@Malgorzata podajmy sobie dłonie (hybrydowe ).
@Rejczel ja w sobotę prosto od kosmetyczki poszłam do ogrodu - fakt w rękawiczkach.
Teraz takie ładne i wygodne robią. Mąż mi kupił a też kiedyś nie używałam...
Wszytko w domu robię, zwykle bez rękawiczek, mam wrażenie, że cały czas ręce mam mokre. Jak mam świeże hybrydy, staram się jednak myśleć o rękawiczkach i zakładać. Jeżeli by mi coś tam odprysnęło mam lakier ratunkowy podobnego koloru. Można też spiłować/obciąć paznokcie i tak pozbyć się odprysku. Zawsze też można pomalować po hybrydzie na dowolny kolor zwykłym lakierem - czasami stosuję jak już mi urosną paznokcie, a nie mam czasu ściągnąć lakieru.
Hybryda odchodziła mi jak podkład i top były kiepskiej jakości (tańsze), zainwestowałam w lepsze i nie odchodzą. Kolory wybieram takie, które pasują do wszystkiego i mi się nie nudzą, jak mam dosyć koloru zmywam i robię inny. Do porodu mają być paznokcie zmyte więc zrobiłam sobie białe końcòwki + przeźroczysty.
Niektóre hybrydy - kolory (akurat ja mam Semilaca) potrzebują dłuższego czasu naświetlania. I nie utwardzą się w ledowych 9W, tylko trzeba im 36W. Ja akurat mam na stanie i ledową 9w i starą lampę (nie ledową) 36w ale jak kto robi samemu, to warto pytać jak się źle utwardzi, to wiadomo będzie schodzić bardzo szybko, nawet płatami
ja po zrobieniu hybrydy od raz nieraz idę gary zmywać
Ja sobie ostatnio zrobiłam hybrydę. Po 6dniach zaczela schodzic, platami. Kolor czerwony. W sieciowce, manicure express. Mogli byc zle utwardzone?
Sieciowek ekspres nie polecam. Tam idą na ilość nie na jakość U mnie hybryda 14 dni max. Paznokcie rosną mi bardzo szybko. Moja kosmetyczka eksperymentowała u mnie z bazami i sposobem utrwalania. Bo mi zjezdzalo z płytek. Czasami mi coś odprysnie ale to wówczas jak trzasne paznokciem. Wtedy pęka i niestety hybryda tez odpękuje.
Ja robię sama. czasowo wychodzi roznie. Czasem dłużej -frencz, czasem krócej - ciemny kolor jedna warstwa, zdecydowanie bardziej opłaca sie finansowo. nawie ej to pierwszy zakup- lampa, baza, top, pilniki, polerki, waciki bezpyłowe, zmywacz, odtluszczacz potem tyko lakiery
Ja robię sama. Nic skomplikowanego. Potrzebna lampa, baza, lakiery i top (można się zaopatrzyć w brokat, naklejki, dżety itp.), preparat do odtłuszczania, pilnik, polerka, waciki specjalne, używam jeszcze preparatu do skórek, do zmywania czysty aceton. Ostatnio jak u kosmetyczki robiłam bo mi się nie chciało to za dwa dni odchodziły, właśnie podkład musiał być kiepski. Podstawa to dobra baza shelac, semilac, bling.
Mi hybryda też bardzo niszczy paznokcie. Po dwóch kolorach (ok 5 tygodni z hybrydą) praktycznie wszystkie były rozdwojone i się łamały, ile trwało zanim odrosły w miarę silne, olaboga... A szkoda, bo bardzo lubię. A wiecie coś na temat szkodliwości hybrydy w ciąży? Bo ostatnio na przykład zostałam potraktowana silniejszą bazą z Semilac i pod lampą piekło jakbym była przypalana. Od tej pory trochę mam dystans do tego...
najbardziej szkodliwy w ciąży jest aceton przy sciaganiu ale i tak szkodliwość niewielka. Lampę polecam zamówić z aliexpress, lakiery osobno z semilac najlepiej.bazy tez. Inne rzeczy jak odtłuszczacz i aceton można kupić noname. Tz jak najtańsze. Zestaw startowy wyjdzie nastepujaca. Lampa w polsce 50-70 zl, baza 29, top 29, jeden lakier 29, odłuszczacz i aceton 15-20 zl. Pilnik i inne jakieś 10 zl. To jak to podliczyłam to opłaca sie kupić jednak zestaw
Jak bezpiecznie i skutecznie usunąć hybrydę domowym sposobem? Po raz kolejny mnie rozczarowała. I nie chodzi o odrosty. Po dwoch tygodniach odłazi miejscami. Jak to mozliwe ze u innych wytrzymuje 4- 5 tygodni?
@Małgorzata32 to kwestoa budowy paznokcia, jeśli plytka jest tlusta to nie ma siły. A usowanie domowym sposobem to nic dobrego dla paznokcia. Niestety trzeba zaopatrzyć sie w aceton, namoczyc waciki, poobkładać nimi paznokcie, zawijać folia aluminiowa, odczekać 15 minut i ściągnąć.
Oh mon Dieux! Po czyms takim zostalby mi kikut z koscia na wierzchu...
Utwierdzilam sie ostatecznie w przekonaniu, ze hybrydy nie dla mnie, bo poniewaz lubie zmieniac kolor lakieru nawet dwa razy w ciagu dnia, jak mi przyjdzie melodia a po drugie to mam delikatne paznokcie i po tym zmatowieniu/spilowaniu wierzchniej warstwy plytki nastapilby nieciekawy koniec.
Wolę takie malowanko, jak do tej pory Taka paznokciowa kocia łapa, bez zobowiazan
Jak bezpiecznie i skutecznie usunąć hybrydę domowym sposobem? Po raz kolejny mnie rozczarowała. I nie chodzi o odrosty. Po dwoch tygodniach odłazi miejscami. Jak to mozliwe ze u innych wytrzymuje 4- 5 tygodni?
4-5 tygodni??? Aż mi się wierzyć nie chce. Toż to już czysty paznokiec jest. Musisz delikatnie zmatowic płytkę paznokcia np bloczkiem albo pilnikiem na to nałożyć kawałeczki płatków kosmetycznych i zawinąć folią Alu. Potrzebach kilka minut i ściągać. Np drewnianym patyczkiem . Potem wypolerowac płytkę
@Malgorzata32 to tak samo jak ja mogę założyć hybrydy max dwa razy a potem musze przez kilka miesiecy doprowadzać paznokcie do zdrowia. Problem w tym ze żaden zwykły lakier nie trzyma się na moich paznokciach (i nie chodzi o to ze się ściera czy odpryskuje, potrafi po prostu zejść całymi płatami ), wiec kiedy zależy mi na trwałości przed jakimiś imprezami czy wyjazdami to za każdym razem biję sie z myslami czy warto. Teraz mam wyjazd w czerwcu i od dwóch dni zastanawiam się czy zapisywac się do kosmetyczki czy nie
Sprobujcie essie, ale ciemniejsze kolory, bo jasniejsze troche slabsze chyba. 2 warstwy, na to ochronny bezbarwny. Mozna przyspieszyc proces schniecia kropelkami specjalnymi (obok lakierow sprzedaja). Ja zwykle maluje w sobote/ niedziele i bez odpryskow spokojnie do piatku wystarcza. Paznokcie bardzo szybko mi rosna, wiec czesto zmywam kolor bardziej z powodu odrostow, niz jego stanu.
Jakos mi sie udało sciągnąc. Za kzadym razem mówie, ze to ostatni raz.
Do następnego razu
Potwierdzam. jak znajdę foto to poproszę Cie o wrzucenie tutaj. trzymalam chyba 6 tyg celem eksperymentu ile toto wytrzyma na szczęście był to okres zimowy, wtedy wolniej mi pazury rosną wiec dało radę tylko tyle potrzymać. wiosna, latem juz bym jeszcze bardziej straszyła odrostami ale czasem ściągam po tyg bo akurat wypatrzę nowy kolor i juz, natychmiast muszę go miec na paznokciu
Komentarz
Ja akurat mam na stanie i ledową 9w i starą lampę (nie ledową) 36w
ale jak kto robi samemu, to warto pytać
jak się źle utwardzi, to wiadomo będzie schodzić bardzo szybko, nawet płatami
ja po zrobieniu hybrydy od raz nieraz idę gary zmywać
Tam idą na ilość nie na jakość
U mnie hybryda 14 dni max.
Paznokcie rosną mi bardzo szybko.
Moja kosmetyczka eksperymentowała u mnie z bazami i sposobem utrwalania. Bo mi zjezdzalo z płytek.
Czasami mi coś odprysnie ale to wówczas jak trzasne paznokciem. Wtedy pęka i niestety hybryda tez odpękuje.
czasowo wychodzi roznie.
Czasem dłużej -frencz, czasem krócej - ciemny kolor jedna warstwa,
zdecydowanie bardziej opłaca sie finansowo.
nawie ej to pierwszy zakup- lampa, baza, top, pilniki, polerki, waciki bezpyłowe, zmywacz, odtluszczacz
potem tyko lakiery
Po raz kolejny mnie rozczarowała.
I nie chodzi o odrosty. Po dwoch tygodniach odłazi miejscami.
Jak to mozliwe ze u innych wytrzymuje 4- 5 tygodni?
Utwierdzilam sie ostatecznie w przekonaniu, ze hybrydy nie dla mnie, bo poniewaz lubie zmieniac kolor lakieru nawet dwa razy w ciagu dnia, jak mi przyjdzie melodia a po drugie to mam delikatne paznokcie i po tym zmatowieniu/spilowaniu wierzchniej warstwy plytki nastapilby nieciekawy koniec.
Wolę takie malowanko, jak do tej pory Taka paznokciowa kocia łapa, bez zobowiazan
Toż to już czysty paznokiec jest.
Musisz delikatnie zmatowic płytkę paznokcia np bloczkiem albo pilnikiem na to nałożyć kawałeczki płatków kosmetycznych i zawinąć folią Alu.
Potrzebach kilka minut i ściągać. Np drewnianym patyczkiem . Potem wypolerowac płytkę
Za kzadym razem mówie, ze to ostatni raz.
Do następnego razu
Wiec u mnie albo hybryda albo niepomalowane ogryzki
jak znajdę foto to poproszę Cie o wrzucenie tutaj.
trzymalam chyba 6 tyg celem eksperymentu ile toto wytrzyma
na szczęście był to okres zimowy, wtedy wolniej mi pazury rosną wiec dało radę tylko tyle potrzymać.
wiosna, latem juz bym jeszcze bardziej straszyła odrostami
ale czasem ściągam po tyg bo akurat wypatrzę nowy kolor i juz, natychmiast muszę go miec na paznokciu