Każdy kiedyś taki będzie. Wystarczy wyłączyć ocenianie, bo prostu pokora wobec starzenia. A przecież starsi ludzie też chcą korzystać z życia...
Od pół roku myję mamę, wczoraj stwierdziła, że mniej się mnie krępuje niż mojego starszego brata. Myślę, że trochę przez automatyzm, lata myłem wszystkie moje dzieci, więc teraz jak do dziecka, rączka, druga, główka do tyłu, itd miło mi się zrobiło.
Wzruszające koło życia, kiedyś oni nas myli, teraz my ich, czasem z pamięcią, myśleniem, też tak się cofają, więc jakby mieć do czynienia z dzieckiem. Modlę się aby mieć cierpliwość dla jednych i drugich
Przypomina mi sie kadr z filmu: William Walles w slynnej scenie starcia z wojskami krolewskimi i on tam krzyczy: hoooold, hoooold a na koncu, jak rusza konnica - wydaje okrzyk bojowy i wojownicy z pierwszego rzedu podnosza naostrzone drewniane piki...
Przypomina mi sie kadr z filmu: William Walles w slynnej scenie starcia z wojskami krolewskimi i on tam krzyczy: hoooold, hoooold a na koncu, jak rusza konnica - wydaje okrzyk bojowy i wojownicy z pierwszego rzedu podnosza naostrzone drewniane piki...
W którymś momencie podnosili też kilty, czy tylko ja mam wypaczoną pamięć...
W którymś momencie podnosili też kilty, czy tylko ja mam wypaczoną pamięć...
Nie tam zaraz wypaczoną. Zapamiętujesz to, co wzbudza u Ciebie emocje; normalny proces zapamiętywania.
Komentarz
Wystarczy wyłączyć ocenianie, bo prostu pokora wobec starzenia. A przecież starsi ludzie też chcą korzystać z życia...
Od pół roku myję mamę, wczoraj stwierdziła, że mniej się mnie krępuje niż mojego starszego brata. Myślę, że trochę przez automatyzm, lata myłem wszystkie moje dzieci, więc teraz jak do dziecka, rączka, druga, główka do tyłu, itd miło mi się zrobiło.
Przepisywanie im wróżb czy innych pierdół to bzdety.
Taki skrót
A poczułeś się wmieszany? Jakąś osobistą wycieczkę popełniłam nieświadomie?