Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Obrazkowe dowcipy

14748505253117

Komentarz

• Podziękowali 3isza malagala Katia
  • Podziękowali 3Cart Katia Nika76
  • @TecumSeh , to się nazywa psychiczna przemoc domowa  ;)

• A jaka kultura języka...... :#
    Podziękowali 3mamababcia Gosia5 Nika76
  • Podziękowali 2E.milia mamababcia
  • Ida powiedział(a):

Nieprawdziwy i bardzo krzywdzący mem.

• @MonikaN , no nie wiem ... 
    W Norwegii prowadzą statystyki skąd został wirus przywieziony do kraju. Na początku epidemii w Norwegii odpowiedzi były tylko takie: pobyt w Austrii, pobyt w Niemczech, pobyt we Włoszech...
    Z czasem były odpowiedzi: bliski kontakt z osobą, która była za granicą.
    Teraz: bliski kontakt z zarażonym ...

• edytowano marca 2020
    To jednak nie z Chin? @Ida?
  • No właśnie, że nie z Chin.
    W informacjach najczęściej pojawiały się kraje, które wymieniłam. Wielu ludzi z naszego miasta było we Włoszech na feriach.

Myślę, że w Polsce podobnie ... wirus przywieziony został pewnie raczej z europejskiego kraju, a nie z Chin.

Ale do Włoch pewnie z Chin.
    Ponoć wielu Chińczyków mieszka w Italii.
  • Pacjentem zero w Europie ponoć był Niemiec. Jak zwykle Niemcy rozgrzebali Europę.. 
    Podziękowali 1Ida
  • Niemiec z Bawarii balujący m.in. na karnawale we Włoszech 
    Podziękowali 1Ida

• Podziękowali 1Isako
  • Podziękowali 1isza
  • Ida powiedział(a):

Głodnemu ziemniak (?) na myśli 
    Podziękowali 1Ida
  • @Ida, a we Wloszech, to niby skad się wziął? 
  • MonikaN powiedział(a):
    @Ida, a we Wloszech, to niby skad się wziął? 

No przecież napisałam.

• TecumSeh powiedział(a):
    Co do tego czy koronawirus przyszedł do nas z Włoch czy z Niemiec - nie ma to znaczenia, ważne gdzie go "wyhodowano".

Co ciekawe, skoro pandemia w Chinach ustała, wróciły uliczne targi z egoztycznymi zwierzętami, a i owszem z nietoperzami także.
    To nie od nietoperzy, a od łuskowców, które są nosicielami pośrednimi i przemyt tychże sprawił rozprzestrzenienie się wirusa.
  • Image may contain dog text that says Qu est pasando Porqu todos los humanos llevan bozal
    Co się dzieje? Dlaczego wszystkie człowieki noszą kagańce?
    Podziękowali 3Cart Polly Katia
  • No photo description available
    Podziękowali 2Katia Milagro
    Co do tego czy koronawirus przyszedł do nas z Włoch czy z Niemiec - nie ma to znaczenia, ważne gdzie go "wyhodowano".

Co ciekawe, skoro pandemia w Chinach ustała, wróciły uliczne targi z egoztycznymi zwierzętami, a i owszem z nietoperzami także.
    Czyli człowiek przynajmniej w Chinach nie uczy się 
  • Haha no zobaczymy czy w Polsce sie nauczy i zamiast chinskiego bedzie od teraz rodzime.
  • U nas nietoperki są pod ochroną. Nie wiem, jak łuskowce... B)
    Podziękowali 1E.milia
  • Co do łuskowcow, to tylko teoria, nie udowodniona jeszcze, ja jednak obstawiam, że im się wydostał Z laboratorium , może nietoperz zakazony uciekł, na przykład. 
    Podziękowali 2Polly Nika76
  • Bądź jak Darth Vader , bądź narzędziem idealnym.
    Taw powiedział(a):
    Haha no zobaczymy czy w Polsce sie nauczy i zamiast chinskiego bedzie od teraz rodzime.

Miejmy nadzieję że do pewnego stopnia tak. Ale w dzisiejszych czasach żadna gospodarka nie przeżyje na samym rodzimym. Przykład załamania Japonii w 1995 jest dość dobitny - jeśli nawet oni nie mogli, to kto może?
    Sasiedzi
  • Ida powiedział(a):

Oj, to wygląda znajomo. Właśnie dlatego nie mogę robić zakupów raz na 2 tyg. :p
    Podziękowali 3isza szczurzysko AgaMaria
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.