Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

13839414344136

Komentarz

• Kozi serek od @nowa jest bardzo dobry. 
    Nie jest gorzki , jak można to jeść ile wlezie.Ja mam nadzieję, że we wrześniu się obeżrę co @nowa?
    Kawusi nie piję od miesiąca, bardzo mi jej brakuje, zastąpiłam herbatką zieloną i energia jest, a na dodatek parzę len i o dziwo bardzo mi smakuje
  • Zalatwiłam co miałam do załatwienia. Przy okazji przemokłam do suchej nitki :)
    Teraz czekamy na jubilatke(ktora jest w drodze do domu) z tortem.
    Młodsze rodzenstwo w pełnej gotowosci- swieczki poustawiane...Milo patrzec jak one przeżywają to wejscie w dorosłosc starszej siostry. Jak im to impomuje! Jak ta dozosłość jest szczytem pożądania...he he...

A za pol godziny transmisja...
  • My ostatnio pecha mamy ,co burza to coś się u nas psuje.Ostatnio jak huknelo nad nami to przez sekundę prądu nie było i to wystarczyło żeby się tak spalił :( teraz była burza to coś się z telefonem porobilo.
  • @oglądamy przylot papieża i modlimy się za znajomych wszystkich na SDM.  Są tam też z naszymi intencjami.  +++
  • Gdzie w necie można zobaczyć?
  • My ogladamy trwam na zywo.
  • Ogladalismy, dlatego tak szybko nad jezioro wyjechaliśmy, ach jak było przyjemnie się pokapac. 

• Teraz papiez na Wawelu.
  • Na Wawelu papiez m.in. mowił o potrzebie wspierania rodziny, ochrony zycia od poczecia do naturalnej smierci ;)
  • Za @Ojejuju ;
    @Aga85,  @Agnich ma ładne na fb
    Jestem na wyjeździe,  a nie działa mi aparat w tel. Chyba mi dzieci coś skasowaly. 
  • @Dominikaa nie wiem jak z alergią to się nie wypowiem, ale ser kozi z biedronki smakował zarówno mi jak i wszystkim których częstowałam. Serów od @nowa nie próbowałam więc nie mam porównania :-) 
    I mam pytanie w kwestii alergii właśnie. Jeśli ktoś nie toleruje białka krowiego to może pić  mleko bezlaktozowe? W składzie takiego mleka wyczytałam ze ma ono po prostu laktazę...
  • Ojejuju, nie da sie byc bardziej za aborcja niz Clintonowa. Ulubienica Planned Parenthood.
  • Sery od @nowa są pyszne. Moje dzieci nie jedzą białego sera, a ten kozi od @nowa pochłonęli nie wiem kiedy.
  • Z jeden strony za aborcja a z drugiej pokazuje się w kampanii z maleńka wnuczką. 
  • przepraszam za zmiane tematu ale bardzo prosze o podpowiedz 1 jak odswiezyc czerstwe bulki takie z ziarnem na wierzchu 2 przepisy na ogorki a) kiszone b) konserwowe c) na zupe do sloikow dziekuje pieknie ,
  • @nowa w temacie ogórków przejrzyj ten wątek. Kilka stron temu był przepis.
  • dzieki
  • Ech...duszno.
    Ja dzis nadrabiam zaległosci z praniem i prasowaniem. Przez te historie z zapchanymi rurami troche sie nazbierało. 

Zaraz jade po mojego Małego skauta, ktory z obozu wraca. Wiec kolejna partia prania sie szykuje.
  • u mnie pranie na deszczu schnie
  • mikrofalowki brak ,ale zapiekanko-kanapki fajny pomysl
  • saga powiedział(a):
    I mam pytanie w kwestii alergii właśnie. Jeśli ktoś nie toleruje białka krowiego to może pić  mleko bezlaktozowe? W składzie takiego mleka wyczytałam ze ma ono po prostu laktazę...
    Na logike @saga to laktoza jest CUKREM a nie bialkiem więc pić nie powinien bo mleko bezlaktozowe wciaz (chyba) ma białko.

Nasze dzieci przez min. 3 lata nie toleruja krowich przetworow, natomiast kozie, owcze (jogurty czy sery) owszem tak.
  • @joachm, dobry sposób na stary chleb/bulki, to grzanki. Kroje w małe kawalki i podsmażam na maśle.

Moi synowie się zajadaja.

• albo tosty francuskie
    pokroić, moczyć w jajku(może być z mlekiem ale nie musi) i smażyć na patelni
    nawet najtwardszy chleb robi się mięciutki
    u mnie zawsze z domowego chleba zostają jakieś dupki albo kawałki pokruszone, niedojedzone, brzydko ukrojone i tak je pożytkujemy
  • @czekolada chleb to tez tak robie ale bulki to nie wiem
  • ostrym nożem pokroić na plastry,
    chyba, że bułki już naprawdę bardzo twarde :tongue:

• Herbata z cytryną często ma taką niefajną goryczkę. Macie na to jakieś sposoby?
  • Coś z cytryną jest jakby nie tak
  • edytowano lipca 2016
  • o herbatka! ale fajnie
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.