Żart? Jasne, że noszę! Zwykle: gacie typu leginsy, tunikę z kieszeniami, plecak, walizkę, torbę i stołeczek porodowy. A do szycia zakładam na głowę latarkę-czołówkę.
A jeśli w pytaniu chodziło o jakuś rodzaj kagańca, to - nie. Nikt by nie miał pożytku z nieprzytomnej położnej.
@Turturek Siejesz zbytnim optymizmem. Nie można założyć przylbicy, bo wtedy nie będzie się dało narzekać. Trzeba założyć maseczkę i marudzić.
Teraz jest trendy na maski narzekac. Dla mnie to jest niepojęte. Przy tak liberalnych przepisach jak w Polsce dot. zasłaniania ust i nosa naprawdę można sobie inny temat wymyśleć jak kto ma potrzebę niedasia wyartykułować.
Ludzie teraz chętnie korzystają ze swoich praw np w stosunku do personelu medycznego
Nie nowość. Przyjmowanie porodów domowych, to ogromne ryzyko pozwu. Gdyby to był dla mnie poważny problem, to nie zdecydowałabym się na taką pracę.
Z drugiej strony to chyba trochę idzie wyczuć człowieka, jak kiedyś pisałaś o takich z kwalifikacji co się mega chronili jak było moze z kilkanaście przypadków koronawirusa i pytali czy im go nie sprzedasz to myślę że to byli kandydaci do ewentualnego pozywania
Też miałam obawy, że kandydaci do pozywania. Ale spotkaliśmy się osobiście (jeszcze maseczki nie były obowiązkowe) i trochę się wyluzowali. Po porodzie zadowoleni byli. Teraz trochę gorzej, bo ciągle mają pod górkę - zarejestrować dziecka nie mogą, bo karta urodzenia utknęła na poczcie i nie może dojść do USC, pediatra im odmówił przyjścia do domu - bo nie, przychodnia nie chce zarejestrować dziecka dopóki nie ma peselu i szczepienia p/bcg. Ogólnie, ciągle mają wbrew. Choć, czemuś, mam poczucie, że to jest ten rodzaj ludzi, którzy w jakiś magiczny sposób przyciągają do siebie tego typu kłopoty.
Komentarz
A jeśli w pytaniu chodziło o jakuś rodzaj kagańca, to - nie. Nikt by nie miał pożytku z nieprzytomnej położnej.
Nuale marudzenie musi być!
Przyjmowanie porodów domowych, to ogromne ryzyko pozwu. Gdyby to był dla mnie poważny problem, to nie zdecydowałabym się na taką pracę.
Nie dalo sie niczym wygoic ... dopiero steryd pomógł
możesz zatrzymać tramwaj w każdym momencie,
ale,
spowoduje to przerwanie usługi, którą tramwaj świadczy,
i straty firmy!