Ja się bardzo uśmiałam i z tych śląskich napisów na Windowsie i na GG, z tych poznańskich tytułów filmów Mój dziadzio był z Leszna więc u nas w domu był i wihajster i sklep "na winklu", kartofle, gzik, jak coś było do niczego - to "na szmelc" itp.
Kartofle," na winklu" " na szmelc" tak się u nas cały czas
Mi się nie wyświetla , że w tym wątku są nowe komentarze ...
Bo "wypadły" komentarze osób, których konta zlikwidowano. I dopóki licznik postów ponownie nie dobije do liczby sprzed likwidacji kont, to nie będzie pogrubiało, że są nowe posty. W kilku wątkach tak jest teraz
Z gwarowych najbardziej się usmialismy z Obcego - Warszowioka
Kocham naszą poznańską gwarę Moja babcia jest Poznanianką z przedwojennego Łazarza i gwara była językiem mojego dzieciństwa
@Rejczel - a już kiedyś Cię chciałam spytać, czy masz jakieś powiązania z Wielkopolską, bo kilka razy już wyłapałam w Twoich wpisach te nasze lokalne słówka
@Hania tak Pisałam tam kilka postow pod obrazkiem, że mój dziadzio był z Leszna. Uczył się i potem pracował w Poznaniu. Potem wyjechał do Lwowa i tam poznał moja babcię. Gdyby nie nastroje antypolskie to dziadkowie już na zawsze zostaliby we Lwowie. Ich przyjaciel, Ukrainiec, którego zapraszali zawsze na Wigilię ostrzegł ich - uciekajcie, póki jeszcze możecie. Byłam we Lwowie tylko dwa razy ale mam sentyment do tego pięknego miasta, niegdyś naszego.
Gina Carano (FB): Ostrzeżenie: To jest społeczeństwo sprzyjające włączeniu społecznemu i jeśli czujemy że ty mówisz, myślisz albo zachowujesz się w sposób niewłączający zostaniesz WYKLUCZONY
Gina Carano, Instagram:
"Prosty krok odważnego człowieka to nie brać udziału w kłamstwie. Jedno słowo prawdy przeważy świat."
Wyjdź na zewnątrz. Oddychaj świeżym powietrzem, spoć się ... odłóż telefon na kilka godzin i bądź obecny. Uśmiechnij się do nieznajomego. Uściskaj swoich bliskich. Dbaj o siebie, abyś mógł być zdrowy, żeby pomagać dbać o innych, gdy nadejdzie czas ... i kontynuuj.
Oni nie lubią, gdy twój autentyzm jest głośniejszy niż ich fasada.
- *** Boga Wierz w siebie - Nie. *** się i wierz w Boga
Mój komentarz na FB:
Nie muszę wierzyć w Boga, bo wiem, że to fakt filozoficzny. Bóg mnie stworzył i podtrzymuje w istnieniu. Nie muszę wierzyć w Boga, jeśli zostało udowodnione, że On istnieje. Przeczytaj dzieła świętego Tomasza z Akwinu. Istnienie Trójcy Świętej można udowodnić w podobny sposób, ale tylko wtedy, jeśli ktoś wpierw podsunie ci samą ideę Trójcy.
I don't need to believe in God as I know it's a philosophical fact. God created me and upholds me in existence. I don't need to believe in God if it's been proven that He exists. Read the works of holy Thomas Aquinas. The Holy Trinity can be proven in a similar method, it can be proven once you are made aware of its concept.
Komentarz
Z gwarowych najbardziej się usmialismy z Obcego - Warszowioka
Wiosna za progiem
The Bill:
Nie? Proszę nie smarować Orga g***em.
Niech ktoś to skasuje, najlepiej sama Autorka.
Co by zrobił MacGyver?
No i gdzie jest teraz ten twój Bóg?
(Gra słów: cut/power cut)
Spytałam fryzjera: jaki rodzaj strzyżenia uczyniłby mnie bardziej atrakcyjną?
Sukinsyn powiedział: p***a awaria prądu!
Gina Carano (FB):
Ostrzeżenie:
To jest społeczeństwo sprzyjające włączeniu społecznemu i jeśli czujemy że ty mówisz, myślisz albo zachowujesz się w sposób niewłączający zostaniesz WYKLUCZONY
Gina Carano, Instagram:
"Prosty krok odważnego człowieka to nie brać udziału w kłamstwie. Jedno słowo prawdy przeważy świat."
https://fb.watch/4ICDRAHZUs/
Oni nie lubią, gdy twój autentyzm jest głośniejszy niż ich fasada.
włacz dźwięk
XIV w: umieram na czarną śmierć
XIX w: pracuję 16 h dziennie
XX w: jadę walczyć na wojnie
XXI w: obrażono mnie
FB:
No. Fuck you and believe in God
Wierz w siebie
- Nie. *** się i wierz w Boga
Mój komentarz na FB: