Mam podobną figurę, tylko nogi ok Najlepiej mi w kieckach- workach zwężanych na dole i z dekoltem w szpic.Albo lekko dopasowanych, tylko numer większych niż normalnie noszę. Wtedy biust się nie opina a wcięcie w talii widać.
Super sukienka! Delikatna, trochę retro - lubię takie klimaty. Ale jakoś zupełnie nie pasuje mi do Kate Middleton. Nie wiem, dlaczego, po prostu coś mi mocno zgrzyta na tych zdjęciach - takie dziwne wrażenie :P
Czy wypada jutro skorzane dosc eleganckir sandały ubrać? Kurczę nie mam butów na procesje... tylko porządne kozaki, sandałki albo szpile... Ale nie podejrzewam że wyrobie w szpilkach tyle km.
No tak, wypada się wystroić jak stróż w Boże Ciało...;)Oczywiscie że wypada, sandały to buty na lato, jakie inne można zaliczyć przy 30 stopniowym.upale? Mężczyźnie może jakos mniej wypada w sandałach ale kobietom jak najbardziej.
Mi sie kreacja Kate baaardzo podoba. Sama bym takiej w zyciu nie ubrala bo wyglada jak na podwieczorek z angielska królową. No i mnie nikt na takie podwieczorki nie zaprasza.
Kate podoba mi się najbardziej w casualowym stylu i w sukniach balowych. Ostatnio garsonki i stroje koktajlowe ma tragiczne.
Ta niebieska ładna, ale gdzie by to mogła założyć zwykła śmiertelniczka? Nie widzę siebie w czymś takim do kościoła w niedzielę. Na bal (co prawda, nie chodzę) też nie bardzo.
@mamlu widziałam dziś na procesji niemal identyczna sukienkę tylko w kolano i granatowa i białe kropeczki. Dziewczyna naprawdę fajnie wyglądała chociaż rozmiar 38/40 raczej. Także pewnie gdzieś można ją dostać u nas. A nasze siostry zakonne wszystkie w sandałach, chyba się nie znają;) Ja jak zwykle jedyna osobą w rajstopach bylam...
Royal Ascot rządzi się swoimi prawami. Mi ta sukienka niezbyt się nie podoba, choć wcale nie ze względu na długość. Ogólnie przeładowana taka. Kate wygląda w niej dobrze głównie dzięki własnemu urokowi i figurze. Natomiast na tle innych pań o błękitnej krwi i błękitnych kreacjach wygląda świetnie. Niektórym te błękity wyszły dość... koszmarkowo.
@apolonia jak ktoś ma wolę torturować się rajstopami to jego wybór. Ale dlaczego odbierać innym prawo do sandałów i gołych nóg w upał? Nie rozumiem takich konwenansów. Ale prawda, że dość antysystemową naturę mam i nie widzę sensu reguł, które mają jedyne uzasadnienie w tym, że ktoś tak sobie wymyślił.
Nie kazdemu pasują takie koronki:) Same w sobie są super ale ja tez wygladam ciotkowato w czyms mocno retro. Do kosciola nawet tradsi czasem przychodza w sandałach latem i na krotki rekaw... ale wytyczne są jakie są. Jak ktos chce byc formalistą to rękaw do łokcia spodnica przynajmniej do kolan, rajstopy i buty zakryte.
Nie kazdemu pasują takie koronki:) Same w sobie są super ale ja tez wygladam ciotkowato w czyms mocno retro. Do kosciola nawet tradsi czasem przychodza w sandałach latem i na krotki rekaw... ale wytyczne są jakie są. Jak ktos chce byc formalistą to rękaw do łokcia spodnica przynajmniej do kolan, rajstopy i buty zakryte.
Te wytyczne są gdzieś spisane, czy to taki nieformalne zasady?
Komentarz
Najlepiej mi w kieckach- workach zwężanych na dole i z dekoltem w szpic.Albo lekko dopasowanych, tylko numer większych niż normalnie noszę. Wtedy biust się nie opina a wcięcie w talii widać.
Ale co toj komu..
U nas 1/3 wiernych w croksach.
Kiecka mi się nie podoba u Kate. Ale też nie wyobrażam sobie w niej starszej pani.
A nasze siostry zakonne wszystkie w sandałach, chyba się nie znają;)
Ja jak zwykle jedyna osobą w rajstopach bylam...
Nie chcecie wiedzieć jak u nas procesja ubrana.
Do kosciola nawet tradsi czasem przychodza w sandałach latem i na krotki rekaw... ale wytyczne są jakie są. Jak ktos chce byc formalistą to rękaw do łokcia spodnica przynajmniej do kolan, rajstopy i buty zakryte.