Moja taka, że coś w tym jest, bo wiadomo że każdy Polak wzorem swych przodków powstańców i zgodnie z napisami na koszulkach chciałby z mieczem, czy z innym kałachem wrogów zabijać albo przynajmniej rany opatrywać, a tu trzeba się blisko domu trzymać, nierzadko robić mniej niż by się chciało i uziemienie jest trudne. Ale ja z tych przekonanych do izolacji
Ojtam, ojtam. Myślę, że ten mem nie jest skierowany do wszystkich, tylko do tych, którzy nie mają za wiele do roboty, a są przekorni i ich nosi. Bardziej do młodych, niż do nas dorosłych (dorosły zawsze sobie jakąś robotę znajdzie, a młodym raczej się nudzi w domu).
I tak, wielu z nas siedząc w domach może uratować ludzkość. A przynajmniej część tej ludzkości.
Bądźmy wdzięczni tym, którzy nie mogą być w domach, bo jeszcze pracują. Zwłaszcza lekarzom i pielęgniarkom. I nie dokładamy im roboty.
Ojtam, ojtam. Myślę, że ten mem nie jest skierowany do wszystkich, tylko do tych, którzy nie mają za wiele do roboty, a są przekorni i ich nosi. Bardziej do młodych, niż do nas dorosłych (dorosły zawsze sobie jakąś robotę znajdzie, a młodym raczej się nudzi w domu).
I tak, wielu z nas siedząc w domach może uratować ludzkość. A przynajmniej część tej ludzkości.
Bądźmy wdzięczni tym, którzy nie mogą być w domach, bo jeszcze pracują. Zwłaszcza lekarzom i pielęgniarkom. I nie dokładamy im roboty.
Ja tak odczytuję ten mem.
Młodym wystarczy zaproponować odkurzanie, rozpakowywanie zmywarki albo poczytanie lektury. W sekundę nikt się nie nudzi.
Młodym wystarczy zaproponować odkurzanie, rozpakowywanie zmywarki albo poczytanie lektury. W sekundę nikt się nie nudzi.
Po Monachijskich dzielnicach nawet jeżdżą takie szczekaczki a komunikat zaczyna się od słow: Achtung, achtung....
Kiedy po raz pierwszy wprowadzili obcojęzyczne zapowiedzi na dworcach, miałem okazję jechać pociągiem na Targi Poznańskie. Zaspany wysiadam wczesnym rankiem na poznańskim dworcu, a tam z megafonu... "Achtung, achtung...". Natychmiast się obudziłem
Ale w Monachium chyba nie macie zakazu spacerow z dziecmi
Auch Spazieren gehen und sportliche Betätigung an der frischen Luft oder Gassigehen mit dem Hund sind gestattet – allerdings ausschließlich alleine oder mit Angehörigen des eigenen Hausstands. Jede sonstige Gruppenbildung ist untersagt.
Moja taka, że coś w tym jest, bo wiadomo że każdy Polak wzorem swych przodków powstańców i zgodnie z napisami na koszulkach chciałby z mieczem, czy z innym kałachem wrogów zabijać
Nie nie - od niedawna nowym polskim karabinkiem modułowym MSBS "Grot":
Sobie przypomniałam że w powstaniu mieli wisy, przynajmniej wg piosenki, jak pisałam posta właśnie nie mogłam sobie przypomnieć, zresztą w powstaniu to mieli to co się udało mieć...
Komentarz
Bardzo to głębokie. Połóżmy się wszyscy, bez wyjątków, i patrzmy uważnie, jak ratujemy ludzkość. I cieszmy się bardzo, że niczego nie spie*dolimy...
Ojtam, ojtam.
Myślę, że ten mem nie jest skierowany do wszystkich, tylko do tych, którzy nie mają za wiele do roboty, a są przekorni i ich nosi.
Bardziej do młodych, niż do nas dorosłych (dorosły zawsze sobie jakąś robotę znajdzie, a młodym raczej się nudzi w domu).
Bądźmy wdzięczni tym, którzy nie mogą być w domach, bo jeszcze pracują.
Zwłaszcza lekarzom i pielęgniarkom.
I nie dokładamy im roboty.
to akurat, całkiem na serio powiedział Zdrojewski.
Moi dziadkowie przezyli wojnę i trochę czasu po niej też. I ja nie śmiem tamtego czsu z niczym porównać.
Żartujesz, prawda?
Kiedy po raz pierwszy wprowadzili obcojęzyczne zapowiedzi na dworcach, miałem okazję jechać pociągiem na Targi Poznańskie. Zaspany wysiadam wczesnym rankiem na poznańskim dworcu, a tam z megafonu... "Achtung, achtung...". Natychmiast się obudziłem
Auch Spazieren gehen und sportliche Betätigung an der frischen Luft oder Gassigehen mit dem Hund sind gestattet – allerdings ausschließlich alleine oder mit Angehörigen des eigenen Hausstands. Jede sonstige Gruppenbildung ist untersagt.