a ja się zastanawiam, gdzie wygospodarować miejsce na mini suszarnię.
wkurza mnie suszące się w domu pranie, małe mieszkanie mamy. w sumie to lubię jak mi się pralka zepsuje hahaha bo wtedy idę do mojej mamy do pralni-suszarni i tam się wszystko zaczyna i konczy ale "dopiero" 3 razy mi się pralka zepsuła. na szczęście naprawianie zajmuje mężowi trochę czasu, więc się nacieszam hehe
rozwiązaniem jest jeszcze lato i suszenie na dworze, ale jak wiadomo jest ono tylko przez część roku
O tak, mielismy w pierwszym warszawskim mieszkaniu, swietna byla. Ja sie teraz nacapierzam na wielka bebnowa suszare, ale jeszcze troche, przeprowadzke trza amortyzowac.
a to trzeba mieć miejsce na pralkosuszarkę mam malutką pralkę gł. chyba z 40 cm (nie chce mi się wstać i zmierzyc, ale coś koło tego, większa nie wejdzie).
U mnie na pewno byłyby zimne, bo parter w starej kamienicy. Nawet po drewnianej podłodze nie da się chodzić boso, znaczy ja nie daję rady, bo dzieci i owszem
Planujemy pod tego terrana przełożyć rury doprowadzające wodę do kaloryferów.
@Bea nie mam plytek bezfugowych, tez nie jestem przekonana, ze to zdaje egzamin. Na ścianie mam jakas specjalna farbę, po której soe moze lać woda, a na podłodze panele lazienkowe.
czy ściany da się wygładzić tylko poprzez nałożenie gładzi i szlifowanie? Marzą mi się białe ściany, ale to stare budownictwo, poprzedni lokatorzy nic ze ścianami w tym kierunku nie robili i mąż też nie miał czasu i chęci się w to bawić i zawsze kładł grubą tapetę. Oczywiście można połozyc białą tapete albo taką do malowania, ale ja bym chciała mieć "żywą" ścianę. Istnieje jakaś magiczna sztuczka czy farba która podołałaby zadaniu?
Mam pewien szalony pomysł. Otóż zobaczyłam dzisiaj na hali sklepowej ściany obite prostokątami z blachy. Chce tak obic po jednej ścianie u dzieci. Tam gdzie są łóżka. Strasznie mi się to podoba. Co wy na to?
@aga---p ja Cie popieram, bo sama lubie takie wariactwa (mam nadzieje, ze nie uraze ) my mamy kilka frontow w kuchni ze stali nierdzewnej, palcuja sie troche. ale fajne jest to, ze mozna do nich przyczepiac magnesy. wygladaja super reszta frontow drewniana, taka zabawa w cieplo-zimno. a jakie bys chciala, stalowe czy aluminiowe? aluminiun sie na pewno mniej palcuje, jest drozsze i chyba nie przyczepisz magnesow
Komentarz
a ja się zastanawiam, gdzie wygospodarować miejsce na mini suszarnię.
wkurza mnie suszące się w domu pranie, małe mieszkanie mamy. w sumie to lubię jak mi się pralka zepsuje hahaha bo wtedy idę do mojej mamy do pralni-suszarni i tam się wszystko zaczyna i konczy ale "dopiero" 3 razy mi się pralka zepsuła. na szczęście naprawianie zajmuje mężowi trochę czasu, więc się nacieszam hehe
rozwiązaniem jest jeszcze lato i suszenie na dworze, ale jak wiadomo jest ono tylko przez część roku
edit
ale taka pralkosuszarka to fajna by była...
- właśnie ta szczelność,
- fakt, że na początku kąpania płytki są zimne
tak usłyszałam
tak mówiła koleżanka, ze musi sporo wody spłynąć zanim da się wejść boso do kabiny
Planujemy pod tego terrana przełożyć rury doprowadzające wodę do kaloryferów.
https://www.google.pl/search?q=farba+strukturalna+baranek&espv=2&biw=1366&bih=662&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCooPn-bLSAhWM3SwKHWV-Dm0Q_AUIBigB#imgrc=qNZSNX8SHE-YvM:
E: sufit tez tym pomalował, sypailania i duży pokój na biało, a w dziecięcych po jednej ścianie w kolorze.
my mamy kilka frontow w kuchni ze stali nierdzewnej, palcuja sie troche. ale fajne jest to, ze mozna do nich przyczepiac magnesy. wygladaja super reszta frontow drewniana, taka zabawa w cieplo-zimno.
a jakie bys chciala, stalowe czy aluminiowe? aluminiun sie na pewno mniej palcuje, jest drozsze i chyba nie przyczepisz magnesow
Albo w warcaby zagrać pod warunkiem, że ma się dużo magnesów.
Taka gra wstępna.
A jak mąż kołdrę zabiera to ją można magnesami do ściany przytwierdzić i problem z głowy.