@MonikaN , no nie wiem ... W Norwegii prowadzą statystyki skąd został wirus przywieziony do kraju. Na początku epidemii w Norwegii odpowiedzi były tylko takie: pobyt w Austrii, pobyt w Niemczech, pobyt we Włoszech... Z czasem były odpowiedzi: bliski kontakt z osobą, która była za granicą. Teraz: bliski kontakt z zarażonym ...
Co do łuskowcow, to tylko teoria, nie udowodniona jeszcze, ja jednak obstawiam, że im się wydostał Z laboratorium , może nietoperz zakazony uciekł, na przykład.
Haha no zobaczymy czy w Polsce sie nauczy i zamiast chinskiego bedzie od teraz rodzime.
Miejmy nadzieję że do pewnego stopnia tak. Ale w dzisiejszych czasach żadna gospodarka nie przeżyje na samym rodzimym. Przykład załamania Japonii w 1995 jest dość dobitny - jeśli nawet oni nie mogli, to kto może?
Komentarz
W Norwegii prowadzą statystyki skąd został wirus przywieziony do kraju. Na początku epidemii w Norwegii odpowiedzi były tylko takie: pobyt w Austrii, pobyt w Niemczech, pobyt we Włoszech...
Z czasem były odpowiedzi: bliski kontakt z osobą, która była za granicą.
Teraz: bliski kontakt z zarażonym ...
W informacjach najczęściej pojawiały się kraje, które wymieniłam. Wielu ludzi z naszego miasta było we Włoszech na feriach.
Myślę, że w Polsce podobnie ... wirus przywieziony został pewnie raczej z europejskiego kraju, a nie z Chin.
Ale do Włoch pewnie z Chin.
Ponoć wielu Chińczyków mieszka w Italii.
No przecież napisałam.
Co się dzieje? Dlaczego wszystkie człowieki noszą kagańce?
Oj, to wygląda znajomo. Właśnie dlatego nie mogę robić zakupów raz na 2 tyg.