Tylko czekam, aż ktoś to wyciągnie, choć klincz jest dwustronny. Z przesłuchania A. Dudy przed ZP.
B.K. przejął władzę na podstawie telefonu Miedwiediewa, ale A. Duda oddał klucze od Kancelarii i uznał, że prezydent Lech Kaczyński nie żyje , również na podstawie tego samego telefonu. Wymagany przez prawo akt zgonu nie został przedstawiony.
a jaką szansę ma ta inicjatywa, dlaczego obywatelska a nie poselska ?
i czemu przez tyle czasu nie stworzono systemu kontroli wyborów - podejrzewając przewały i mając kasę (przypominam, że PiS jest, zdaje się, największym beneficjentem finansowania partii politycznych z budżetu) ------------ 1.Nie wiem dlaczego obywatelska, a nie poselska.
2. Nigdy nie udało się przegłosować PiSowi poprawek o monitoringu lokali wyborczych - próby niejednokrotnie były (słyszałam jak mówił o tym poseł Kuźmiuk w RM)
3. @Pioszo, przypominasz czy zdaje Ci się, że PiS jest największym beneficjentem finansowania partii politycznych z budżetu - Pis nie wygrał wyborów, dlatego nie może być największym beneficjentem, to środki przyznaje się raczej proporcjonalnie do ilości mandatów.
Duda, to ten który jest sterowany przez Strasznych..ehm starszych braci za pomocą semickiej żony ? i ten sam który chce polskich gojów dać zabijać na ukrainie ?
3. @Pioszo, przypominasz czy zdaje Ci się, że PiS jest największym beneficjentem finansowania partii politycznych z budżetu - Pis nie wygrał wyborów, dlatego nie może być największym beneficjentem, to środki przyznaje się raczej proporcjonalnie do ilości mandatów.
--------------- widziałem kiedyś taki wykres, że sumarycznie, od początku dotacji, PiS dostał najwięcej, trochę więcej od PO;
teraz znalazłem tylko coś takiego:
PO i PiS idą łeb w łeb, jeśli chodzi o pieniądze, które dostały z budżetu na działalność w 2012. Platforma otrzymała 47,6 miliona złotych, a PiS o czterysta tysięcy złotych mniej.
Berenika: to, że duda tak ochoczo chce polskich chłopców wyslac na wojne, to już widze Cie nie obchodzi? Albo jego stosunek do aborcji tez najwyraźniej. Ależ ludzie maja wybiórcza pamieć
@Gregorius, to Zbigniew Bujak chciał wysyłać naszych chłopców na wojnę, jego wywiad w RMF był przed Dudą. Dudzie została przypisana ta wypowiedź przez Kopaczową. Nie powtarzaj proszę plotek.
Co do aborcji. W numerze 50 tygodnika tygodnika Gość Niedzielnym znalazł się wywiad z Andrzejem Dudą kandydatem PiS na prezydenta Polski.
Na pytanie o to jak by się kandydat PiS będąc prezydentem zachował wobec ustawy zakazującej całkowicie aborcje, Andrzej Duda odpowiedział w bardzo ciekawy sposób. Kandydat PiS zadeklarował, że obecnie jest przeciw aborcji, jest sygnatariuszem inicjatywy „Jeden z nas”, głosował w sejmie przeciw aborcji, i na forum ciał UE występował z krytyką aborcji, ale jako prezydent musiał by być mniej radykalny. Zdaniem Andrzeja Dudy całkowity zakaz aborcji spowodował by to, że lewica w przyszłości wprowadziła by całkowitą liberalizacje aborcji.
Pani Ogórek jest przez SLD'owców promowana jako "katolicka" i przeciwniczka aborcji. No to jest alternatywa. Ci, którzy promują tą panią, na pewno dysponują dostateczną kasą, żeby wygrała. Zastanów się Gregorius, o co tak naprawdę toczyć się będzie ta walka na śmierć i życie.
"na śmierć i życie" ... e tam! Co cztery lata serwują na taki wybór. Ja już tego nie łykam. Mnie to by nawet prezydent Palikot nie zaskoczył. Kwasa przeżyłem ti i Bul mi nie groźny.
Za następnych pięć lat nie będzie już czego reformować, ani obalać. Dziś można się jeszcze pokusić na obalenie fundamentów III RP, bo zreformować tego państwa już się nie da.
Gregorius,...Nie, jego własna wypowiedź. Warto poszperać w wypowiedziach
Duda dał odpowiedź wymijającą. Powiedział : ,,To zależy od pewnych relacji międzynarodowych. Jesteśmy członkiem NATO i uważam, że powinniśmy to respektować. Jeżeli to zostanie uzgodnione w obrębie NATO i jakieś siły NATO zostaną wysłane. Pamiętajmy o tym, że jeżeli już, to Polska mogłaby udzielić wsparcia, należałoby to rozważyć, to jest bardzo poważna decyzja, trzeba by się nad nią dobrze zastanowić.,, Z tej odpowiedzi szczujnie medialne wmawiają nam że Duda już chce wysyłać wojska na Ukrainę !
Była to politycznie bezbłędna i precyzyjna odpowiedź Dudy na pytanie: czy Polska powinna wysłać żołnierzy na Ukrainę.
Myślę, że nie ma co uprawiać demagogii i oskarżać A. Dudę o to, czego nie powiedział. Rzeczywistość robi się coraz bardziej schizofreniczna.
Komentarz
Można by się oprzeć na włoskich doświadczeniach.
Silvio Berlusconi ma koło 80- tki, a jeszcze może bunga bunga.
Z przesłuchania A. Dudy przed ZP.
B.K. przejął władzę na podstawie telefonu Miedwiediewa, ale A. Duda oddał klucze od Kancelarii i uznał, że prezydent Lech Kaczyński nie żyje , również na podstawie tego samego telefonu. Wymagany przez prawo akt zgonu nie został przedstawiony.
i czemu przez tyle czasu nie stworzono systemu kontroli wyborów - podejrzewając przewały i mając kasę (przypominam, że PiS jest, zdaje się, największym beneficjentem finansowania partii politycznych z budżetu)
------------
1.Nie wiem dlaczego obywatelska, a nie poselska.
2. Nigdy nie udało się przegłosować PiSowi poprawek o monitoringu lokali wyborczych - próby niejednokrotnie były (słyszałam jak mówił o tym poseł Kuźmiuk w RM)
---------------
widziałem kiedyś taki wykres, że sumarycznie, od początku dotacji, PiS dostał najwięcej, trochę więcej od PO;
teraz znalazłem tylko coś takiego:
PO i PiS idą łeb w łeb, jeśli chodzi o pieniądze, które dostały z budżetu na działalność w 2012. Platforma otrzymała 47,6 miliona złotych, a PiS o czterysta tysięcy złotych mniej.
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/425724,rekordowe-dotacje-budzetowe-dla-partii-ile-dostaly-za-2012.html
Potem juz nieważne, czy człowiek mówi cokolwiek czy milczy, czy klnie, czy się modli.
Jakie to ma dla Ciebie znaczenie, przecież nie głosujesz.
Na pytanie o to jak by się kandydat PiS będąc prezydentem zachował wobec ustawy zakazującej całkowicie aborcje, Andrzej Duda odpowiedział w bardzo ciekawy sposób. Kandydat PiS zadeklarował, że obecnie jest przeciw aborcji, jest sygnatariuszem inicjatywy „Jeden z nas”, głosował w sejmie przeciw aborcji, i na forum ciał UE występował z krytyką aborcji, ale jako prezydent musiał by być mniej radykalny. Zdaniem Andrzeja Dudy całkowity zakaz aborcji spowodował by to, że lewica w przyszłości wprowadziła by całkowitą liberalizacje aborcji.
I nie jest to własna wypowiedź, a relacjonowana.
Ci, którzy promują tą panią, na pewno dysponują dostateczną kasą, żeby wygrała.
Zastanów się Gregorius, o co tak naprawdę toczyć się będzie ta walka na śmierć i życie.
Za następnych pięć lat nie będzie już czego reformować, ani obalać.
Dziś można się jeszcze pokusić na obalenie fundamentów III RP, bo zreformować tego państwa już się nie da.
Duda dał odpowiedź wymijającą.
Powiedział : ,,To zależy od pewnych relacji międzynarodowych. Jesteśmy członkiem NATO i uważam, że powinniśmy to respektować. Jeżeli to zostanie uzgodnione w obrębie NATO i jakieś siły NATO zostaną wysłane. Pamiętajmy o tym, że jeżeli już, to Polska mogłaby udzielić wsparcia, należałoby to rozważyć, to jest bardzo poważna decyzja, trzeba by się nad nią dobrze zastanowić.,, Z tej odpowiedzi szczujnie medialne wmawiają nam że Duda już chce wysyłać wojska na Ukrainę !
Była to politycznie bezbłędna i precyzyjna odpowiedź Dudy na pytanie: czy Polska powinna wysłać żołnierzy na Ukrainę.
Myślę, że nie ma co uprawiać demagogii i oskarżać A. Dudę o to, czego nie powiedział.
Rzeczywistość robi się coraz bardziej schizofreniczna.