy na poprawie stosunków z teściową, bo nie są złe, alee, alee może komuś się poprawi, a poza tym zawsze może być lepiej. Albo to ja się poprawię w stosunku do teściowej !!!
Komentarz
tyle, że ja w 2 różach jestem już i mam trochę wątpliwości czy się formanie zapisywać do 3 ciej czy po prostu się modlić
@Agnieszka88 myślę, że teść jest bardzo powiązany z teściową, więc można dołączyć do róży za teściowe
@Skatarzyna ja widzę to bardziej jako tylko teściowe ze względu na specyfikę relacji
Róża Różańcowa jest modlitewną wspólnotą 20 osób, z których każda codziennie we własnym zakresie odmawia jedną dziesiątkę różańca. Każda osoba przez miesiąc rozważa jedną, przydzieloną jej Tajemnicę Różańca Świętego, w ten sposób codziennie odmawiamy cały różaniec. Członkowie Róży korzystają z łask, jakie mogliby otrzymać, sami odmawiając cały Różaniec
@Joanna36 @tymka czy teraz jasne? wchodzicie w to?
PS przepraszam za taką długie oczekiwanie na odpowiedź ale miałam długi urlop
ktoś jeszcze chętny
edit - zdublowałam się