@Bea do Szwajcarii. Zobacz ile wyniesie. Jak się nie uda albo cena zaporowa jakaś to pokombinuje inaczej. @Hanq jedzie do Polski za chwilę na dwa tygodnie to mi przywieźć może. Tylko adres niech znajdę do niej. Odezwę się.
@Daga@chabrowa@Malgorzata@Monica inne łodzianki, co robimy? Do kogo ma przyjść przesyłka? Pisałam, że może do mnie. Mogę być punktem odbiorczym i chętnie zaproszę na herbatkę i na pobór czosnku i innej zieleniny od @Bea.
moze Wy wezcie z Daga razem - blisko mieszkacie. Mi sie nie tak łatwo wyrwac, a jeszcze czeka mnie oddanie auta do serwisu..a bez auta to średnio, bo ja biorę więcej słoików.
Dziewczyny łodzianki oprócz @Daga napiszcie do mnie, ile tego ma przyjść na nasz adres (Karolew, okolice dworca Łódź Kaliska), jeśli zobowiązujecie się rozliczyć i odebrać. Złożę zamówienie do @Bea i byłoby u nas do odebrania.
punkt kontaktowy vegety naturalnej :P
Bea, a te słoiki, to jakie wielkie są? My czyli AgaMaria z Rodziną może wstępnie 1 słoik wegety + 2 dżemy (najlepiej powidła śliwkowe) + pół kg czosnku.
Także pozostali chętni łodzianie czekam...
@Bea, jak się Orgowcy łódzcy namyślą, to napiszę Ci zbiorczego maila z zamówieniem i naszym adresem...
@Bea - z Poznania to się jeszcze ja po czosnek zgłaszam - myślę, że 2 kg wezmę, chyba, że teściowa jeszcze będzie chciała, to wtedy może być więcej. 15.10 pewnie urlopu nie będę miała, ale może w godzinach popołudniowych by się coś udało
2 kg cebuli 2 kg marchwi 1,5 kg pietruszki 1 kg pomidorów (obranych ze skórki) 0,75 kg selera 1 główka kapusty włoskiej kalafior 4 pory pęczek pietruszki pęczek koperku
1,5 kg soli
--------------------- Wszystkie warzywa myjemy, (obieramy), kroimy i przepuszczamy przez elektryczną maszynkę do mięsa. Jeśli chcemy mniejszą ilość słoiczków to zmniejszamy o połowę proporcję Mieszamy z solą i wkładamy do słoiczków. Nie trzeba pasteryzować, bo mamy sól, która konserwuje. Odstawiamy do spiżarni lub do szafki.
Do zupy lub wszelkiego rodzaju sosów dodajemy 2 stołowe łyżki tej wyśmienitej warzywnej przyprawy.! Zamiast wszelkiego rodzaju kostek rosołowych drobiowych czy warzywnych.
Inny przepis na wedetę
Składniki: 250g suszonej włoszczyzny (najpierw zastanawiałam się gdzie ja takie coś dostanę, po czym bez problemu kupiłam w "Polskiej Chacie" pod blokiem - wbrew moim obawom, produkt łatwo dostępny 3 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki kurkumy 5 łyżek soli morskiej gruboziarnistej (ostatecznie dałam mniej i drobnoziarnistą, ale różnicy wielkiej nie ma bo na końcu i tak wszystko rozdrabniam robotem) Wszystko wsypałam do miksera i zmiksowałam 10 sek. na najwyższych obrotach.
Komentarz
@Bea
Ja chętna na 2 słoiki wegety
I czosnek
Mam warzywnik.
Jestem sporo w domu. Mogę odebrać i potem sobie odbierzecie od nas?
@AgaMaria
Ja biore duzo-dla siebie i rodzicow.
I czosnek i vegete i dzem rabarbarowy.
Moze niech @Bea powie czy dla mnie lepiej osobno wyslac czy grupowo?
To.czekamy na @Bea
Ja bym dżemy tez wzięła jak jest możliwość
MASZ DŻEMY???????????
Ja nic nie mam, ale bardzo chcę!
A soki?
Pisałam, że może do mnie. Mogę być punktem odbiorczym i chętnie zaproszę na herbatkę i na pobór czosnku i innej zieleniny od @Bea.
Nie podejmuję się rozwozić po mieście.
moze Wy wezcie z Daga razem - blisko mieszkacie.
Mi sie nie tak łatwo wyrwac, a jeszcze czeka mnie oddanie auta do serwisu..a bez auta to średnio, bo ja biorę więcej słoików.
no to niech do Ciebie idzie
To napisz do @Bea adres i zamówienie
ja
2 słoiki wegety
4 dżem (jaki tam jest)
pól kg czosnku
Dziewczyny łodzianki oprócz @Daga napiszcie do mnie, ile tego ma przyjść na nasz adres (Karolew, okolice dworca Łódź Kaliska), jeśli zobowiązujecie się rozliczyć i odebrać.
Złożę zamówienie do @Bea i byłoby u nas do odebrania.
punkt kontaktowy vegety naturalnej :P
Bea, a te słoiki, to jakie wielkie są?
My czyli AgaMaria z Rodziną może wstępnie 1 słoik wegety + 2 dżemy (najlepiej powidła śliwkowe) + pół kg czosnku.
Także pozostali chętni łodzianie czekam...
@Bea, jak się Orgowcy łódzcy namyślą, to napiszę Ci zbiorczego maila z zamówieniem i naszym adresem...
oczywiście - nasza paczka idzie do @Anulcia
@Bea
to dołóż mi jakieś pojedyńcze dźemy proszę.
2 kg cebuli
2 kg marchwi
1,5 kg pietruszki
1 kg pomidorów (obranych ze skórki)
0,75 kg selera 1 główka kapusty włoskiej
kalafior
4 pory
pęczek pietruszki
pęczek koperku
1,5 kg soli
---------------------
Wszystkie warzywa myjemy, (obieramy), kroimy i przepuszczamy przez elektryczną maszynkę do mięsa. Jeśli chcemy mniejszą ilość słoiczków to zmniejszamy o połowę proporcję
Mieszamy z solą i wkładamy do słoiczków. Nie trzeba pasteryzować, bo mamy sól, która konserwuje. Odstawiamy do spiżarni lub do szafki.
Do zupy lub wszelkiego rodzaju sosów dodajemy 2 stołowe łyżki tej wyśmienitej warzywnej przyprawy.!
Zamiast wszelkiego rodzaju kostek rosołowych drobiowych czy warzywnych.
Inny przepis na wedetę
Składniki:
250g suszonej włoszczyzny (najpierw zastanawiałam się gdzie ja takie coś dostanę, po czym bez problemu kupiłam w "Polskiej Chacie" pod blokiem - wbrew moim obawom, produkt łatwo dostępny
3 łyżki czosnku granulowanego
2 łyżki kurkumy
5 łyżek soli morskiej gruboziarnistej (ostatecznie dałam mniej i drobnoziarnistą, ale różnicy wielkiej nie ma bo na końcu i tak wszystko rozdrabniam robotem)
Wszystko wsypałam do miksera i zmiksowałam 10 sek. na najwyższych obrotach.
Ściągnięte z orga