@wiesia, ale mnie chodzi, że to mleko nie było bez laktozy tylko zawierało laktazę - enzym i zastanawiam się jak to się ma do nietolerancji... @czekolada, "chleb w jajku" to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie i na studiach, a dopiero kilka lat temu dowiedziałam się, że to się ładnie nazywa tosty/grzanki francuskie. Z bułkami też robiłam i były ok. A, i prawdą jest ze najlepsze są z pieczywa , które ma kilka dni.
@Saga enzym laktazy ma poprawic trawienie laktozy (osoby ktore maja problem z laktoza),Adam w szpitalu miał badana tolerancje laktozy i wyszło mu całkiem poprawnie,natomiast nie ma to nic wspolnego z białkiem krowim ,ktorego nie moze
To jest u niego tak-> w testach nie wychodzi i ponoc nie wyjdzie wg jednego z profesorów dermatologii ktory go ogladał ,ale odstawienie nabiału spowodowało ze znikneły objawy alergii tzn azs i popekana pod krwi skóra za uszami
Pytałam ostatnio o to do kogo sie zwracacie z klopotem,czyms co lezy Wam na sercu.W naszej parafii jest ksiadz ktory udzielał nas rok temu slubu ,bardzo fajnie nas przez to przeprowadził,pojechał i w ciagu godziny załatwił zgode na slub bez zapowiedzi.Udzielił nam slubu łaczonego z chrztem córki w pustym kosciele za zamknietymi dzrwiami,tak jak tego chcielismy,tylko my swiadkowie ktorzy byli rowniez chrzestnymi.Wiem ze nie tak to powinno wygladac i pewnie wielu z Was sie skrzywi ze matka i ojciec trójki dzieci dopiero w zeszłym roku brali slub ,ale mysle ze to własnie dzieki temu ksiedzu ktory "przekonał nas" do tego aby go wziać w ogole sie to wydarzyło.Mam spory problem z ojcem ktory sie ciagnie juz od lat i pomyslałam ze moze rozmowa z tym ksiedzem by mi mogła pojac pewne rzeczy ale z drugiej strony mam opory jeszcze przed tym aby komuś opowiadać o swoich bardzo osobistych kłopotach.To blokada typu" po co komus zawracac głowe swoimi problemami".
@Dominikaa zawracanie głowy byłoby gdybyś chciała o pierdułach pogadać. A tu jest sprawa bardzo poważna.
Gratuluję ślubu. Ważne że idziecie po Bożemu. A każdy ma swój czas i swoje tempo. Ostatni będą pierwszymi.
Komentarz
@Malgorzata 32 @Laf2011
@czekolada, "chleb w jajku" to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie i na studiach, a dopiero kilka lat temu dowiedziałam się, że to się ładnie nazywa tosty/grzanki francuskie. Z bułkami też robiłam i były ok. A, i prawdą jest ze najlepsze są z pieczywa , które ma kilka dni.
Ale dzis tylko dwie...
Z sokiem malinowym się przysiadam.
Jak tak dalej pojdzie z ogladania relacji SDM nici...
od poniedziałku przechodze na dietę pudełkową
od pon do piątku przez 4 tyg (w weekend własne menu ale też oszczędnosciowe)
mam zamiar schudnąc ok 5 kg
do tego 2 razy w tyg ćwiczenia w klubie i raz basen
jestem pełna optymizmu
musze się wziąć za siebie
bo zaczynam słabnąć
zwłaszcza ze pracy mam teraz półtoraetatu
dopiero po nowym roku kogoś pzryjmą
2 miesiące już tak ciagnę a na razie żadnej premii nie było ehh
ale "Baśka nic to"
będzie dobrze
To jest u niego tak-> w testach nie wychodzi i ponoc nie wyjdzie wg jednego z profesorów dermatologii ktory go ogladał ,ale odstawienie nabiału spowodowało ze znikneły objawy alergii tzn azs i popekana pod krwi skóra za uszami