Mamy duży stół w dużym pokoju. W kuchni stoi mniejszy, ale też niemały: 100x120. Wygodnie się przy nim je, ale chciałabym w kuchni trochę kuchnię, aby wygospodarować więcej miejsca na szafki i blaty kuchenne.
I teraz pytanie do Was:
1) czy w kuchni sprawdzi się narożnik? I czy to będzie wygodne rozwiązanie? Domownicy twierdzą, że niewygodne, bo będzie słaby dostęp do tych miejsc w rogu.
2) czy lepiej postawić np. okrągły stół z nogą pośrodku? Tylko czy wtedy zyskam więcej miejsca niż przy obecnym prostokątnym...
mamaw - zastanów się nad tą białą kuchnią, teraz dosłownie wszyscy tłuką biel, biel, biel. Tak jak kilka lat temu było wenge. Stolarz, który robi mi kuchnię mówi, że mają taki żarcik - wchodzą do warsztatu i mówią do siebie: o, znowu biały tydzień! Potem jest tak, że wchodzisz do czyjegoś domu i od razu wiesz kiedy był urządzany ;-) Co do pary ze zmywarki/ piekarnika to rzeczywiście niszczy okleinę, ja bym już tej przestrzeni jakoś specjalnie nie zabudowywała.
A ja marze o białej kuchni. I bynajmniej nie kierujac sie modą. Ale dlatego, ze aktualnie mamy wenge- najwidoczniej poprzedni wlasciciele ulegli modzie . Patrzec na te ciemne szafki nie moge. Sa przygnebiajace. A sama kuchnia malutka z niewielkim polnocnym oknem. Ciemno jak za przeproszeniem u murzyna... Z tym, ze zanim my remont zrobimy to mam nadzieje, ze moda na biale kuchnie minie i moja bedzie wowczas oryginalna
Tez mam białą, polecam, juz 8 rok z nią leci, więc to chyba nie moda na kolor u nas, a raczej dopasowanie koloru do malej powierzchni, co by się optycznie zwiekszyla.
U nas wszędzie jasno: biele, kremy, żółcie, pomarancze i zielenie.
moi rodzice maja biala kuchnie z 97, ja mam biala z 2009. Nikt z nas by nie zamienił na inna i kuchni nie żałowała sni przez chwile. Zaluje za to łazienki w bezach.
zrezygnowaliśmy z narożnika, najpierw robiąc z niego dwie ławki, a potem całkiem zrezygnowaliśmy z siedzeń w kuchni, tzn moja kuchnia nie jest duża i tylko na początku, prz 4. dzieci to mialo sens. Pod narożnikiem trudniej sprzątnąć.
Mamy narożnik i siedzą przy nim 3 osoby, pozostałe 2 na krzesłach bardzo wygodny tylko to chyba kwestia stołu bardziej my mamy prostokątny, zamierzam go wyrzucić i kupić okrągły
@Wanda pokaż pomalowane szafki, pls! Kto malował coś Magnatem? Czy on się nadaje do pociągnięcia mebli z matową drewnopodobną okleiną? Trzeba je wcześniej zeszlifować? Czy w ogóle się nie nada? Pan w sklepie twierdził, że jak zeszlifowac to dowolną dobrą akrylową można malować. Jakoś sobie nie wyobrażam mycia potem takich mebli. Czy się mylę?
Tylko płyta z okleiną pcv to jednak nie drewno. W Casto jest farba 3v3 czy jakoś tak niby specjalnie do tego. Ale nie wiem czy rzeczywiście warta wyraźnie wyższej ceny. I odcieni ma minimalną ilość.
Komentarz
https://pl.pinterest.com/pin/131308145357983479/
bo przeciez marzymy o domu z 5 lazienkami
:P
Smieszne jest
Mamy duży stół w dużym pokoju. W kuchni stoi mniejszy, ale też niemały: 100x120. Wygodnie się przy nim je, ale chciałabym w kuchni trochę kuchnię, aby wygospodarować więcej miejsca na szafki i blaty kuchenne.
I teraz pytanie do Was:
1) czy w kuchni sprawdzi się narożnik? I czy to będzie wygodne rozwiązanie? Domownicy twierdzą, że niewygodne, bo będzie słaby dostęp do tych miejsc w rogu.
2) czy lepiej postawić np. okrągły stół z nogą pośrodku? Tylko czy wtedy zyskam więcej miejsca niż przy obecnym prostokątnym...
Ale dlatego, ze aktualnie mamy wenge- najwidoczniej poprzedni wlasciciele ulegli modzie .
Patrzec na te ciemne szafki nie moge. Sa przygnebiajace. A sama kuchnia malutka z niewielkim polnocnym oknem. Ciemno jak za przeproszeniem u murzyna...
Z tym, ze zanim my remont zrobimy to mam nadzieje, ze moda na biale kuchnie minie i moja bedzie wowczas oryginalna
Ja też planuję białą kuchnię, @Małgorzata32
U nas wszędzie jasno: biele, kremy, żółcie, pomarancze i zielenie.
całe życie marzyłam o takim rozwiązaniu
więcej miejsca w kuchni niż gdyby krzesła były wokół całego stołu
wygoda do siedzenia , można nawet nogi podkulić
super miejsce do spotkań ( popieram Elunię ) , się mi wszyscy do kuchni pchają ale lubie to
żeby zaoszczędzić miejsce moje ławy nie mają oparć, tylko rzucone poduszki na siedzisko
bardzo wygodny
tylko to chyba kwestia stołu bardziej
my mamy prostokątny, zamierzam go wyrzucić i kupić okrągły
co myślicie, sprawdzi się ?
A. naroznik
czy
B. okragly stol
to co byscie wybrali?
Kto malował coś Magnatem? Czy on się nadaje do pociągnięcia mebli z matową drewnopodobną okleiną? Trzeba je wcześniej zeszlifować? Czy w ogóle się nie nada? Pan w sklepie twierdził, że jak zeszlifowac to dowolną dobrą akrylową można malować. Jakoś sobie nie wyobrażam mycia potem takich mebli. Czy się mylę?