Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

13738404243136

Komentarz

• Awaria byla blad 500
  • ja siedze w kuchni i... gonie do roboty 14 latke i 13 latke- kazalam urwac trawy chomikom i swinkom, podlac kwiaty, 2 klosze od zyrandola umyc, przepracowaly sie bo na dwor zwialy
  • :) jedziemy się pokapac :)
  • @tryk przepraszam za marudzenie, ale nie lubię mięty. Podobnie zresztą jak kawy. Najlepsza jest herbata. Dobra herbata sypana. Może być sok pomarańczowy.
  • tak milego chlapania,tez uwazam ze herbata dobra na wszystko, do roboty brac sie powinnam ale ciezko mi to idzie ,zastawilam wode na herbate robie ser,i na razie tyle
  • Idę i ja zrobić sobie herbatkę
  • to zapraszam
  • @mamababcia  jaka herbata sypana jest pita przez Ciebie
  • o ile dobrze pamietam to zielona, dobrze pamietalam?
  • albo eyl grey przepraszam za zla pisownie
  • Tak, najlepiej Earl Grey . Ostatnie moje odkrycie z Bastka. Dobra i tania.
  • @Nowa a sery kozie tez maja ten specyficzny gorzki posmak? Widzialam w biedronce ale cena byla wysoka i balam sie ze nikt tego nie zje ;)  
    Jak to sie robi zeby miec tyle córek?  Gratulacje! 
  • Earl Grey'a takiego z wysokiej polki przywiozla ciotka z Anglii, w puszce z Krolowa na niej itg.Taki prezent.A jak sprobowalam to stwierdzilam ze nasza z Aldiego za pare zl jest o niebo lepsza! Niestety nie moge pic herbaty ostatnio bo po jednwj moja skora wariuje wiec ucze sie pic wode ale dla kogos takiego jak ja wypicie litra wody jest sporym wyzwanuem.Moge wypic jedna kawe na caly dzien i mi to wystarcza. 
  • ser gorzki? Jak? chyba ze stary ,kwasny moze byc, @Dominikaa z tymi corkami mnie pytasz? no to chcialam miec jednego syna a corek mam tylko 3 to niewiele
  • Właśnie @Dominikaa ten Bastek to takie odkrycie. Nie dość że smaczna to jeszcze tania. I rzadko jest. U nas tylko na rynku albo w Cauflandzie.
  • @Nowa to teraz mnie zbilas z tropu ;) mleko kozie ktore kupujemy tzw swieze " ma gorzkawy posmak. Ciezko bylo sie na nie przestawić. Wiec pomyslalam ze ser pewnie tez ma ten posmak.Hmm a moze cos nie tak z tym mlekiem ktore kupujemy....
  • @Elunia ,nie wiem,wiem ze jak jest nie tolerancja krowiego mleka to bardzo czesto moze byc kozie ,ale w takiej sytuacji nie wiem
  • Ale jakie juz wyrosniete i pomocne te corcie @Nowa
    @mamababcia czyli obie bysmy angielkami zostac nie mogly ;) 

• tak pomocne jak pogonie to zrobia
  • @Dominikaa ,masz moj adres jak sie nie myle zapraszam na degustacje mleka sera twarogu sernika i bendziesz miala porownanie
  • @Nowa dziękuję za zaproszenie :) moze kiedys sie uda! 
     12 tego sierpnia jedziemy na śląsk. Nie bylam u rodziny od 6 lat.Od smierci mojej mamy.15 -tego mamy rocznicę śmierci. Nie wiem jak zniose spotkanie z ojcem .Nie będzie latwo :( juz myślałam zeby sie jakos wykrecic ale kiedys musze....
    @ojejuju dobrze rozumie? To laktoza moze powodowac ten posmak?  Syn nie moze bialka krowiego, na kozie dobrze reaguje.Tzn nie peka mu skora za uszami.
  • @Elunia jeśli jogurty może jeść to bym z kozim próbowała ale BARDZO OSTROŻNIE  nie wiem w jakim wieku jest córka ,moje też krowie mogli jeść tylko pod postacią jogurtów a kozie pod każdą postacią 
  • @Elunia wczoraj czytałam jakiś artykuł na temat nabiału i tam napisali że sporo ludzi tak własnie ma - mleko powoduje alergię a jogurty juz nie. Wynika to z tego ze zawarte w fermentowanych produktach mlecznych bakterie rozkładają laktozę zanim dotrze ona do jelit.
  • Ja czytałam że najbezpieczniejsza jest maślanka.
  • @Dominikaa..., Angielki z nas żadne;)
  • Ja tam fanką kawy jestem
    Ale w miłym towarzystwie nawet zoeloną herbate wypije ;)
  • a podpuszczkowy nir ma laktozy? koxi? bo mi znajomy dowodzil ze podpuszczka to jakis enzym krowi
  • podpuszczka jest enzymem ale nie z mleka jest też syntetyczna podpuszczka 
  • Bawole ? Nie wpadła bym na to....pytanie mam...czy jeśli macie problem w życiu ,nie wiecie co zrobic (tło emocjonalne) ,potrzebujecie rozmowy i pokierowania to do kogo idziecie z tym kłopotem ?kto jest taka pierwsza osoba ? 
  • @dominikaa ja najczęściej w takich sytuacjach albo mąż, albo przyjaciółka, albo ksiądz, z ktorym mam dobry kontakt.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.