Kozi serek od @nowa jest bardzo dobry. Nie jest gorzki , jak można to jeść ile wlezie.Ja mam nadzieję, że we wrześniu się obeżrę co @nowa? Kawusi nie piję od miesiąca, bardzo mi jej brakuje, zastąpiłam herbatką zieloną i energia jest, a na dodatek parzę len i o dziwo bardzo mi smakuje
Zalatwiłam co miałam do załatwienia. Przy okazji przemokłam do suchej nitki Teraz czekamy na jubilatke(ktora jest w drodze do domu) z tortem. Młodsze rodzenstwo w pełnej gotowosci- swieczki poustawiane...Milo patrzec jak one przeżywają to wejscie w dorosłosc starszej siostry. Jak im to impomuje! Jak ta dozosłość jest szczytem pożądania...he he...
My ostatnio pecha mamy ,co burza to coś się u nas psuje.Ostatnio jak huknelo nad nami to przez sekundę prądu nie było i to wystarczyło żeby się tak spalił teraz była burza to coś się z telefonem porobilo.
@Dominikaa nie wiem jak z alergią to się nie wypowiem, ale ser kozi z biedronki smakował zarówno mi jak i wszystkim których częstowałam. Serów od @nowa nie próbowałam więc nie mam porównania :-) I mam pytanie w kwestii alergii właśnie. Jeśli ktoś nie toleruje białka krowiego to może pić mleko bezlaktozowe? W składzie takiego mleka wyczytałam ze ma ono po prostu laktazę...
przepraszam za zmiane tematu ale bardzo prosze o podpowiedz 1 jak odswiezyc czerstwe bulki takie z ziarnem na wierzchu 2 przepisy na ogorki a) kiszone b) konserwowe c) na zupe do sloikow dziekuje pieknie ,
I mam pytanie w kwestii alergii właśnie. Jeśli ktoś nie toleruje białka krowiego to może pić mleko bezlaktozowe? W składzie takiego mleka wyczytałam ze ma ono po prostu laktazę...
Na logike @saga to laktoza jest CUKREM a nie bialkiem więc pić nie powinien bo mleko bezlaktozowe wciaz (chyba) ma białko.
Nasze dzieci przez min. 3 lata nie toleruja krowich przetworow, natomiast kozie, owcze (jogurty czy sery) owszem tak.
albo tosty francuskie pokroić, moczyć w jajku(może być z mlekiem ale nie musi) i smażyć na patelni nawet najtwardszy chleb robi się mięciutki u mnie zawsze z domowego chleba zostają jakieś dupki albo kawałki pokruszone, niedojedzone, brzydko ukrojone i tak je pożytkujemy
Komentarz
Nie jest gorzki , jak można to jeść ile wlezie.Ja mam nadzieję, że we wrześniu się obeżrę co @nowa?
Kawusi nie piję od miesiąca, bardzo mi jej brakuje, zastąpiłam herbatką zieloną i energia jest, a na dodatek parzę len i o dziwo bardzo mi smakuje
Teraz czekamy na jubilatke(ktora jest w drodze do domu) z tortem.
Młodsze rodzenstwo w pełnej gotowosci- swieczki poustawiane...Milo patrzec jak one przeżywają to wejscie w dorosłosc starszej siostry. Jak im to impomuje! Jak ta dozosłość jest szczytem pożądania...he he...
A za pol godziny transmisja...
@Aga85, @Agnich ma ładne na fb
Jestem na wyjeździe, a nie działa mi aparat w tel. Chyba mi dzieci coś skasowaly.
I mam pytanie w kwestii alergii właśnie. Jeśli ktoś nie toleruje białka krowiego to może pić mleko bezlaktozowe? W składzie takiego mleka wyczytałam ze ma ono po prostu laktazę...
Ja dzis nadrabiam zaległosci z praniem i prasowaniem. Przez te historie z zapchanymi rurami troche sie nazbierało.
Zaraz jade po mojego Małego skauta, ktory z obozu wraca. Wiec kolejna partia prania sie szykuje.
Nasze dzieci przez min. 3 lata nie toleruja krowich przetworow, natomiast kozie, owcze (jogurty czy sery) owszem tak.
Moi synowie się zajadaja.
pokroić, moczyć w jajku(może być z mlekiem ale nie musi) i smażyć na patelni
nawet najtwardszy chleb robi się mięciutki
u mnie zawsze z domowego chleba zostają jakieś dupki albo kawałki pokruszone, niedojedzone, brzydko ukrojone i tak je pożytkujemy
chyba, że bułki już naprawdę bardzo twarde
@nowa